Over ons

Wij schrijven over de mooiste koffiebars en de lekkerste koffie over de hele wereld. Het is een eeuwige reis die ons op plekken brengt waar wij normaal nooit zouden komen.

Over Koffietje.nl

Wie is Koffietje.nl

Hi, wij zijn Sám & Roald. Twee mensen die elkaar hebben gevonden door de koffie! Ons verhaal is ontstaan bij een koffiebar die toevallig ‘Coffeelovers’ heette. Cliché right? 🤭

Onze reizen en citytrips draaiden altijd om het vinden van de leukste koffiebars. In plaats van alle bezienswaardigheden bekijken, stippelden wij een route uit om alle koffiebars in een stad te ontdekken. Steeds vaker kregen we vragen van vrienden, familie en kennissen waar ze het beste koffie konden drinken. Die tips hebben we nu gebundeld op Koffietje.nl. En het vinden van de beste koffiebars… dat blijft onze missie!

Sam Lasaroms

Sam Lasaroms

Sám is een echte levensgenieter en houdt ervan om in het middelpunt te staan. Met passie voor fotografie en reizen, kan ze haar energie en enthousiasme kwijt in Koffietje.nl.

Roald Craenen

Roald Craenen

Roald is degene die al die mooie foto’s maakt in ruil voor een heerlijke espresso (of 🍩) van Sám. Als SEO’er en webdesigner zorgt hij voor alle technische dingen op Koffietje.nl

Blogger / Stagiair

Blogger / Stagiair

Wij zijn altijd op zoek naar (gast)bloggers of stagiaires. Dus kun jij leuk schrijven én ben je helemaal gek op koffie? Stuur ons dan een berichtje.

De perfecte koffiebar

Om de perfecte koffiebar in de stad te vinden, zijn wij altijd op zoek naar iets unieks. Maar wat is nu eigenlijk uniek? Voor de een is de koffie belangrijk en voor de ander juist de uitstraling van het koffietentje. Is het ‘Instagram-waardig’ of kom je hier tot rust? Tja, over smaak valt niet te twisten! Daarom beoordelen wij een koffiebar op een 5-tal punten die voor ons belangrijk zijn.

Is de koffie in balans? Is hij niet te bitter of te zuur? Is er keuze aan verschillende koffiebonen, uit verschillende landen? Wat is de herkomst van de bonen en hoe wordt de smaak uitgelegd of aangegeven. Is de koffie niet te heet? Daarnaast kijken we ook naar esthetiek. Hoe is de latte art? Is deze strak en zorgvuldig gemaakt? Is er een hartje, rosetta, tulp of bijvoorbeeld zwaan gemaakt? Is de melk goed geschuimd en zijn er bijvoorbeeld niet teveel luchtbellen? Hoe is het contrast tussen de koffie en de melk qua kleur?

De barista’s (of de ondernemer(s)) zijn uiteraard bepalend voor de ervaring. Naast dat iedereen vriendelijk geholpen wil worden, wil je eigenlijk ook meer weten over de koffie die geserveerd wordt en de herkomst van de bonen. Branden ze de bonen zelf, of worden ze ingekocht vanuit een andere branderij? Hebben ze single origins op de molen? En welke wordt mij geadviseerd? De beste koffie experience beleven wij vaak wanneer een barista of eigenaar met ons in gesprek gaat, ons vraagt naar onze voorkeur voor smaak en daarbij een boon aanbeveelt.

Uiteraard vrij subjectief, iedereen heeft namelijk zijn of haar voorkeur. Wij houden van strak, modern, industrieel en ruimtelijk. Maar we komen ook veel koffiebars tegen die bijvoorbeeld een retro of vintage uitstraling naleven. Het gaat ons vooral om samenhang en netheid. We houden niet van rommelig, dus daar letten we op. Het zit ‘m vaak in details, van interieur, tot toonbank, tot kleding van personeel tot koffiekop en to-go beker aan toe.

Als ‘toerist’ wil je het liefst niet uren hoeven lopen voor een lekker bakje koffie. Hoe bereikbaarder, hoe beter. Maar locatie is niet altijd alles. Een koffiebar midden in een druk stadscentrum lokt vaak ook ander publiek. Dan is een koffiebar al snel te druk en mist het rust en ontspanning.

De laatste jaren zien we dat steeds meer mensen in een koffiebar werken. Uiteraard geen probleem, dat doen we zelf namelijk ook regelmatig. We kijken echter naar hoe een koffiebar omgaat met werkende mensen. Is er bijvoorbeeld nog wel plek voor niet-werkende mensen, mensen die graag een praatje met elkaar maken. Niets zo saai als een koffiebar waar je alleen maar naar de achterkant van laptops staart.

92

In de media

Koffietje.nl verschijnt regelmatig in de media. Met name door de koffiemarathon die we in 2019 deden zijn we een aantal keren geinterviewd. De leukste vermeldingen vind je hieronder.

Samenwerken?

Interesse in een samenwerking? Lees meer over onze samenwerkingsmogelijkheden, stuur een mailtje naar sam@koffietje.nl of neem contact op via het contactformulier. Uiteraard krijg je dan zo snel mogelijk een reactie terug.

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.