Eindhoven

13x de beste Koffie van Eindhoven

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Beste koffiebars in Eindhoven

Voor een dagje of weekendje weg denk je misschien niet zo snel aan Eindhoven. Gek eigenlijk, want het is een superhippe stad waar van alles te zien en te doen is! Er is volop kunst en cultuur, met lichtkunstfestival GLOW als jaarlijks hoogtepunt. Ook leuk aan Eindhoven: de vele toffe koffiebars die de lekkerste specialty coffee serveren.

De meeste plekjes waar je goede koffie kunt drinken zitten op loopafstand van Eindhoven Centraal. Superfijn! Hieronder hebben we de beste koffiebars van Eindhoven voor jou op een rij gezet. We blijven de lijst aanvullen, dus bekijk deze pagina vooral opnieuw als je de stad in de toekomst nog eens bezoekt. Uit ervaring zeggen we namelijk: wie eenmaal in Eindhoven is geweest, blijft terugkomen – en dan is het leuk als je weer nieuwe specialty coffee zaakjes kunt proberen 😊

Filteren
1
Zwartwit Koffie Eindhoven

Eindhoven

Woensdag 08:00 - 18:00
Staat bekend om de gezellige vibe en het zonovergoten terras.

Het hipste koffietentje van Eindhoven is Zwartwit Koffie. Je komt hier om te relaxen, misschien wel iets te lang. Door het afgelegen plekje komen hier niet veel dagjesmensen, maar alleen locals en natuurlijk de expats van Victoriapark. De sfeer is hier heerlijk.

Lees meer
2
Sprout Coffee Roasters Eindhoven

Eindhoven

Woensdag Gesloten

Daniell en Ruben, twee broers geboren in Eindhoven en opgegroeid in Perth, Australië, openen in juli 2019 hun koffiebranderij en koffiebar genaamd Sprout. Gelegen op het NRE terrein vind je de koffiebar op de hoek van de oude gasfabriek, waar ook restaurant Fifth NRE zich bevindt. Omdat Daniell en Ruben voornamelijk branden, is de koffiebar beperkt geopend. Dus hou de openingstijden goed in de gaten, voordat je hier een heerlijke koffietje gaat drinken.

Lees meer
3
DENF Coffee Eindhoven

Eindhoven

Woensdag 09:00 - 17:00

DENF Coffee is gevestigd in de Witte Dame, een van de stadsmonumenten van Eindhoven. Het ligt centraal in Eindhoven, onder de stadsbibliotheek op een steenworp afstand van het winkelcentrum.

Lees meer
4
Bean Brothers Eindhoven

Eindhoven

Woensdag Closed

Als koffiebranderij is Bean Brothers een koffieleverancier van vele horecazaken. Naast workshops, trainingen en crossen door het hele land in een mobiele koffiekar, is er ook nog een koffiebar. Dit koffietentje in Eindhoven is verstopt op de Bergstraat en (helaas) alleen in het weekend open. Er zijn verschillende koffiebonen voor een espresso. Na uitleg over deze koffiebonen door een barista kun je genieten van je kopje koffie. Het is een heerlijk afgelegen plekje, je vergeet eventjes dat je in de drukke stad bent.

Lees meer
5
Lucifer Coffee Roasters Eindhoven

Eindhoven

Woensdag 08:00 - 18:00

Lucifer is het koffiebarretje waar je een huiskamer gevoel bij krijgt. Het is gevestigd op de plek waar vroeger de eerste luciferfabriek van Nederland stond, op de Kleine Berg in Eindhoven. Vandaar dus de naam Lucifer.

Lees meer
6
Koffie Keuten Eindhoven

Eindhoven

Woensdag 08:30 - 17:00

Op 25 januari 2023 opende Yvonne Goossens koffiebar Koffie Keuten op de Geldropseweg in Eindhoven. Een droom die uitkomt voor haar. Bij Yvonne ben je welkom voor een heerlijke kop specialty coffee met een lekker gebakje. En ook voor grotere trek kun je in het opvallende Dudok-pand terecht: ontbijt en lunch serveert ze ook.

Lees meer
7
Anne & Max Eindhoven Eindhoven

Eindhoven

Woensdag 08:00 - 18:00

Anne & Max is te vinden op de Kleine Berg, een straat die je zeker moet bezoeken als je in Eindhoven bent. Je kunt er 7 dagen per week terecht voor een goed ontbijt, koffie, huisgemaakte taarten en een gezonde lunch. Als je van plan bent om deze koffietent in Eindhoven te bezoeken, doe jezelf een plezier, en check of het balkonnetje in de zon vrij is om te zitten.

Lees meer
8
Vascobelo Eindhoven Eindhoven

Eindhoven

Woensdag 07:00 - 16:00

Vascobelo in Eindhoven is een rustige koffiebar op de Grote Berg. Je kunt hier heerlijk werken, loungen in de stoelen of de krant lezen. Het personeel is ontzettend aardig, en maakt graag een praatje met je. Onlangs heeft Vascobelo het ‘shopgedeelte’ in deze koffietent vervangen voor meer rust en focus op de koffie.

Lees meer
9
Coffeelovers Eindhoven Eindhoven

Eindhoven

Woensdag 09:30 - 18:00

Coffeelovers Van Piere, het is een boekenwinkel en een koffiebar. Er hangt een heerlijk ontspannen sfeertje en de koffie is altijd lekker. Het is niet alleen de koffie, de boeken of de mensen waarvoor je hier terug komt, ook voor de noga! Bij elke koffie krijg je van het huis een noga! De klantvriendelijkheid is hier super, en iedereen is oprecht aardig.

Lees meer
10
Koffiehuisje Eindhoven

Eindhoven

Woensdag 08:00 - 17:00

Het koffiehuisje is gevestigd tussen het Centrum en Strijp-S in Eindhoven. Het is een koffiebar waar voornamelijk locals komen, vaak ook met jonge kinderen. De koffie smaakt goed, er hangt een relaxed sfeertje, er is een hoek speciaal voor kinderen ingericht en je kunt hier prima werken. Ik vind de inrichting een beetje rommelig overkomen, en zou daarom niet snel nog een keertje langsgaan.

Lees meer
11
Yellow Monkey Coffee Eindhoven

Eindhoven

Woensdag 09:00 - 17:00

Yellow Monkey is een vrij nieuwe koffiebar onder de Regent, midden in het centrum van Eindhoven, op een steenworp afstand van DENF. Deze koffiebar is zo’n 2 jaar geleden geopend, en heeft zich tot nu voornamelijk gericht op lunch.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Eindhoven

Andere steden