Haarlem

7x de beste koffiebars van Haarlem

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Haarlem

Haarlem is een populaire bestemming voor een dagje weg. En dat is niet zo gek, want je kunt er uren rondslenteren. Er zijn genoeg boetiek winkeltjes, mooie restaurants en natuurlijk koffiebars. Dwaal af in deze schattige straatjes en bezoek de leukste koffiebars van Haarlem. Elk jaar komen hier steeds meer hotspots voor koffiebars bij. Heb je tips voor ons? Laat het ons weten!

Filteren
1
Mica Coffee Bar Haarlem

Haarlem

Zaterdag 08:30 - 17:30

Sinds 2015 is deze koffiebar niet meer weg te denken uit Haarlem. Mica Coffeebar is gevestigd in de Kleine Houtstraat, en wordt gerund door twee lieve zussen Annemarie en Sophie. De koffiebonen zijn van Blommers uit Nijmegen. Je kunt hier 7 dagen per week terecht voor heerlijke koffie. Ook kun je hier het beste bananenbrood van Haarlem proberen. Het interieur is minimalistisch ingericht en straalt rust uit.

Lees meer
2
AX Specialty Coffee Haarlem

Haarlem

Zaterdag 09:00 - 16:00

AX Specialty Coffee is pas een paar weken open en wij stonden al op de stoep. Het is de kleinste koffiebar van Haarlem met koffie van Stooker Amsterdam. Je kunt deze koffiebar vinden op de Kruisstraat richting Centraal Station. Neem plaats in het koffiebarretje of ga buiten zitten op een van de leuke bankjes. Deze koffiebar is zeven dagen per week open en doordeweeks zelfs om 07:00 uur s’ochtends.

Lees meer
3
Mogador Cafe Haarlem

Haarlem

Zaterdag 08:00 - 17:30

Mogador Cafe is een gezellige espressobar op de Botermarkt. Je kunt hier iedere dag om 08:00 s’ochtends een kopje koffie komen drinken, behalve op zondag (dan slapen zij ook uit). Ze verkopen verschillende koffiebonen van Stooker uit Amsterdam. Je kunt hier ook terecht voor ontbijt, lunch of een lekker taartje.

Lees meer
4
Anne & Max Haarlem Haarlem

Haarlem

Zaterdag 08:00 - 18:00

Anne & Max Coffee is een koffieketen in Nederland. Met 19 andere vestigingen door het land willen zij een huiskamer gevoel uitstralen. Dit doen ze door te werken met lokale ondernemers uit de stad en knusse zithoekjes te creëren in de koffiebar.

Lees meer
5
Bar Gast Haarlem

Haarlem

Zaterdag 09:00 - 16:00

Bar Gast is een espressobar in in de Leidsebuurt van Haarlem. Deze koffiebar is geopend op 1 oktober 2020 door Jody Koenders en Evan Schomaker. Het bijzondere hoekpandje brengt de oude en de nieuwe generatie naar deze koffiebar. Ze serveren specialty koffie van Stooker Coffee uit Amsterdam

Lees meer
6
Native Haarlem

Haarlem

Zaterdag Gesloten

Native is te vinden in een schattig straatje in het centrum  van Haarlem. White Label Coffee is vaste leverancier van de koffiebonen. Deze koffiebar straalt een ontspannen en rustig sfeertje uit. Zo moet je bijvoorbeeld aan de bar bestellen zodat zij jou niet hoeven te storen tijdens een gesprek, het lezen van een boek of tijdens het werken op je laptop.

Lees meer
7
Vascobelo Haarlem Haarlem

Haarlem

Vascobelo Haarlem

Zaterdag 09:00 - 18:00

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Haarlem

Voor een koffie to go in Haarlem kun je tijdens de coronacrisis onder andere terecht bij Mogador, Mica Coffee Bar, Ax Specialty Coffee en Anne&MaxCheck hier de volledige lijst.

De dichtsbijzijnde koffiebar waar je lekkere koffie kunt drinken in de buurt van het station in Haarlem is Ax Specialty Coffee op de Kruisstraat, net over de Nieuwe Gracht.

In het centrum van Haarlem kun je voor de lekkerste koffie het beste terecht bij Mica Coffee Bar op de Kleine Houtstraat of Mogador Cafe aan de Botermarkt.

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.