Eindelijk Sam’s Coffee…
16 oktober 2019 Door 3171 Views

Eindelijk Sam’s Coffee…

Dag 25: Zwolle

Vandaag vertrek ik vroeg naar Zwolle met de trein vanuit Deventer. Roald moet weer aan het werk, dus ik sta er wederom alleen voor. Er staan drie koffiebarretjes op de planning namelijk Anne & Max Zwolle, Espressobar Maling en Sam’s Foodboutique.

Koffiebar #81: Anne & Max

Eerlijkheid duurt het langst. Ik had eigenlijk graag een andere koffiebar (Hier & Daar) bezocht. Alleen deze is gesloten wegens omstandigheden. Helaas pindakaas voor Sámmie! Ik ben daarom (gelukkig) een kijkje gaan nemen bij Anne & Max in Zwolle. Deze zaak is pas 5 maanden open en bevindt zich achter de Sassenpoort. Na een heerlijk kopje koffie en appeltaart (met slagroom) vertrek ik naar Espressobar Maling!

Koffiebar #82: Espressobar Maling

Mijn tweede bezoek van vandaag is bij Sander Groenink van Espressobar Maling. Misschien heb je ooit al van hem gehoord? Hij is namelijk Nederlands Kampioen op de Brewers Cup in 2019! Of je kent hem gewoon als ”de gezellige gast van Espressobar Maling”. Iedere dag komen zijn vaste klanten een kopje koffie drinken. En met één van zijn vaste klanten heb ik een afspraak! Ik ontmoet Samet van Iron & Beans. Hij is ook een echte koffieliefhebber en reist door heel Nederland voor koffie. Nu ben ik dichtbij zijn hometown, so let’s meet! Na een heerlijke filterkoffietje van Sander beginnen we te kletsen over koffie, koffie en nog meer koffie! Bedankt voor de super leuke ochtend Sander & Samet! 🤗

Koffiebar #83: Foodboutique

Oké, er zit een verhaal achter mijn bezoek aan Foodboutique. In januari 2019 ben ik voor het eerst naar het Amsterdam Coffee festival geweest om een kijkje te nemen als Koffietje.nl. Tot mijn grote verbazing werd ik herkend door Sam (de eigenaar van Foodboutique)! Hij blij, ik knalrood! Hij heeft namelijk een eigen label: Sam’s Coffee! Hoe leuk! Een reden voor een bezoek dus! Het is een klein schattig winkeltje dat ook specialty coffee serveert. De koffie is lekker! Na een gezellig uurtje is het tijd om aan de bak te gaan, ik mag mijn eigen koffie maken! Super leuk, want de laatste keer was in Breda (dus alweer eventjes geleden). Bedankt voor de gezellige middag, Sam!

 

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.