“Laat maar eens zien hoe het moet, Sám!”
10 oktober 2019 Door 2701 Views

“Laat maar eens zien hoe het moet, Sám!”

Dag 20: Breda

Vandaag staan 4 koffiebars in Breda op de planning die ik al eerder heb bezocht. Ik begin met een fotoshoot bij Sowieso, een paar uurtjes werken bij Koffie bij Teun, filterkoffie zetten bij Kamu en sluit deze 20e dag af met een interview bij Yirga.

Koffiebar #65: Koffiebar Sowieso

Ik begin mijn ochtend bij Sowieso, een koffiebar op de Nieuwstraat. Job Schietecat, de eigenaar, staat mij al vroeg op te wachten. “Goedemorgen Sám! Hoe is het?”, roept hij. “Gaat goed hoor! En hier?”, antwoord ik als ik binnen loop. Na mijn eerste cappuccino begin ik snel met fotograferen, want nu is er nog niemand in de zaak. Dat duurde overigens niet lang, want 5 minuten later wandelen de eerste vaste klanten al binnen. Gelukkig heb ik wel een aantal mooie foto’s kunnen maken. Nog snel eventjes een selfie met Job en hup door naar de volgende koffiebar. Want ik moet er nog 3 vandaag!

Koffiebar #66: Koffie bij Teun

Koffie bij Teun is een tijdje geleden verhuisd en is tegenwoordig te vinden in (jawel) een overdekt winkelcentrum (De Barones, voor de Bredanaren onder ons). Koffie bij Teun bestaat uit een brok gezelligheid! Vandaag staan @daanvanbeuningen en ik achter de koffiemachine. Ik mag natuurlijk meehelpen! Nouja, mogen… ik moet maar eens zelf koffie leren zetten, hè Teun!? Zo gezegd zo gedaan! Ik ben alweer super zenuwachtig, want deze keer ligt de druk nog hoger. Boven mij hangt namelijk een live-webcam waar gasten via een scherm mee kunnen kijken. Pfff… Spannend! Benieuwd of ik mijn zenuwen onder controle kan houden? Bekijk dan hieronder alvast een preview:

Koffiebar #67: Kamu

Na een drukke ochtend bij Sowieso en Koffie bij Teun kom ik eindelijk tot rust bij Kamu. Mijn telefoon is leeg, net zoals ik. Na een halfuurtje zijn we beide weer opgeladen en begin ik met het zetten van een filterkoffie. De barista van vandaag helpt mij hier uiteraard bij. Het geeft mij weer energie en loop met volle moed naar mijn laatste koffiebar van vandaag Yirga.

Koffiebar #68: Yirga

Yirga is een koffiebar op de Sint Annastraat. Rond een uurtje of 4 stap ik hier binnen. Het is lekker rustig, wat ik niet heel vervelend vind! Hierdoor mag ik mijn eigen filterkoffie (jaja, kan er geen genoeg van krijgen!) zetten met koffiebonen van Friedhats. Na een lange dag nemen Ward (de eigenaar) en ik plaats buiten in het zonnetje en beginnen we met het interview. Hierover later meer.

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.