0

Antwerpen

18x de beste koffiebars van Antwerpen

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Antwerpen

Wie niet ver wil reizen, maar toch het gevoel wil hebben écht eventjes in het buitenland te zijn, kiest voor een dagje of weekendje Antwerpen. Het is een fantastische winkelstad waar je uren kunt ronddwalen. Ook typisch Antwerpen: het grote aanbod aan leuke koffiebars, waar je gezellig zit en goede koffie kunt drinken.

Je kunt in veel wijken in Antwerpen terecht voor specialty coffee. De meeste spots vind je in het zuiden en in ’t Eilandje. Zeker de moeite waard dus om een kijkje te nemen buiten het centrum! Benieuwd welke koffiebars in Antwerpen zitten en welke wij aanraden? Hieronder vind je een overzicht. We vullen ‘m regelmatig aan. Ga je dus over een tijdje opnieuw de grens over naar deze leuke stad? Check de lijst dan zeker nog een keer. Wie weet staat er een nieuwe parel tussen die je écht niet mag missen.

Filteren
1
Caffènation Specialty Coffee Roastery Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:00 - 17:00

De bekendste koffiebranderij van Antwerpen is Caffènation. Je kunt de koffiebranderij vinden in ‘t PAKT op de Lamorinièrestraat. Het is een eindje weg van het centrum, maar zeker de moeite waard. Eenmaal gevonden krijg je het gevoel van New York (maar dan als een heel klein dorpje).

Lees meer
2
Rush Rush Antwerpen

Antwerpen

Maandag Gesloten

Rush Rush is een koffiebar in de wijk Zurenborg in het zuidoosten van Antwerpen. Het ligt niet in het centrum, en is ongeveer 10 minuten fietsen vanaf Centraal Station. Een van de eigenaren is koffiebrander, dus ze serveren hun eigen koffiebonen. Daarnaast kun je hier terecht voor ontbijt en lunch van 10 tot 15 uur.

Lees meer
3
Kolonel Coffee Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:00 - 18:00

Echte koffieliefhebbers weten dat je Antwerpen niet mag verlaten zonder een bezoek aan Kolonel Coffee. Femke en Kobe (de eigenaren) hebben sinds 2011 een koffiebar op de Montignystraat in Antwerpen. Sinds kort is er een tweede koffiebar geopend in ‘t Eilandje Kolonel & Reede.

Lees meer
4
ANDY ROASTERS Antwerpen

Antwerpen

Maandag Closed

Andy Roasters is dé nieuwste koffiebar in Antwerpen van 2022! In april is Andy Roasters geopend en je kunt ze vinden vlakbij Butchers Coffee. De koffiebar is lekker vroeg open, namelijk om 07:30!

Lees meer
5
Butchers Coffee Antwerpen

Antwerpen

Maandag 07:00 - 17:00

Wie houdt van goede koffie in de vroege ochtend, moet bij Butchers Coffee zijn! Deze koffiebar is doordeweeks van 07:00 tot 16:00 open, in het weekend net ietsje later. De koffiebonen worden gebrand door de gespecialiseerde branderij van Caffènation.

Lees meer
6
Kolonel & Reede Antwerpen

Antwerpen

Maandag Gesloten

Kolonel & Reede is de tweede koffiebar van Femke & Kobe en zeker een bezoekje waard. In beide koffiebars zie je dezelfde kenmerken terug; tijdloos, strak, modern en toch een warme sfeer. Het is een geweldig koffiebarretje waar je extra lang wilt blijven genieten.

Lees meer
7
Black & Yellow Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:30 - 17:00

Wie op zoek is naar een ”keertje iets anders dan het huiskamer koffiebar” gevoel, moet zich verplaatsen naar ‘t Eilandje in Antwerpen. Black & Yellow is dé specialty koffiebar met een heerlijke hiphop attitude! I love it ⚡⚡

Lees meer
8
Caffe Mundi Antwerpen

Antwerpen

Maandag Closed

Op een steenworp afstand van de beroemde Grote Markt van Antwerpen kun je koffiebar Mundi vinden. Ze branden hun eigen koffie, geven opleidingen (aan hun personeel) en zijn koploper op gebied van koffie in Antwerpen. Dagelijks kun je kiezen uit verschillende soorten koffie.

Lees meer
9
Caffenation goes koco Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:00 - 17:00

Caffènation Coffee heeft onlangs (november 2021) een nieuwe koffiespot geopend: Caffènation goes koco! Deze koffiebar heeft in samenwerking met Eat Dust een plantbased koffiebar geopend. Je kunt ze vinden in een van de favoriete wijkjes van Antwerpen namelijk Zuid. Naast hippe winkels, andere specialty koffiebars en heerlijke restaurantjes heeft dit wijkje een plant based koffiebar erbij!

Lees meer
10
ToiToiToi Coffee x Culture Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:00 - 17:00

ToiToiToi Coffee x Culture is een specialty coffeebar op de Lange Koepoortstraat. Ze serveren Caffénation, een grote koffiebranderij in Antwerpen. Naast koffie, is ToiToiToi ook een ontmoetingsplek voor culture & meer…!

Lees meer
11
Georges espressobar Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:00 - 18:00

Een van de wijken die ontzettend aan het veranderen en groeien is ‘t Eilandje. Dit wordt het stadsdeel van Antwerpen waar het allemaal gaat gebeuren. Hier mag een goede koffiebar niet ontbreken: Georges Espressobar.

Lees meer
12
Somista Antwerpen

Antwerpen

Maandag Closed

Ver buiten het centrum op de Driekoningenstraat opent Deborah D’Amico haar koffie- en wijnbar in de wijk Oud-Berchem. Ze serveren hier specialty koffie van Andy Coffee Roasters, een nieuwe koffiebranderij uit Antwerpen.

Lees meer
13
Normo Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:30 - 18:30

Normo Coffee is een industriële en stoere specialty koffiebar van Jens Oris. Al meer dan 10 jaar heeft hij een eigen koffiebar in Antwerpen. Het is een gezellig plekje waar de gasten iedere dag een kopje koffie bestellen.

Lees meer
14
Brandbar Antwerpen

Antwerpen

Maandag Closed

Bij het stadspark Spoor Noord in Antwerpen bevindt zich deze koffiebar op de hoek van de Lange Dijkstraat. Het is een fijne koffiebar buiten het drukke centrum, en heerlijk om een koffietje mee te nemen naar het park.

Lees meer
15
Caffènation Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:00 - 18:00

Waar je vroeger ver buiten het centrum moest zijn voor een heerlijke koffie van Caffènation, kun je nu in het centrum blijven. Caffènation heeft veel verschillende soorten koffie die je kunt proeven op beide locaties. Het is zeker een bezoekje waard, want deze koffiebar heeft een verleden van 15 jaar terug!

Lees meer
16
Tartoer Coffeebar Antwerpen

Antwerpen

Maandag 09:30 - 18:00

Tartoer Coffeebar is gevestigd in een té gekke hoekpand midden in het drukke centrum van Antwerpen. Ze verkopen specialty koffie van Caffenation en hebben heerlijke gebakjes.

Lees meer
17
Cuperus Horsey Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:30 - 17:30

Horsey is de tweede locatie van Cuperus. Sinds 2017 kun je deze koffiebar bewonderen in de Universiteitsbuurt van Antwerpen. Het is een plek waar de studenten van Antwerpen maar al te graag hun koffies drinken.

Lees meer
18
Nordica 31 Antwerpen

Antwerpen

Maandag 08:00 - 17:00

Lisa Haesevoets opent eind juni 2021 Nordica 31, nadat ze 2 jaar met haar busje door Europa heeft getrokken. De ervaringen van haar reis zie je terug bij Nordica 31. Van het eten tot het minimalistische interieur, Nordica 31 ademt Scandinavië. Bij Nordica 31 maak je kennis met Nordic street food, specialty koffie (en ook specialty thee) en zelfgemaakt zuurdesem brood.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Antwerpen

Waar drink je de beste koffie in Antwerpen centrum?

In het centrum van Antwerpen kun je koffie drinken, in de buurt van de Meir, bij Belga & Co, Cuperus Katelijne, St. Vincents en Caffe Mundi.

In het zuiden van Antwerpen, in de wijk Zuid, drink je de beste koffie vooral bij Butchers Coffee, Andy Coffee en Kolonel Coffee.

Op het centraal station in Antwerpen hebben wij helaas geen goede koffiebars kunnen ontdekken. Je kunt dus beter even het centrum inlopen, of naar de wijken Zuid of Eilandje toe.

De beste koffie in (de buurt van) Antwerpen Eilandje drink je bij Kolonel & Reede, Black & Yellow en Georges Espressobar. Eilandje is flink in opkomst, dus ga hier zeker naar toe!

Andere steden