Eindhoven

12x de beste Koffie van Eindhoven

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Eindhoven de gekste!

Eindhoven barst van de creativiteit en energie. Niet voor niets de design hoofdstad van Nederland. Naast creatief en innovatief, wordt Eindhoven de laatste jaren steeds hipper. En de koffietentjes mogen daarbij niet ontbreken. Om heerlijke koffie in Eindhoven te drinken, kun je gebruik maken van het koffiecaartje, een strippenkaart waarmee je langs verschillende koffiebars in Eindhoven kunt gaan. Handig, wanneer je de beste koffietentjes wilt bezoeken. Hieronder de volgens ons beste specialty koffie van Eindhoven voor jou op een rij.

Filteren
1
Zwartwit Koffie Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 08:00 - 18:00
Staat bekend om de gezellige vibe en het zonovergoten terras.

Het hipste koffietentje van Eindhoven is Zwartwit Koffie. Je komt hier om te relaxen, misschien wel iets te lang. Door het afgelegen plekje komen hier niet veel dagjesmensen, maar alleen locals en natuurlijk de expats van Victoriapark. De sfeer is hier heerlijk.

Lees meer
2
Sprout Coffee Roasters Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 10:00 - 16:00

Daniell en Ruben, twee broers geboren in Eindhoven en opgegroeid in Perth, Australië, openen in juli 2019 hun koffiebranderij en koffiebar genaamd Sprout. Gelegen op het NRE terrein vind je de koffiebar op de hoek van de oude gasfabriek, waar ook restaurant Fifth NRE zich bevindt. Omdat Daniell en Ruben voornamelijk branden, is de koffiebar beperkt geopend. Dus hou de openingstijden goed in de gaten, voordat je hier een heerlijke koffietje gaat drinken.

Lees meer
3
Bean Brothers Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 10:00 - 17:00

Als koffiebranderij is Bean Brothers een koffieleverancier van vele horecazaken. Naast workshops, trainingen en crossen door het hele land in een mobiele koffiekar, is er ook nog een koffiebar. Dit koffietentje in Eindhoven is verstopt op de Bergstraat en (helaas) alleen in het weekend open. Er zijn verschillende koffiebonen voor een espresso. Na uitleg over deze koffiebonen door een barista kun je genieten van je kopje koffie. Het is een heerlijk afgelegen plekje, je vergeet eventjes dat je in de drukke stad bent.

Lees meer
4
Lucifer Coffee Roasters Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 08:00 - 18:00

Lucifer is het koffiebarretje waar je een huiskamer gevoel bij krijgt. Het is gevestigd op de plek waar vroeger de eerste luciferfabriek van Nederland stond, op de Kleine Berg in Eindhoven. Vandaar dus de naam Lucifer.

Lees meer
5
DENF Coffee Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 09:00 - 17:00

DENF Coffee is gevestigd in de Witte Dame, een van de stadsmonumenten van Eindhoven. Het ligt centraal in Eindhoven, onder de stadsbibliotheek op een steenworp afstand van het winkelcentrum.

Lees meer
6
Coffeelovers Eindhoven Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 09:30 - 18:00

Coffeelovers Van Piere, het is een boekenwinkel en een koffiebar. Er hangt een heerlijk ontspannen sfeertje en de koffie is altijd lekker. Het is niet alleen de koffie, de boeken of de mensen waarvoor je hier terug komt, ook voor de noga! Bij elke koffie krijg je van het huis een noga! De klantvriendelijkheid is hier super, en iedereen is oprecht aardig.

Lees meer
7
Vascobelo Eindhoven Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 08:00 - 16:00

Vascobelo in Eindhoven is een rustige koffiebar op de Grote Berg. Je kunt hier heerlijk werken, loungen in de stoelen of de krant lezen. Het personeel is ontzettend aardig, en maakt graag een praatje met je. Onlangs heeft Vascobelo het ‘shopgedeelte’ in deze koffietent vervangen voor meer rust en focus op de koffie.

Lees meer
8
Anne & Max Eindhoven Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 08:00 - 18:00

Anne & Max is te vinden op de Kleine Berg, een straat die je zeker moet bezoeken als je in Eindhoven bent. Je kunt er 7 dagen per week terecht voor een goed ontbijt, koffie, huisgemaakte taarten en een gezonde lunch. Als je van plan bent om deze koffietent in Eindhoven te bezoeken, doe jezelf een plezier, en check of het balkonnetje in de zon vrij is om te zitten.

Lees meer
9
Koffiehuisje Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 09:00 - 17:00

Het koffiehuisje is gevestigd tussen het Centrum en Strijp-S in Eindhoven. Het is een koffiebar waar voornamelijk locals komen, vaak ook met jonge kinderen. De koffie smaakt goed, er hangt een relaxed sfeertje, er is een hoek speciaal voor kinderen ingericht en je kunt hier prima werken. Ik vind de inrichting een beetje rommelig overkomen, en zou daarom niet snel nog een keertje langsgaan.

Lees meer
10
Yellow Monkey Coffee Eindhoven

Eindhoven

Zaterdag 09:00 - 17:00

Yellow Monkey is een vrij nieuwe koffiebar onder de Regent, midden in het centrum van Eindhoven, op een steenworp afstand van DENF. Deze koffiebar is zo’n 2 jaar geleden geopend, en heeft zich tot nu voornamelijk gericht op lunch.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Eindhoven

Voor een koffie to go in Eindhoven kun je tijdens de coronacrisis onder andere terecht bij Zwartwit Koffie, Lucifer Coffee Roasters, BeanBrothers, Sprout Coffee Roasters en VascobeloCheck hier de volledige lijst.

In het centrum van Eindhoven drink je vooral goede koffie bij Coffeelab UC (vlakbij het station), DENF Coffee (onder de stadsbibliotheek) en Zwartwit Koffie in Victoriapark. Bekijk hier de volledige lijst met de beste koffietentjes in Eindhoven.

Op Strijp-S in Eindhoven vind je slechts één goed koffietentje, namelijk Koffie Keuten. Iets in de buurt van Strijp-S, bij het PSV stadion, vind je ook nog het Koffiehuisje. Bekijk hier de volledige lijst met de beste koffietentjes in Eindhoven.

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.