Gent

7x de beste koffiebars van Gent

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Gent

Een populaire stad voor een weekendje weg in België is Gent. Het is een sfeervolle stad waar vroegere rijkdom nog steeds duidelijk zichtbaar is in de binnenstad. Toeristen komen vooral af op de culturele & historische gebouwen, musea en natuurlijk het uitgaansleven! Maarja, wat is een stad zonder koffie?

De koffiebars van Gent zijn super tof, divers en serveren heerlijke specialty coffee. En wist je dat in deze stad de allereerste plantbased specialty coffee van België heeft?

Filteren
Toepassen Wissen
1
Full Circle Coffee Gent
Open voor koffie to go

Gent

Bij Full Cirle staan er twee drankjes centraal: Coffee & Wine! Het is een gezellige plek om gedurende de dag koffietjes te drinken. Ze serveren koffie van Koffie Mortier sinds 2016.

Lees meer
2
Het Moment Gent
Open voor koffie to go

Gent

Het Moment is een heerlijk plekje om even te bij te komen. Valentine Wanders is de eigenaresse en top barista in deze koffiebar.

Lees meer
3
Koffeine Gent

Gent

Op dit moment is Koffeine gesloten vanwege een verbouwing en de lockdown.

Lees meer
4
OR Coffee Gent

Gent

OR Coffee is een geweldige koffiebranderij die uiteindelijk een koffiebar opende in Gent. Tom en Katrien zijn hier samen de eigenaren van. Zo hebben ze ook een koffiebar in Brussel.

Lees meer
5
Peaberry Coffeebar Gent
Open voor koffie to go

Gent

Peaberry Coffeebar is te vinden aan een stadsparkje in het centrum van Gent, tussen de Sint-Baafskathedraal en het Duivelsteen. Momenteel open tijdens weekends van 10:00 tot 17:00 (ook tijdens schoolvakanties) voor take-away. Heerlijke specialty koffiebonen van Caffénation en gebak is er altijd. Het is tevens ook een koffiebar waar je diverse lokale kunstenaars kunt bewonderen.

Fotocredits: Géraldine Van Wessem

Lees meer
6
Take Five Espressobar Gent

Gent

In het centrum van Gent bevindt zich Take Five espressobar. Deze koffiebar schenkt koffie van de koffiebranderij De witte Zwaan uit Eelco. Hier staan de opgeleide barista’s voor je klaar in een oase van rust en jazzy vibe om voor jullie een kopje koffie te zetten.

Lees meer
7
WAY – Specialty Coffee Roasters Ghent

Ghent

WAY specialty coffee is een koffiebranderij & koffiebar in Gent. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 15:00 een kopje koffie halen en koffiebonen voor thuis meenemen. Het is namelijk ook een branderij.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.