Koffiemarathon 2019

Koffiemarathon 2019

100 koffiebars in 30 dagen

Ja, je leest het goed! In september 2019 ga ik 100 verschillende koffiebars bezoeken. Hiervoor reis ik 30 dagen lang door heel Nederland. Knettergek die Sám… Hoor ik je nu denken!

Echte koffieliefhebbers drinken hun koffie tegenwoordig het liefst in een (specialty) koffiebar. Hier vind je het verschil tussen koffie en góede koffie. De beste koffiebars serveren de lekkerste koffie, hebben gepassioneerde barista’s in dienst én natuurlijk een geweldige eigenaar! Maar… waar vind je juist die koffiebars!? Daarom… een koffiemarathon!

Waarom deze koffiemarathon?

Er zijn eigenlijk 3 redenen waarom ik deze uitdaging in september aan ga:

 • In kaart brengen van koffiebars
  Door 100 koffiebars in 30 dagen te bezoeken, kom ik op veel verschillende plaatsen en drink ik veel koffie. Heel veel koffie. Zo breng ik de beste koffiebars sneller in kaart, zodat jij geen slechte koffie hoeft te drinken. Handig hè!
 • Inspirerende verhalen delen
  Als je vaker koffie buiten de deur drinkt, kun je vast beamen dat de sfeer heel relaxed is. Ook maak je sneller praatjes met anderen, of met de barista’s, of zelfs de eigenaren. Die mooie en inspirerende verhalen wil ik graag met je delen.
 • Koffie & kletsen
  De laatste (en niet geheel onbelangrijke) reden waarom ik deze uitdaging aan ga, is dat ik gewoon van koffie drinken hou. En van kletsen… 🤭

Hier ben ik te vinden

Logistiek gezien is deze koffiemarathon een flinke uitdaging. 100 Koffiebars in 30 dagen betekent namelijk 3 à 4 koffiebars per dag! In totaal staan er 22 verschillende steden op de planning, van Maastricht tot Amsterdam en van Breda tot Groningen. Oh ja, en naast koffie drinken, maak ik tussendoor (aan energie uiteraard geen gebrek) ook nog wat content. En doe ik verschillende dingen, namelijk:

 • 14 interviews
 • 9 fotoshoots
 • 3 keer cuppen
 • 8 keer meewerken
 • En nog veel meer…

Om deze uitdaging te halen, heb ik een strakke planning gemaakt. Dus ben je benieuwd welke koffiebars ik ga bezoeken. Of heb je zin om ergens in september samen een lekker koffietje te doen, bekijk dan hier mijn planning.

Updates

Ben je benieuwd naar de ervaringen en foto’s die ik iedere dag beleef en maak? Check dan de blogs hieronder, waarin ik iets schrijf over iedere dag:

Vragen?

Lijkt het je leuk meer te weten over deze challenge, of (nog veel leuker) een dagje mee te doen? Stuur dan een berichtje naar sam@koffietje.nl. Of volg me op Facebook of Instagram.

De laatste blogposts