0

Rotterdam

21x de beste Koffie van Rotterdam

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Rotterdam

Rotterdam: stad van de Euromast, kubuswoningen, Feyenoord en… hele goede koffiebars! De laatste jaren zijn er in Rotterdam steeds meer leuke plekjes gekomen waar je lekkere specialty coffee kunt vinden. Dicht bij Rotterdam Centraal Station vind je er een paar, maar ook in de buurt van de bekende Markthal kun je heerlijke koffie drinken. Je kunt gemakkelijk een leuke wandelroute uitstippelen waar je langs toffe koffiebars komt.

Dat de leuke en goede koffiebars van Rotterdam niet meer op één hand te tellen te zijn, daar zijn we bij Koffietje inmiddels wel achter. Des te leuker om op zoek te gaan naar de echte pareltjes! We gaan dan ook regelmatig op pad om de beste specialty coffee bars van Rotterdam te vinden. Onze meest recente beoordelingen vind je in de lijst hieronder. We vullen ‘m regelmatig aan met beoordelingen van nieuwe koffiebars, dus blijf deze pagina in de gaten houden.

Filteren
1
Harvest cafe and bakery Rotterdam

Rotterdam

Zondag 09:00 - 17:00

Harvest Coffee Brewers wordt sinds 2018 gerund door het stel Zjevaun Janga en Loes Beljaars. Ze wisselen wekelijks van koffiebonen om het vooral interessant en spannend te houden. Dit koffietentje in Rotterdam kijkt uit over de Rederijhaven.

Lees meer
2
Man met Bril koffie Rotterdam

Rotterdam

Zondag 08:00 - 18:00

Man met Bril is dé beste koffiebar in Rotterdam en vind je in de Agniesebuurt. Man met Bril brandt haar eigen koffie op deze locatie in de branderij. Dit koffietentje, opgericht door Paul Sharo, is groot en ruim en heeft veel keuze aan verschillende soorten koffie.

Lees meer
3
Schot Coffee Roasters Rotterdam

Rotterdam

Zondag 10:00 - 17:00

Schot Coffee Roasters is een specialty koffiebranderij uit Rotterdam en heeft sinds 2022 een toffe koffiebar geopend in Rotterdam-West. De eigenaar van Schot Coffee Roasters is John Schot en heeft zijn bedrijf opgericht in 2010.

Lees meer
4
Unfiltered Rotterdam

Rotterdam

Zondag 09:00 - 17:00

Unfiltered is dé nieuwe specialty coffeebar van Rotterdam anno 2022. Vanaf Rotterdam Centraal is het ongeveer tien minuutjes lopen en je bevindt je midden in het centrum. Deze koffiebar is minimalistisch, strak ingericht en het is een prachtplaatje voor op instagram!

Lees meer
5
Dune Rotterdam

Rotterdam

Zondag 08:00 - 15:00

Dune is dé nieuwe specialty koffiebar van Jelle van Rossum (eigenaar Shokunin). Deze keer opent hij niet alleen een koffiebar, maar samen met Dusty Brewing. Een legende als het gaat om zelfgemaakte kombucha in Nederland! Je krijgt hier namelijk niet alleen koffie gezet door experts, maar er staan ook 4 taps met kombucka klaar voor jou om te proeven.

Lees meer
6
Roast Rotterdam Rotterdam

Rotterdam

Zondag 10:00 - 17:00

Wie de winkelstraat van West-Kruiskade uitloopt en via het Middellandplein richting ’t Heemraadspark wandelt, heeft een goede reden om eventjes een stop te maken. In het midden van de straat vind je namelijk Roast Rotterdam. En geloof mij, daar wil je graag je koffiepauze houden.

Lees meer
7
Giraffe Coffee Bar / BombaBomba Cycling Boutique Rotterdam

Rotterdam

Zondag Closed

Giraffe coffee roasters is een Rotterdamse koffiebranderij sinds 2013. Het bekende giraffe logo zie je terug in veel koffiebars, lunchrooms en in restaurants door héél Nederland. Maar nu, bijna 8 jaar later, opent Giraffe Coffee een eigen koffiebar in samenwerking met BombaBomba.

Lees meer
8
Booon Rotterdam

Rotterdam

Zondag 08:30 - 17:30
Staat bekend om lekkere kleine gebakjes

Booon Rotterdam is te vinden achter het Centraal station van Rotterdam. Het is een specialty koffiebar van Zahir en Sam die samen ook een micro koffiebranderij hebben ernaast. De koffie wordt daar gebrand van Grounded Craft Coffee.

Lees meer
9
Hotel âme Rotterdam

Rotterdam

Zondag 09:00 - 17:00

Koffiedrinkers die van kalmte, rust en eenhoud houden, kunnen sinds 2021 terecht bij hotel âme in hartje Rotterdam. Het is een koffiebar, een hotel met 14 kamers en het is een conceptstore met prachtige Japanse accessoires en zelfgemaakte keramiek.

Lees meer
10
Hopper Coffee (Centrum) Rotterdam

Rotterdam

Zondag 10:00 - 18:00

Hopper Coffee is een begrip in Rotterdam. Dit koffietentje bestaat al zo’n 10 jaar en wordt gerund door het stel Patricia Schildkamp en Karel Rietveld. In deze koffiebar vindt je naast zelf gebrande koffie, ook vers gebakken brood uit hun eigen bakkerij.

Lees meer
11
Kopi Soesoe Rotterdam

Rotterdam

Zondag 09:00 - 18:30

Kopi Soesoe is zo’n 6 jaar geleden als muziekcafé met goede koffie begonnen. Je kunt er koffie drinken met bonen van Schot Koffie uit Rotterdam. Kopi Soesoe is overigens wel een stukje lopen, want het ligt op Katendrecht.

Lees meer
12
Mecca Rotterdam Rotterdam

Rotterdam

Zondag 09:00 - 21:00

Mecca Rotterdam is een ontzettend populaire koffiebar in Rotterdam. Het interieur nodigt je uit om binnen te ontspannen en ‘eens iets anders’ te bestellen. Zo hebben de eigenaren er voor gekozen om onder andere met internationale specialty koffiebranders samen te werken.

Lees meer
13
Hopper Coffee (Noord) Rotterdam

Rotterdam

Zondag 10:00 - 18:00

Hopper Noord is zo’n 5 jaar geleden opgericht door Patricia en Karel als 2e vestiging. In dit koffietentje in de wijk “Oude Noorden” vind je de koffiebranderij, waar op maandag op 2 Giessen branders koffie wordt gebrand.

Lees meer
14
Urban Espresso Bar Rotterdam

Rotterdam

Zondag 10:00 - 18:00

Urban Espresso Bar is de allereerste koffiebar in Rotterdam, en is door Jo McCambridge in 2001 aan de Botersloot geopend. Dit koffietentje is ondertussen verhuisd naar Rotterdam West op de Nieuwe Binnenweg. Giraffe Coffee Roasters heeft speciaal voor UEB een eigen blend gemaakt.

Lees meer
15
COPPI koffie & fietsen Rotterdam

Rotterdam

Zondag 08:30 -17:30

COPPI koffie & fietsen is meer dan alleen een koffiebar. Coppi is namelijk ook een winkel voor fietsgerelateerde artikelen en een fiets werkplaats. Vind je fietsen helemaal geweldig? Of ben je toe aan een pitstop? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Lees meer
16
Nine Bar Rotterdam

Rotterdam

Zondag 10:00 - 17:30

Nine Bar ligt in het centrum van Rotterdam, vlakbij de Markthal. Dit koffietentje is vrij klein, maar heeft wel aan beide zijden een groot terras. Er is helaas geen keuze aan koffiebonen en de koffie zelf smaakt vrij bitter en sterk.

Lees meer
17
Williams Canteen Rotterdam

Rotterdam

Zondag 11:00 - 18:00

Williams Canteen ligt midden in hét horecahart van Rotterdam: het Witte de With-kwartier. Wel een beetje verscholen in de William Boothlaan – waar de zaak ook naar vernoemd is – maar toch hebben al heel wat Rotterdammers dit plekje weten te vinden. Vooral de stadsgenoten die gek zijn op een goed bakkie specialty coffee.

Lees meer
18
33rd Street Coffee Rotterdam

Rotterdam

Zondag 10:00 - 16:00

In Maart 2020 heeft 33rd Street zijn deuren geopend. Je kunt hier koffie drinken van Giraffe Coffee Roasters met wisselende koffiebranders op een andere koffiemolen.

Lees meer
19
BONZA Koffie Rotterdam

Rotterdam

Zondag Closed

Bonza Koffie is te vinden in het inspirerende ZoHo in Rotterdam. Het is een grote ruimte waar bedrijven bij elkaar komen. Je kunt hier prima heel de dag flexwerken en heerlijke koffie drinken bij Bonza.

Lees meer
20
Evermore Rotterdam

Rotterdam

Zondag 10:00 - 13:00

In 2008 zijn Eline Sandberg haar zoon en Lowik Pieters gestart met het verkopen van thee. Vader Ian Pieters startte in 2009 met de andere zoon Aito een koffiebranderij, omdat ze natuurlijk ook bij wilden dragen aan het familiebedrijf. Aan de Coolhaven in Rotterdam vind je daar hun branderij, kookstudio, theepakkerij en koffiebar waar je heerlijk kunt genieten van hun eigen gebrande koffies.

Lees meer
21
Heilige Boontjes Rotterdam

Rotterdam

Zondag 12:00 - 23:00

Het koffietentje Heilige Boontjes in Rotterdam bevindt zich aan het Eendrachtsplein in een voormalig politiegebouw. Naast koffie heeft Heilige Boontjes vooral een sociaal karakter door jongeren met een crimineel verleden op te leiden en terug te laten keren in de maatschappij.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Rotterdam

☕ Welke koffiebars zijn open voor koffie to go in Rotterdam?

Voor een koffie to go in Rotterdam kun je tijdens de coronacrisis onder andere terecht bij Harvest Coffee Brewers en MeccaCheck hier de volledige lijst.

Op het Centraal Station van Rotterdam zelf vind je geen goede koffiebars. Tenzij je uiteraard gek bent van Starbucks. Voor betere, specialty koffie liggen Man met Bril koffie en COPPI koffie & fietsen, in de Agniesebuurt, het meest dichtbij.

In de Fenix Food Factory vind je Stielman Koffiebranders en iets verder op de Sumatraweg vind je Kopi Soesoe.

In de wijk het Oude Noorden kun je de beste koffie bij Hopper Coffee Noord drinken. Op deze locatie wordt overigens ook de koffie voor Hopper Coffee Centrum gebrand.

In het centrum van Rotterdam kunnen we sowieso Hopper Coffee aanraden. Ook vind je er Heilige Boontjes, Anne&Max en Nine Bar.

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.