Rotterdam

17x de beste Koffie van Rotterdam

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Rotterdam

Goede koffie hotspots in Rotterdam zijn op één hand te tellen. Verrassend, want we hadden veel meer specialty koffietentjes verwacht in zo’n grote en moderne stad als Rotterdam. Er zijn een paar bekende koffiebranderijen in Rotterdam en een aantal écht goede koffiebars. We hopen dat er ieder jaar wel een paar leuke nieuwe koffiebars bij komen. De beste koffie van Rotterdam drink je volgens ons in de onderstaande koffiebars.

Filteren
1
Man met Bril koffie Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 07:00 - 17:00

Man met Bril is dé beste koffiebar in Rotterdam en vind je in de Agniesebuurt. Man met Bril brandt haar eigen koffie op deze locatie in de branderij. Dit koffietentje, opgericht door Paul Sharo, is groot en ruim en heeft veel keuze aan verschillende soorten koffie.

Lees meer
2
Harvest Coffee Brewers Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 07:00 - 16:00

Harvest Coffee Brewers wordt sinds 2018 gerund door het stel Zjevaun Janga en Loes Beljaars. Ze wisselen wekelijks van koffiebonen om het vooral interessant en spannend te houden. Dit koffietentje in Rotterdam kijkt uit over de Rederijhaven.

Lees meer
3
COPPI koffie & fietsen Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 08:30 -17:30

COPPI koffie & fietsen is meer dan alleen een koffiebar. Coppi is namelijk ook een winkel voor fietsgerelateerde artikelen en een fiets werkplaats. Vind je fietsen helemaal geweldig? Of ben je toe aan een pitstop? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Lees meer
4
Mecca Rotterdam Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 09:00 - 21:00

Mecca Rotterdam is een ontzettend populaire koffiebar in Rotterdam. Het interieur nodigt je uit om binnen te ontspannen en ‘eens iets anders’ te bestellen. Zo hebben de eigenaren er voor gekozen om onder andere met internationale specialty koffiebranders samen te werken.

Lees meer
5
Giraffe Coffee Bar / BombaBomba Cycling Boutique Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 08:00 - 17:00

Giraffe coffee roasters is een Rotterdamse koffiebranderij sinds 2013. Het bekende giraffe logo zie je terug in veel koffiebars, lunchrooms en in restaurants door héél Nederland. Maar nu, bijna 8 jaar later, opent Giraffe Coffee een eigen koffiebar in samenwerking met BombaBomba.

Lees meer
6
Roast Rotterdam Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 09:00 - 16:00

ROAST is te vinden in Rotterdam-West op het Middellandplein. De eigenaren van Roast, Ellis & Kim, hebben duidelijk één doel voor ogen en dat is goede koffie, vriendelijke service en alleen maar werken met verse producten.

Lees meer
7
Booon Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 08:30 - 17:30
Staat bekend om lekkere kleine gebakjes

Booon Rotterdam is te vinden achter het Centraal station van Rotterdam. Het is een specialty koffiebar van Zahir en Sam die samen ook een micro koffiebranderij hebben ernaast. De koffie wordt daar gebrand van Grounded Craft Coffee.

Lees meer
8
Hopper Coffee (Centrum) Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 08:45 - 18:00

Hopper Coffee is een begrip in Rotterdam. Dit koffietentje bestaat al zo’n 10 jaar en wordt gerund door het stel Patricia Schildkamp en Karel Rietveld. In deze koffiebar vindt je naast zelf gebrande koffie, ook vers gebakken brood uit hun eigen bakkerij.

Lees meer
9
Kopi Soesoe Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 09:00 - 17:30

Kopi Soesoe is zo’n 6 jaar geleden als muziekcafé met goede koffie begonnen. Je kunt er koffie drinken met bonen van Schot Koffie uit Rotterdam. Kopi Soesoe is overigens wel een stukje lopen, want het ligt op Katendrecht.

Lees meer
10
Hopper Coffee (Noord) Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 08:45 - 18:00

Hopper Noord is zo’n 5 jaar geleden opgericht door Patricia en Karel als 2e vestiging. In dit koffietentje in de wijk “Oude Noorden” vind je de koffiebranderij, waar op maandag op 2 Giessen branders koffie wordt gebrand.

Lees meer
11
Urban Espresso Bar Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 09:00 - 18:00

Urban Espresso Bar is de allereerste koffiebar in Rotterdam, en is door Jo McCambridge in 2001 aan de Botersloot geopend. Dit koffietentje is ondertussen verhuisd naar Rotterdam West op de Nieuwe Binnenweg. Giraffe Coffee Roasters heeft speciaal voor UEB een eigen blend gemaakt.

Lees meer
12
Nine Bar Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 09:00 - 17:30

Nine Bar ligt in het centrum van Rotterdam, vlakbij de Markthal. Dit koffietentje is vrij klein, maar heeft wel aan beide zijden een groot terras. Er is helaas geen keuze aan koffiebonen en de koffie zelf smaakt vrij bitter en sterk.

Lees meer
13
33rd Street Coffee Rotterdam

Rotterdam

Woensdag Closed

In Maart 2020 heeft 33th Street zijn deuren geopend. Je kunt hier koffie drinken van Giraffe Coffee Roasters met wisselende koffiebranders op een andere koffiemolen.

Lees meer
14
BONZA Koffie Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 08:00 - 15:30

Bonza Koffie is te vinden in het inspirerende ZoHo in Rotterdam. Het is een grote ruimte waar bedrijven bij elkaar komen. Je kunt hier prima heel de dag flexwerken en heerlijke koffie drinken bij Bonza.

Lees meer
15
Evermore Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 10:00 - 13:00

In 2008 zijn Eline Sandberg haar zoon en Lowik Pieters gestart met het verkopen van thee. Vader Ian Pieters startte in 2009 met de andere zoon Aito een koffiebranderij, omdat ze natuurlijk ook bij wilden dragen aan het familiebedrijf. Aan de Coolhaven in Rotterdam vind je daar hun branderij, kookstudio, theepakkerij en koffiebar waar je heerlijk kunt genieten van hun eigen gebrande koffies.

Lees meer
16
Heilige Boontjes Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 09:00 - 23:00

Het koffietentje Heilige Boontjes in Rotterdam bevindt zich aan het Eendrachtsplein in een voormalig politiegebouw. Naast koffie heeft Heilige Boontjes vooral een sociaal karakter door jongeren met een crimineel verleden op te leiden en terug te laten keren in de maatschappij.

Lees meer
17
Joy Espresso and More Rotterdam

Rotterdam

Woensdag 10:00 - 16:00

Joyce opende Joy Espresso & More nadat ze jarenlang werkzaam was in het onderwijs en de financiële branche. Met passie en liefde voor koffie, thee en gebak serveert ze nu dagelijks specialty coffee gebrand door Single Estate Coffee Roasters uit Den Haag. Alle andere producten worden lokaal ingekocht

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Rotterdam

Voor een koffie to go in Rotterdam kun je tijdens de coronacrisis onder andere terecht bij Harvest Coffee Brewers en MeccaCheck hier de volledige lijst.

Op het Centraal Station van Rotterdam zelf vind je geen goede koffiebars. Tenzij je uiteraard gek bent van Starbucks. Voor betere, specialty koffie liggen Man met Bril koffie en COPPI koffie & fietsen, in de Agniesebuurt, het meest dichtbij.

In de Fenix Food Factory vind je Stielman Koffiebranders en iets verder op de Sumatraweg vind je Kopi Soesoe.

In de wijk het Oude Noorden kun je de beste koffie bij Hopper Coffee Noord drinken. Op deze locatie wordt overigens ook de koffie voor Hopper Coffee Centrum gebrand.

In het centrum van Rotterdam kunnen we sowieso Hopper Coffee aanraden. Ook vind je er Heilige Boontjes, Anne&Max en Nine Bar.

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.