Cuppen bij Locals & “BINGO” bij Mr. Morris
Door 2516 Views

Cuppen bij Locals & “BINGO” bij Mr. Morris

Dag 14: Tilburg

Voor de 2e keer tijdens mijn koffiemarathon vertrek ik naar Tilburg. Dit keer bezoek ik twee koffiebars: Locals & Mr. Morris. Bij Locals mag ik samen met Shenol (de eigenaar) koffie cuppen en bij Mr. Morris houden we een koffie bingo!

Koffiebar #44: Locals

Terwijl ik onderweg ben naar Tilburg besef ik dat het best een late ochtend is. Ik heb namelijk pas om 10 uur afgesproken bij Locals (heerlijk, het is ten slotte “weekend”). Als ik binnenwandel staat Shenol Pishori, de eigenaar, mij al op te wachten om te gaan cuppen: “hey Sám, wat leuk dat je er bent! Ben je klaar om te gaan cuppen?” Hij heeft drie verschillende koffies klaargezet en we houden een mini cupping sessie. Hij is goed voorbereid en vertelt me hoe wij deze ochtend te werk gaan. Ik mag de koffies zelf inschenken, de korst breken, een paar minuten wachten en dan begint het “echte” werk. Het slurpen en proeven van de koffie (daar ben ik ondertussen ook goed in geworden 🤭). Ondanks ik gisteren geëindigd ben met cuppen bij Bean Brothers vind ik het wel nog steeds lastig. Vooral het duiden van aroma en smaak is moeilijk. Shenol lijkt er helemaal geen moeite mee te hebben. Ow, en hij laat mij absoluut niet afkijken bij hem! Hij gooit me letterlijk in het diepe en is ontzettend benieuwd naar mijn bevindingen.

Locals Tilburg

Koffiebar #45: Mr. Morris

Bij Mr. Morris is het altijd fun. Zo ook vandaag, want we houden een koffiebingo! Hoe het precies werkt? Bestel een drankje op de kaart dat nog niet eerder is besteld én je krijgt hem helemaal gratis! Dat geldt uiteraard alleen voor drankjes met caffeine 😉. Ohja, en vergeet vooral de kleine lettertjes niet te lezen. Je koffie wordt gezet door de enige echte Koffietje.nl, oftewel door mij! Samen met Inge (de barista) ga ik deze uitdaging aan. Gedurende de dag heb ik onder andere een espresso, cortado, flate white, latte en cappuccino gezet. En zo af en toe ook de meer “exotische” variaties met sojamelk, havermelk en amandelmelk. Bedankt voor de gezellige middag! Nu is het tijd voor mij om weekend te houden! Grapje… daar heb ik deze maand geen tijd voor! Morgen staat dag 15 in Amsterdam alweer op de planning.

Mr Morris Tilburg

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.