0

Haarlem

10x de beste koffiebars van Haarlem

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Haarlem

Wil je een dagje of weekendje weg naar Noord-Holland en ben je op zoek naar een andere bestemming dan Amsterdam of Den Haag? Dan is Haarlem een superleuke optie. Het is een hele sfeervolle stad met veel gezellige restaurants en mooie boetiekjes. Ook als je goede specialty coffee wilt drinken, zit je in Haarlem goed: er zijn meerdere toffe koffiebars te vinden.

Elk jaar komen er in Haarlem nieuwe plekjes bij waar je de lekkerste koffie kunt drinken. En daardoor kun je blijven terugkeren naar deze leuke stad. Geen straf, vinden wij. 😉 Hieronder vind je een overzichtje van leuke koffiebars in Haarlem. Heb jij nog een goede tip voor ons? Laat het dan zeker weten, dan kunnen we de lijst blijven aanvullen!

Filteren
1
Jules Coffee & concept Haarlem

Haarlem

Maandag 08:00 - 16:00

Jules Coffee en Concept is geopend in 2022 door Linda Tol. Deze koffiebar is te vinden in een prachtig hoekpand op de Turfmarkt 2. Ze serveren specialty koffie van Manhattan Coffee, A.M.O.C en Dak Coffee Roasters.

Lees meer
2
Maeva Haarlem

Haarlem

Maandag 08:00 - 16:00

In december 2022 heeft Maeva eindelijk zijn deuren geopend voor alle koffieliefhebbers! Het is een grote, mooie en ruime koffiebar buiten het centrum van Haarlem, maar zeker de moeite waard om erheen te wandelen.

Lees meer
3
Mica Coffee Bar Haarlem

Haarlem

Maandag 08:30 - 17:30

Sinds 2015 is deze koffiebar niet meer weg te denken uit Haarlem. Mica Coffeebar is gevestigd in de Kleine Houtstraat, en wordt gerund door twee lieve zussen Annemarie en Sophie. De koffiebonen zijn van Blommers uit Nijmegen. Je kunt hier 7 dagen per week terecht voor heerlijke koffie. Ook kun je hier het beste bananenbrood van Haarlem proberen. Het interieur is minimalistisch ingericht en straalt rust uit.

Lees meer
4
AX Specialty Coffee Haarlem

Haarlem

Maandag 07:00 - 16:00

AX Specialty Coffee is pas een paar weken open en wij stonden al op de stoep. Het is de kleinste koffiebar van Haarlem met koffie van Stooker Amsterdam. Je kunt deze koffiebar vinden op de Kruisstraat richting Centraal Station. Neem plaats in het koffiebarretje of ga buiten zitten op een van de leuke bankjes. Deze koffiebar is zeven dagen per week open en doordeweeks zelfs om 07:00 uur s’ochtends.

Lees meer
5
Mogador Cafe Haarlem

Haarlem

Maandag 08:00 - 18:00

Mogador Cafe is een gezellige espressobar op de Botermarkt. Je kunt hier iedere dag om 08:00 s’ochtends een kopje koffie komen drinken, behalve op zondag (dan slapen zij ook uit). Ze verkopen verschillende koffiebonen van Stooker uit Amsterdam. Je kunt hier ook terecht voor ontbijt, lunch of een lekker taartje.

Lees meer
6
La Maru Haarlem

Haarlem

Maandag 08:00 - 17:00

Wie La Maru binnen stapt, ruikt twee verschillende geuren: die van koffie en die van versgebakken brood. Huh? Ben je nu in een koffiebar of in een bakkerij? Het antwoord: allebei. Links zit vind je het versgebakken Duits brood van Monir en rechts de lekkere specialty coffees van Luuk.

Lees meer
7
Anne & Max Haarlem Haarlem

Haarlem

Maandag 08:00 - 18:00

Anne & Max Coffee is een koffieketen in Nederland. Met 19 andere vestigingen door het land willen zij een huiskamer gevoel uitstralen. Dit doen ze door te werken met lokale ondernemers uit de stad en knusse zithoekjes te creëren in de koffiebar.

Lees meer
8
Bar Gast Haarlem

Haarlem

Maandag 08:00 - 16:00

Bar Gast is een espressobar in in de Leidsebuurt van Haarlem. Deze koffiebar is geopend op 1 oktober 2020 door Jody Koenders en Evan Schomaker. Het bijzondere hoekpandje brengt de oude en de nieuwe generatie naar deze koffiebar. Ze serveren specialty koffie van Stooker Coffee uit Amsterdam

Lees meer
9
Native Haarlem

Haarlem

Maandag 08:00 - 15:00

Native is te vinden in een schattig straatje in het centrum  van Haarlem. White Label Coffee is vaste leverancier van de koffiebonen. Deze koffiebar straalt een ontspannen en rustig sfeertje uit. Zo moet je bijvoorbeeld aan de bar bestellen zodat zij jou niet hoeven te storen tijdens een gesprek, het lezen van een boek of tijdens het werken op je laptop.

Lees meer
10
Vascobelo Haarlem Haarlem

Haarlem

Vascobelo Haarlem

Maandag 09:00 - 18:00

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Haarlem

☕ Welke koffiebars zijn open voor koffie to go in Haarlem?

Voor een koffie to go in Haarlem kun je tijdens de coronacrisis onder andere terecht bij Mogador, Mica Coffee Bar, Ax Specialty Coffee en Anne&MaxCheck hier de volledige lijst.

De dichtsbijzijnde koffiebar waar je lekkere koffie kunt drinken in de buurt van het station in Haarlem is Ax Specialty Coffee op de Kruisstraat, net over de Nieuwe Gracht.

In het centrum van Haarlem kun je voor de lekkerste koffie het beste terecht bij Mica Coffee Bar op de Kleine Houtstraat.

Andere steden