“Zo drink ik mijn koffie het liefst iedere dag”
Door 2535 Views

“Zo drink ik mijn koffie het liefst iedere dag”

Dag 8: Nijmegen

Gisteren heb ik mezelf een dagje vrij gegeven (fijn he, eigen baas 😉). Maar vandaag vertrek ik vroeg (en dat voor een zondag) naar het Oosten van het land. Nijmegen staat namelijk op de planning! En ik mag weer lekker veel kletsen, want ik ga 3 eigenaren interviewen. Ik begin bij Blommers aan de Haven, dan naar Down Town en sluit af bij First Things First.

Koffiebar #23: Blommers aan de Haven

Het is nog heerlijk rustig op de weg… In de auto onderweg naar mijn eerste koffietje geniet ik van deze mooie zondagochtend. Die eerste koffie van vandaag drink ik bij Blommers aan de Haven. Blommers is een bekende naam in de koffiewereld en bestaat inmiddels al zo’n 6 jaar. Vrijwel iedere horecagelegenheid in Nijmegen (maar ook daarbuiten) serveert koffie van Blommers. Je komt de koffiekopjes met het kenmerkende logo dan ook overal tegen.

Het is dit keer trouwens een speciaal bezoek, want Berend (de eigenaar) is gewoon voor mij aanwezig. Dus… ik vraag hem het spreekwoordelijke hemd van het lijf! Maar voor we beginnen, maakt hij eerst een filterkoffie en een espresso voor ons.  Wist je trouwens dat de meestgestelde vraag van klanten bij Blommers echt compleet anders is dan de meestgestelde vraag in andere koffiebars? Mensen vragen namelijk het vaakst “waar is het toilet?“. Het interview is leuk! Nog even snel wat fotootjes en door naar het volgende interview bij Down Town.

Blommers Nijmegen

Koffiebar #24: Down Town

Bij Down Town is het druk! Niet zo gek, want Down Town staat bekend om haar heerlijke zondags brunch. Ik heb afgesproken met Marleen de Kort, eigenaresse van Down Town en Bairro Alto. Ondanks de enorme drukte maakt Marleen toch tijd voor me en neemt me mee naar Bairro Alto, een deur verder. Daar is het (gelukkig) iets rustiger, en starten we het interview.

Wist je trouwens dat:

  • Down Town haar eigen nieuwe koffielabel, District Coffee, heeft?
  • 90% van haar klanten vrouw zijn?
  • Twee klanten elkaar voor het eerst ontmoet hebben bij Down Town en inmiddels zijn getrouwd?

Na een leuk gesprek vertrekt Marleen weer richting Down Town om haar meiden te helpen. Ik vertrek naar mijn laatste koffiebar voor vandaag, First things First. Hmm… bedenk me nu dat ik die als eerste had moeten doen. Naja, “last but not least” dan maar 😂

Koffiebar #25: First Things First

Mocht je niet uit Nijmegen komen, dan is First Things First even zoeken. Het ligt namelijk een stukje buiten het centrum, in het oude Honigcomplex. Nu is het een hippe en rauw ogende locatie, perfect voor een koffiebar én branderij. Ja, je leest het goed. Hier brandt Blommers in dezelfde ruimte namelijk haar koffie.

Ik word hartelijk ontvangen door Olaf Boom (winnaar van de Dutch Brewers Cup in 2018) en hij vraagt me of ik het leuk vind samen met hem te cuppen!? Duh… Ja, tuurlijk!! Met de winnaar! Hartstikke leuk! Hij heeft namelijk een nieuwe sample om uit te proberen… Dus nu voel ik me nog specialer 🤗!

Na een uurtje cuppen komt Guus (de eigenaar) binnenwandelen, op zijn slippers. Hij had een dagje vrij, maar wil me toch nog graag een keertje zien én gezellig kletsen. Dat vind ik natuurlijk niet vervelend! Na wat slap ouwehoeren wordt het iets serieuzer en mag ik Guus interviewen. Ook maken we samen verschillende koffietjes én sta ik ook nog op de foto met Guus! Het is echt super gezellig, en de middag vliegt voorbij. Ik kan helaas niet langer blijven, want ik MOET natuurlijk op tijd thuis zijn om Expeditie Robinson te kijken 😁

First things first Nijmegen

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.