Rotterdam

12x de beste Koffie van Rotterdam

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Rotterdam

Goede koffie hotspots in Rotterdam zijn op één hand te tellen. Verrassend, want we hadden veel meer specialty koffietentjes verwacht in zo’n grote en moderne stad als Rotterdam. Er zijn een paar bekende koffiebranderijen in Rotterdam en een aantal écht goede koffiebars. We hopen dat er ieder jaar wel een paar leuke nieuwe koffiebars bij komen. De beste koffie van Rotterdam drink je volgens ons in de onderstaande koffiebars.

Filteren
Toepassen Wissen
1
Man met Bril koffie Rotterdam

Rotterdam

Man met Bril is dé beste koffiebar in Rotterdam en vind je in de Agniesebuurt. Man met Bril brandt haar eigen koffie op deze locatie in de branderij. Dit koffietentje, opgericht door Paul Sharo, is groot en ruim en heeft veel keuze aan verschillende soorten koffie.

Lees meer
2
Harvest Coffee Brewers Rotterdam

Rotterdam

Harvest Coffee Brewers wordt sinds 2018 gerund door het stel Zjevaun Janga en Loes Beljaars. Ze wisselen wekelijks van koffiebonen om het vooral interessant en spannend te houden. Dit koffietentje in Rotterdam kijkt uit over de Rederijhaven.

Lees meer
3
COPPI koffie & fietsen Rotterdam

Rotterdam

COPPI koffie & fietsen is meer dan alleen een koffiebar. Coppi is namelijk ook een winkel voor fietsgerelateerde artikelen en een fiets werkplaats. Vind je fietsen helemaal geweldig? Of ben je toe aan een pitstop? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Lees meer
4
Hopper Coffee (Centrum) Rotterdam

Rotterdam

Hopper Coffee is een begrip in Rotterdam. Dit koffietentje bestaat al zo’n 10 jaar en wordt gerund door het stel Patricia Schildkamp en Karel Rietveld. In deze koffiebar vindt je naast zelf gebrande koffie, ook vers gebakken brood uit hun eigen bakkerij.

Lees meer
5
Kopi Soesoe Rotterdam

Rotterdam

Kopi Soesoe is zo’n 6 jaar geleden als muziekcafé met goede koffie begonnen. Je kunt er koffie drinken met bonen van Schot Koffie uit Rotterdam. Kopi Soesoe is overigens wel een stukje lopen, want het ligt op Katendrecht.

Lees meer
6
Hopper Coffee (Noord) Rotterdam

Rotterdam

Hopper Noord is zo’n 5 jaar geleden opgericht door Patricia en Karel als 2e vestiging. In dit koffietentje in de wijk “Oude Noorden” vind je de koffiebranderij, waar op maandag op 2 Giessen branders koffie wordt gebrand.

Lees meer
7
Urban Espresso Bar Rotterdam

Rotterdam

Urban Espresso Bar is de allereerste koffiebar in Rotterdam, en is door Jo McCambridge in 2001 aan de Botersloot geopend. Dit koffietentje is ondertussen verhuisd naar Rotterdam West op de Nieuwe Binnenweg. Giraffe Coffee Roasters heeft speciaal voor UEB een eigen blend gemaakt.

Lees meer
8
Nine Bar Rotterdam

Rotterdam

Nine Bar ligt in het centrum van Rotterdam, vlakbij de Markthal. Dit koffietentje is vrij klein, maar heeft wel aan beide zijden een groot terras. Er is helaas geen keuze aan koffiebonen en de koffie zelf smaakt vrij bitter en sterk.

Lees meer
9
33rd Street Coffee Rotterdam
Open voor koffie to go

Rotterdam

In Maart 2020 heeft 33th Street zijn deuren geopend. Je kunt hier koffie drinken van Giraffe Coffee Roasters met wisselende koffiebranders op een andere koffiemolen.

Lees meer
10
Anne&Max Rotterdam Rotterdam

Rotterdam

Anne&Max Rotterdam zit vlakbij de bekende koopgoot. Je kunt hier 7 dagen per week koffie drinken, daarnaast kun je er terecht voor ontbijt, gebak, lunch, high tea of een high wine. Bij Anne&Max Rotterdam is voldoende plaats om te loungen of te werken.

Lees meer
11
Heilige Boontjes Rotterdam

Rotterdam

Het koffietentje Heilige Boontjes in Rotterdam bevindt zich aan het Eendrachtsplein in een voormalig schoolgebouw. Naast koffie heeft Heilige Boontjes vooral een sociaal karakter door jongeren met een crimineel verleden op te leiden en terug te laten keren in de maatschappij.

Lees meer
12
Mecca Rotterdam Rotterdam
Open voor koffie to go

Rotterdam

Mecca Rotterdam is een ontzettend populaire koffiebar in Rotterdam. Het interieur nodigt je uit om binnen te ontspannen en ‘eens iets anders’ te bestellen. Zo hebben de eigenaren er voor gekozen om onder andere met internationale specialty koffiebranders samen te werken.

Lees meer

Veelgestede vragen over koffie in Rotterdam

Voor een koffie to go in Rotterdam kun je tijdens de coronacrisis onder andere terecht bij Harvest Coffee Brewers en MeccaCheck hier de volledige lijst.

Op het Centraal Station van Rotterdam zelf vind je geen goede koffiebars. Tenzij je uiteraard gek bent van Starbucks. Voor betere, specialty koffie liggen Man met Bril koffie en COPPI koffie & fietsen, in de Agniesebuurt, het meest dichtbij.

In de Fenix Food Factory vind je Stielman Koffiebranders en iets verder op de Sumatraweg vind je Kopi Soesoe.

In de wijk het Oude Noorden kun je de beste koffie bij Hopper Coffee Noord drinken. Op deze locatie wordt overigens ook de koffie voor Hopper Coffee Centrum gebrand.

In het centrum van Rotterdam kunnen we sowieso Hopper Coffee aanraden. Ook vind je er Heilige Boontjes, Anne&Max en Nine Bar.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.