Lot Sixty One, Lola Bikes & Coffee en Coffee Works Voorburg
Door 2718 Views

Lot Sixty One, Lola Bikes & Coffee en Coffee Works Voorburg

Dag 16: Den Haag

Maandag… dat betekent weer een grote stad iets verder van huis. Het is 4:45 uur en de wekker gaat veel te vroeg! Maar we moeten op tijd in Den Haag zijn, willen we de files voor zijn. Dus hoppa, nest uit, douche in, spullen pakken en vertrekken. Vroeg vertrekken heeft z’n voordeel, want om 7:30 uur rijden we Den Haag binnen, zonder echt file gehad te hebben. Gelukkig is Lot Sixty One al om 8 uur geopend 😅. Aansluitend drinken we koffie bij Lola Bikes & Coffee, Eef Koffie en sluiten we de dag af bij Coffee Works in Voorburg.

Koffiebar #51: Lot Sixty One

Vanuit de parkeergarage is het maar 10 minuutjes lopen naar Lot Sixty One op de Torenstraat. We zijn de eerste en iets te vroeg, dus wachten we even buiten totdat de barista alles binnen en buiten klaargezet heeft. Lot Sixty One kennen we natuurlijk al van hun vestiging aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Sinds oktober 2018 hebben ze een vestiging in Den Haag geopend. De barista vertelt dat ze altijd alleen hun shifts draaien, en dus verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van alles in de koffiebar gedurende die dag. Dat lijkt mij stressen! Vooral als je je bedenkt dat de koffiebar in Amsterdam altijd propvol zit! Hier is het echter rustiger, vertelt ze. Vooral ‘s ochtends duurt het even voordat alles op gang komt. Voor ons fijn, want dan kunnen we haar net wat meer vragen stellen 🤫

Eenmaal op gang, bestellen we een filter koffie en een espresso. Zoals verwacht smaken die perfect! De sfeer is ook lekker relaxed, evenals de uitstraling van de koffiebar. Veel hout, simpel en uiteraard een grote Probatone 12 met gouden accenten prominent aanwezig. Daarop wordt hun eigen koffie gebrand. Na een uurtje of 2 besluiten we naar Lola te lopen.

Lot Sixty One Den Haag

Koffiebar #52: Lola Bikes & Coffee

Onderweg naar Lola merken we dat er veel voorbereidingen worden getroffen voor morgen. Want het is dan namelijk Prinsjesdag! Dat valt al helemaal op als we over het Noordeinde lopen, waar uiteraard het paleis, maar ook Lola ligt. Ook bij Lola is het op deze maandagochtend rustig. Dus alle tijd om hier te kletsen met Nick, de eigenaar, en foto’s te maken. Nick vertelt dat ze samenwerken met een Colombiaanse koffieboer genaamd Hernando Gutierrez. Samen hebben ze het Oro y Paz label opgezet, wat natuurlijk refereert aan de Colombiaanse wielertour “Colombia Oro y Paz”. Daarnaast steunt Lola met hun blend “Amani” de toekomst van het wielrennen in Centraal en Oost Afrika in samenwerking met de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) en This Side Up.
Lola bikes and coffee

Koffiebar #53: Eef Koffie

Een halfuurtje uit het centrum ligt Eef Koffie. Het is een koffiebar / lunchroom die dient als tweede huiskamer voor de wijk. Hier komt iedereen samen voor ontbijt, lunch en een kopje koffie, gebrand door Roast Factory, een lokale branderij uit Den Haag. Binnen valt meteen op dat het druk is, vooral voor een maandag. Het lijkt erop dat Eef Koffie voornamelijk gebruikt wordt als werkplek voor studenten, met hier en daar een groepje kletsende vriendinnen. Leuk sfeertje, dat wel, maar voor écht goede koffie vertrekken we naar Voorburg.

Koffiebar #54: Coffee Works Voorburg

De laatste koffiebar van vandaag ligt iets buiten Den Haag, in Voorburg. Na een busrit van zo’n 40 minuten staan we dan eindelijk voor Coffee Works, die ons door Nikki Vroom op Instagram is aanbevolen. Binnen worden we verwelkomd door een enthousiaste en gepasioneerde barista die ons al vrij snel trots de nieuwe La Marzocco KB90 (het nieuwste paradepaardje van La Marzocco) laat zien. De filterdragers worden bijvoorbeeld “straight-in” in de groep geschoven, in plaats van een roterende beweging. Daarnaast berekent deze machine middels een algoritme precies hoeveel water er in een kopje moet komen. Altijd perfect dus!

Coffeeworks Voorburg

We bestellen een filter koffie en een espresso, die beide met uiterste precisie worden gezet. En dat merk je! Want ze smaken heerlijk, vol, complex en in balans.  Uiteraard mag Sám zelf ook nog een cappuccino zetten. Tijdens het zetten van de espresso wordt ze wel even op haar vingers getikt, je mag absoluut niet aan de kopjes komen als het proces loopt. Het gewicht van het kopje wordt namelijk gemeten en is dus van invloed op de hoeveelheid water dat uiteindelijk in het kopje beland.

Eenmaal terug in de taxi kijken we elkaar aan… wie had dat gedacht… Zo’n goede koffie in Voorburg! En zo gezellig! Ben je dus in Den Haag, of in de buurt, dan is Coffee Works een dikke aanrader! 👌

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.