Coffeelovers since 2015… daar waar het allemaal begon
Door 2614 Views

Coffeelovers since 2015… daar waar het allemaal begon

Dag 13: Eindhoven

Mijn stad! Eindhoven! Ik ben er weer voor de 2e keer deze koffiemarathon. Vandaag is wel anders, spannend zelfs, want ik word geïnterviewd en gefilmd door het Eindhovens Dagblad. Maar voordat ik me daar nerveus om ga maken, eerst even de dag opstarten bij Coffeelovers. Dan door naar DENF, met als afsluiter cuppen bij stadsbranderij Bean Brothers.

Koffiebar #41: Coffeelovers

Coffeelovers, daar waar het allemaal begon! Hier gingen Roald en ik stiekem koffietjes drinken onder werktijd en hebben we elkaar (beter) leren kennen 💑. Ik begin de ochtend alleen, Roald haakt iets later aan, en bestel een cappuccino. Het is vrij druk, maar gelukkig heeft Yoni, de barista, toch even tijd om te kletsen. We hebben haar trouwens leren kennen tijdens een workshop bij Coffeelovers een tijdje geleden. Even later loopt Roald binnen en bestelt een espresso. Uiteraard hoeft hij geen noga, dus mag ik hem hebben (zoals dat toen ook ging). Ik merk dat ik intussen wel zenuwachtig begin te worden voor zometeen. Roald stelt me gerust “gewoon jezelf zijn Sám“, roept hij. Oké… makkelijker gezegd dan gedaan 😉

Coffeelovers Eindhoven

Koffiebar #42: DENF

Dan gaat het nu toch echt gebeuren… mijn verhaal vertellen terwijl ik gefilmd wordt. Waaaah! Ik krijg het warm! Als we DENF binnenlopen worden we hartelijk begroet door Ardy Brood (de hoofd barista) en Daan Verleg (de eigenaar). We nemen eerst even plaats aan de bar om kort te kletsen en te wachten op Jelle Krekels van het Eindhovens Dagblad. Als hij binnenloopt, lopen mijn zenuwen ook op. We stellen elkaar voor en lopen naar een tafeltje aan het raam, dat is beter voor het licht. Jelle stelt me gerust en legt uit wat de bedoeling is. Hij zet de camera klaar en we kletsen wat, voordat we écht beginnen. Roald bestelt intussen een cappuccino en een espresso, want dat ziet er sowieso leuker uit voor het interview. Het interview zelf gaat goed. Ik vind het wel nog spannend, maar vind het ook leuk om over de marathon te vertellen. (Psst… het interview kun je hier al lezen)

Als we klaar zijn, loopt mijn moedertje binnen. Gezellig! Ze komt erbij zitten en ik laat haar kletsen met Roald, terwijl ik naar Ardy loop. Ik heb namelijk afgesproken ook mee te helpen achter de bar. Hij geeft kort instructies hoe ik mijn eigen cappuccino moet maken, en mag al vrij snel beginnen. Met de ervaring van de afgelopen dagen lukt dat prima! Het is super gezellig met Ardy, zoals gewoonlijk, en de tijd vliegt.

Na een hele gezellige en enerverende ochtend, ga ik eerst even lunchen met mijn moeder, om vervolgens nog te kletsen met Jessie van @brunchchick. We hebben al langer contact via Instagram, maar elkaar nog nooit ontmoet. Daar moest verandering in komen! We praten over mijn ervaringen met de koffiemarathon en zij vertelt over haar brunch verslaving. Heel gezellig!

DENF Eindhoven

Koffiebar #43: Bean Brothers

Sow… wat een dag! Als afsluiter mag ik ook nog gaan cuppen bij Bean Brothers. Deze koffiebar ligt verscholen in een steegje op de Bergstraat, een zijstraat van de Kleine Berg. Ik heb afgesproken met Mick (de barista), een hele spontane en leuke gast.

Ik merk dat ik begin te zweten en het warm krijg… pff moet ik nu nog gaan cuppen om half 4!? Gelukkig lopen er een aantal mensen binnen en heb ik even kort de tijd om op te laden. Met volle energie (Mick heeft mij aangestoken met zijn energie) beginnen we met cuppen. Hij doet het net iets anders dan het eigenlijk zou moeten. Hij zet 3 verschillende koffies neer met ernaast ook de espresso variant, om zo de variaties in smaak en aroma beter te herkennen. Ik leer onwijs veel nieuwe tip & tricks over het cuppen en vind het ontzettend leuk! Mick vertelt me daarnaast ook wat over het verhaal achter Bean Brothers. Na het cuppen blijf ik toch nog wat langer hangen, omdat Mick voorstelt mijn latte art skills nog wat te verbeteren. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Wat een lieverd! Thanks voor de leuke middag en ik hoop je snel weer te zien.

Bean Brothers - Eindhoven

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.