Antwerpen

14x de beste koffiebars van Antwerpen

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Antwerpen

Een stedentrip naar Antwerpen is al jaren populair bij de Nederlanders. En dat is niet gek, want Antwerpen heeft zoveel te bieden en je bent er ‘eventjes tussenuit’. Je kunt hier lekker uiteten, een terrasje pakken en heerlijk shoppen. Ofwel: even lekker genieten! Hieronder een aantal leuke tips voor de beste koffiebars in Antwerpen.

Filteren
Toepassen Wissen
1
Kolonel Coffee Antwerpen

Antwerpen

Echte koffieliefhebbers weten dat je Antwerpen niet mag verlaten zonder een bezoek aan Kolonel Coffee. Femke en Kobe (de eigenaren) hebben sinds 2011 een koffiebar op de Montignystraat in Antwerpen. Sinds kort is er een tweede koffiebar geopend in ‘t Eilandje Kolonel & Reede.

Lees meer
2
Caffènation Specialty Coffee Roastery Antwerpen

Antwerpen

De bekendste koffiebranderij van Antwerpen is Caffènation. Je kunt de koffiebranderij vinden in ‘t PAKT op de Lamorinièrestraat. Het is een eindje weg van het centrum, maar zeker de moeite waard. Eenmaal gevonden krijg je het gevoel van New York (maar dan als een heel klein dorpje).

Lees meer
3
Kolonel & Reede Antwerpen

Antwerpen

Kolonel & Reede is de tweede koffiebar van Femke & Kobe en zeker een bezoekje waard. In beide koffiebars zie je dezelfde kenmerken terug; tijdloos, strak, modern en toch een warme sfeer. Het is een geweldig koffiebarretje waar je extra lang wilt blijven genieten.

Lees meer
4
Butchers Coffee Antwerpen

Antwerpen

Wie houdt van goede koffie in de vroege ochtend, moet bij Butchers Coffee zijn! Deze koffiebar is doordeweeks van 07:00 tot 16:00 open, in het weekend net ietsje later. De koffiebonen worden gebrand door de gespecialiseerde branderij van Caffènation.

Lees meer
5
Caffe Mundi Antwerpen

Antwerpen

Op een steenworp afstand van de beroemde Grote Markt van Antwerpen kun je koffiebar Mundi vinden. Ze branden hun eigen koffie, geven opleidingen (aan hun personeel) en zijn koploper op gebied van koffie in Antwerpen. Dagelijks kun je kiezen uit verschillende soorten koffie.

Lees meer
6
Black & Yellow Antwerpen

Antwerpen

Black & Yellow is een stoere koffiebar van Joke De Coninck. Deze koffiebar is te vinden in ‘t Eilandje op de Nassaustraat. Ze schenkt verschillende koffies van MOK Specialty Coffee uit Brussel en FRIEDHATS uit Amsterdam.

Lees meer
7
Georges espressobar Antwerpen

Antwerpen

Een van de wijken die ontzettend aan het veranderen en groeien is ‘t Eilandje. Dit wordt het stadsdeel van Antwerpen waar het allemaal gaat gebeuren. Hier mag een goede koffiebar niet ontbreken: Georges Espressobar.

Lees meer
8
Caffènation Antwerpen

Antwerpen

Waar je vroeger ver buiten het centrum moest zijn voor een heerlijke koffie van Caffènation, kun je nu in het centrum blijven. Caffènation heeft veel verschillende soorten koffie die je kunt proeven op beide locaties. Het is zeker een bezoekje waard, want deze koffiebar heeft een verleden van 15 jaar terug!

Lees meer
9
Belga & Co Antwerpen

Antwerpen

Tussen de drukke winkelstraatjes van Antwerpen ligt Belga & Co verstopt. In totaal zijn er drie vestigingen, waarvan twee in Brussel en sinds eind 2018 eentje in Antwerpen. Belga & Co brandt haar eigen koffiebonen in de branderij.

Lees meer
10
Cuperus Horsey Antwerpen

Antwerpen

Horsey is de tweede locatie van Cuperus. Sinds 2017 kun je deze koffiebar bewonderen in de Universiteitsbuurt van Antwerpen. Het is een plek waar de studenten van Antwerpen maar al te graag hun koffies drinken.

Lees meer
11
Normo Antwerpen

Antwerpen

Normo

12
Rush Rush Antwerpen

Antwerpen

Na jaren in de koffiebranche gewerkt te hebben, openen koppel Nanigui (bekend van Caffènation) en Simon eind 2020 hun eigen koffiebar én branderij genaamd Rush Rush, in de hippe wijk Zurgenborg in het zuidoosten van Antwerpen. De koffie wordt in kleine batches gebrand op een Giesen WA6 en geïmporteerd met behulp van diverse Europese koffie importeurs.

Lees meer
13
St. Vincents Antwerpen

Antwerpen

St. Vincents

14
Nieuw
ToiToiToi Coffee x Culture Antwerpen

Antwerpen

ToiToiToi Coffee x Culture is een specialty coffeebar op de Lange Koepoortstraat. Ze serveren Caffénation, een grote koffiebranderij in Antwerpen. Naast koffie, is ToiToiToi ook een ontmoetingsplek voor culture!

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Antwerpen

In het centrum van Antwerpen kun je koffie drinken, in de buurt van de Meir, bij Belga & Co, Cuperus Katelijne, St. Vincents en Caffe Mundi.

In het zuiden van Antwerpen, in de wijk Zuid, drink je de beste koffie vooral bij Butchers Coffee en Kolonel Coffee.

Op het centraal station in Antwerpen hebben wij helaas geen goede koffiebars kunnen ontdekken. Je kunt dus beter even het centrum inlopen, of naar de wijken Zuid of Eilandje toe.

De beste koffie in (de buurt van) Antwerpen Eilandje drink je bij Kolonel & Reede, Black & Yellow en Georges Espressobar. Eilandje is flink in opkomst, dus ga hier zeker naar toe!

Andere steden

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.