Gent

13x de beste koffiebars van Gent

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Gent

Een populaire stad voor een weekendje weg in België is Gent. Het is een sfeervolle stad waar vroegere rijkdom nog steeds duidelijk zichtbaar is in de binnenstad. Toeristen komen vooral af op de culturele & historische gebouwen, musea en natuurlijk het uitgaansleven! Maarja, wat is een stad zonder koffie?

De koffiebars van Gent zijn super tof, divers en serveren heerlijke specialty coffee. En wist je dat in deze stad de allereerste plantbased specialty coffee van België heeft?

Filteren
1
WAY Coffee Gent

Gent

Maandag 09:00 - 17:00
Staat bekend om coffee to go

Ongeveer vier jaar geleden opende Way Coffee haar deuren op de DOK Noord. Charlene is de eigenaresse van Way Coffee en zag haar kans om een tweede locatie te openen op de Volderstraat. Het is meer een specialty koffiewinkel, waar je koffie en andere spullen kunt kopen en koffie mee kunt nemen als ‘coffee to go’. Het is geopend in mei 2021.

Lees meer
2
WAY – Specialty Coffee Roasters Ghent

Ghent

Maandag 09:00 - 17:00

De locatie van deze koffiebar en koffiebranderij is zeker een bezoekje waard. Way Coffee Roasters is erg populair in Gent, en bevindt zich o.a. in DOK Noord.

Lees meer
3
OR Coffee Gent

Gent

Maandag 09:00 - 17:00

OR Coffee is de bekendste specialty koffiebar uit Gent. Tom & Katrien zijn de twee oprichters van de koffiebranderij en de vier koffiebars in Gent (2) en Brussel (2). In 2001 is het stel begonnen met het branden van koffie en in 2009 opende zij voor het eerst hun eigen koffiebar in Gent.

Lees meer
4
Full Circle Coffee Gent

Gent

Maandag 08:00 - 19:00

Sinds 2016 is Full Cirlce Coffee een begrip voor de specialty koffieliefhebbers uit Gent. Full Circle Coffee is namelijk dé allereerste koffiebar uit België die 100% plantbased is. Je latte komt dus met havermelk en niet met koemelk. Ze werken samen met Oatly en Sproud.

Lees meer
5
Het Moment Gent

Gent

Maandag 08:30 - 19:00
Staat bekend om koffie en aperatiefs

Het Moment is een koffie- en aperitiefbar op de Burgstraat net achter Het Gravensteen kasteel. Deze koffiebar bestaat sinds 2017 en de vrouw achter deze bar is Valetine Wanders. Je komt hier s’ochtends voor een kopje koffie en later op de dag sluit je af met een cocktail.

Lees meer
6
Bar Bidon Gent

Gent

Maandag 09:30 - 17:00

Eigenaren Annelies Browaeys en Matthias de Buck hebben aan de kade in de Reep specialty koffie gecombineerd met fietsen. In deze koffiebar kun je dus prima terecht na een lange fietstocht (op je racefiets) om te genieten van écht goede koffie.

Lees meer
7
Take Five Espressobar Gent

Gent

Maandag 08:30 - 18:00

In het centrum van Gent bevindt zich Take Five espressobar. Deze koffiebar schenkt koffie van de koffiebranderij De witte Zwaan uit Eelco. Hier staan de opgeleide barista’s voor je klaar in een oase van rust en jazzy vibe om voor jullie een kopje koffie te zetten.

Lees meer
8
Goya Coffee Gent

Gent

Maandag Closed

Goya is een specialty koffiebar met koffiebonen van OR Coffee. De twee eigenaren, Martin en Keri, hebben een enorme liefde voor Argentinië en koffie. Zo heeft Martin in 2019 een coffee truck opgestart om van zijn passie zijn beroep te maken.

Lees meer
9
Vandekerckhove & Bar Gent

Gent

Maandag 10:00 - 18:00

Vandekerckhove koffiebranderij is een familiebedrijf sinds 1854 en gevestigd midden in de stad van Gent. Het is een schattige koffiebarretje met een koffiebranderij achterin de zaak. De vijfde generatie (!) blijft hun eeuwenoude melanges graag nog verkopen naast de high-end specialty koffiebonen. Denk bijvoorbeeld aan hun melanges zoals de Java Arabica, Wiener Melange en de Espresso San Marco.

Lees meer
10
Café Labath Gent

Gent

Maandag 09:00 - 17:30

Café Labath vind je net buiten de drukte van de Korenmarkt. Deze koffiebar bevindt zich in een hoekpand met grote ramen en dat maakt deze ruimte zeer rijk aan licht. Ze serveren hun eigen merk specialty koffie die ze laten branden door OR Coffee.

Lees meer
11
Koffeine Gent

Gent

Maandag Closed

Koffeine is een klein koffiebarretje in het centrum van Gent. Ze serveren hier specialty koffie van MOK Coffee en soms een ”guest roaster”. Let op: De straat is aan het verbouwen, dus op dit moment is het niet heel gezellig om hier te zitten.

Lees meer
12
OR Espresso bar Gent

Gent

Maandag 09:00 - 17:00

Dok Noord wordt de komende jaren steeds populairder. Toeristen blijven hangen in het drukke centrum, terwijl andere liever nieuwe juweeltjes uit de stad willen vinden. Dan ben je hier bij het juiste adres. Or espresso bar in het DOK is de tweede koffiebar in Gent.

Lees meer
13
Peaberry Coffeebar Gent

Gent

Maandag 09:30 - 18:00

Peaberry Coffeebar is te vinden aan een stadsparkje in het centrum van Gent, tussen de Sint-Baafskathedraal en het Duivelsteen. Momenteel open tijdens weekends van 10:00 tot 17:00 (ook tijdens schoolvakanties) voor take-away. Heerlijke specialty koffiebonen van Caffénation en gebak is er altijd. Het is tevens ook een koffiebar waar je diverse lokale kunstenaars kunt bewonderen.

Fotocredits: Géraldine Van Wessem

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.