Back to Black, Hummingbird, Koffiespot & Espressofabriek
4 september 2019 Door 2632 Views

Back to Black, Hummingbird, Koffiespot & Espressofabriek

Dag 3: Amsterdam

Vandaag kan ik even bijkomen. Geen radio debuten. Geen gekke dingen. Gewoon koffie ☕. Ik blijf een aantal nachten bij Inge (een vriendin in Amsterdam) slapen, dus vandaag hoef ik me niet te haasten. Na mijn ontbijt ga ik de stad in om te beginnen bij Back to Black. Aansluitend staan vandaag Hummingbird, Koffiespot en Espressofabriek op de planning. Let’s go!

Koffiebar #8: Back to Black

Het is niet de eerste keer dat ik Back to Black bezoek, dus ik weet dat het er druk kan zijn. Vanochtend ben ik op tijd, en wandel om 8:15 uur de koffiezaak binnen. Een groepje vrouwen, 6 “laptoppers” en een paar bezwete sporters staan in de rij… Nu al! Smachtend naar hun eerste shot caffeïne. Ik weet het nu zeker, het maakt echt niet uit of je hier ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds komt. Het is hier ALTIJD druk! Gelukkig weten 2 barista’s wat tijd voor me vrij te maken en we kletsen wat over koffie en mijn marathon. Ik raak aan de praat met Kick van Doorn. Hij vertelt me dat het vandaag z’n 2e dag bij Back to Black is. Uit zijn strakke latte art skills had ik dat nooit op kunnen maken 👌👇

Back to Black Weteringstraat Amsterdam

Koffiebar #9: Hummingbird

Ik verheug me al op de mijn bezoek aan de 2e koffiebar van vandaag. Hummingbird is namelijk een van de nieuwe pareltjes in Amsterdam en is 3 dagen voor kerst vorig jaar geopend. Ik heb afgesproken met Kees Dijkhuis, de vriend van eigenaresse Agavni Jessaijan. Hij heeft zijn eigen koffiebar zo’n 3 jaar geleden verkocht en kwam erachter dat koffie toch wel hun ding was. Agavni heeft hier een uniek concept neergezet. Super strak en modern, maar toch heel erg warm en écht gericht op klanten.

Als koffie drink ik dit keer een filterkoffie. En ik mag hem weer zelf maken! Ditmaal ben ik een stuk zelfverzekerder, dankzij de tips van Lex van mijn bezoek aan FUKU gisteren. Ik kies voor een koffie uit Honduras. Hij smaakt heerlijk! Trouwens, uit het interview met Kees wordt al snel duidelijk dat hij ambitieuze en leuke plannen heeft. Hierover later meer.

Hummingbird Amsterdam

Koffiebar #10: Koffiespot

Vanuit Hummingbird loop ik ongeveer 10 minuutjes naar Koffiespot, de 10e koffiebar van deze koffiemarathon. Nummer 10 alweer. Dat gaat hard! Koffiespot is nieuw voor mij en ligt midden in de Jordaan, tussen de échte Amsterdammers. Ik vind het heerlijk om te zien hoeveel verschillende soorten koffiebars en wijken zo’n stad kan hebben. Het lijkt eindeloos. Naast koffie, die overigens door Common Greens Coffee wordt gebrand, serveren ze verschillende versgeperste juices.

Om 14 uur heb ik hier afgesproken met Soetkin, een andere Amsterdamse vriendin. We besluiten onze rendez-vous om te toveren tot fotoshoot! Ik bestel een cappuccino en zij een latte machiato (die heb ik trouwens nooit eerder besteld). Benieuwd naar onze foto’s? Hieronder een kleine greep uit onze middag 🤳📸

Foto shoot met Soetkin @ Koffiespot Amsterdam

Koffiebar #11: Espressofabriek

Na een enerverende middag sluit ik vandaag af bij Espressofabriek in het Westerpark. Uiteraard kan ik Espressofabriek niet verlaten zonder een espresso. Dus om half 4 giet ik hier de laatste espresso met koffiebonen uit Ethiopië naar binnen. Bij toeval komt een vriendin van Floris (de barista in onderstaande foto’s) naar binnen. Ik raak met haar aan de praat. Al snel blijkt dat we dezelfde passie delen, namelijk (schrijven over) koffie! Na een super leuk gesprek besluit ik dat het mooi is geweest voor vandaag. Hoppa… 2 dagen Amsterdam en 11 koffiebars in the pocket! Kom maar op, dag 4… (dit is vooral de cafeïne die spreekt 🤣)

Espressofabriek Westergas

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.