Mijn radio debuut in Amsterdam
Door 2575 Views

Mijn radio debuut in Amsterdam

Dag 2: Amsterdam

Dag 2 van de koffiemarathon. Na een vertrouwde en ontspannen start in Eindhoven, is het vandaag zo ver. Mijn allereerste radio debuut met Koffietje.nl! Waaaah! Nog vroeger dan gisteren vetrek ik, voor 3 dagen, met gezonde spanning naar Amsterdam. Coffee Concepts, FUKU, Monks en White Label Coffee staan op de planning. Maar eerst tijd voor een koffietje met Micha van NH Ochtendshow. Hij gaat namelijk de eerste 2 koffiebars met me mee.

Koffiebar #4: Coffee Concepts

Om half 10 heb ik afgesproken met Micha van de NH Ochtendshow. De spanning verdwijnt als hij me vertelt dat het zijn eerste reportage is. Ik ben niet de enige! De geur van koffie komt ons tegemoet, terwijl we samen Coffee Concepts binnenstappen. Dit had ik echt even nodig, vooral na een reis van bijna 3 uur! De koffiebar is vrij druk voor een vroege maandagochtend. We stellen ons voor, zoeken een plekje en bestellen een espresso en een cappuccino. Jammer! Geen koekje erbij 😣… we hebben namelijk wel trek in iets lekkers. Door al het kletsen vergeten we bijna opnames te maken voor de ochtendshow 😅.

Benieuwd naar het interview op de radio, luister het dan hieronder 👇

Coffeeconcepts

Koffiebar #5: FUKU

Op naar de 2e koffie van vandaag, FUKU. Hier heb ik zin in! Ik ben er namelijk al vaker geweest en is een van mijn favoriete koffiebars in Amsterdam. Onderweg vertel ik Micha dat FUKU heel anders is dan Coffee Concepts, meer relaxed, rustig, heerlijke koffie, gezellige mensen achter de bar én natuurlijk Lex (2e op het World Barista Champioship vorig jaar). Micha en ik bestellen allebei een koffie en kletsen verder. Bij toeval komen we erachter dat we allebei linkshandig zijn, bang zijn voor wespen en dat we het OK vinden af een toe een “off” dag te hebben. Heerlijk!

Het is inmiddels al 12 uur als Micha en ik afronden. Ik besef me dat ik nog helemaal geen aandacht aan FUKU heb besteed. Gelukkig maakt Lex het goed, als hij me vraagt wat voor koffie ik wil. Of ik die zelf wil komen maken…!? Ja! Leuk! Uiteraard kies ik de duurste filterkoffie van de kaart. €10!! Die moet wel goed zijn, toch!? Lex legt me uit hoe ik deze filterkoffie het beste kan maken en geeft me tips.

FUKU Amsterdam

Koffiebar #6: Monks Coffee Roasters

Na een hele gezellige ochtend, die iets langer duurt dan gepland, loop ik een half uurtje richting Monks Coffee Roasters. Hier heb ik afgesproken met Patrick, die samen met Margriet deze koffiebar runt sinds 2016. Ik merk dat vanochtend me ontzettend veel energie heeft gekost, want ik ben echt bekaf! Waarschijnlijk toch die zenuwen voor het radio interview. Gelukkig krijg ik van Patrick een heerlijke coldbrew. Precies wat ik nodig heb.

Bij Monks valt het me op dat vrijwel iedereen naar een scherm staart. Jammer eigenlijk, want de hele koffiebar zit vol (op de bank na, waar je niet met je laptop mag zitten). Niemand, maar dan ook echt niemand, praat met elkaar. Totaal anders dan vanochtend. Andere keren dat ik hier was, was het gezelliger, drukker, levendiger. Waarschijnlijk omdat er in het weekend in deze koffiebar helemaal niet gewerkt mag worden. Verstandig besluit 🙏

Monks Coffee Roasters

Koffiebar #7: White Label Coffee

De laatste van vandaag. Nummer 7, White Label Coffee. Had ik al verteld dat ik bekaf ben? Ik twijfel. Wat zal ik doen? Een koffie to-go bestellen en lekker wandelenen door de wijk? Of toch even energie verzamelen en gewoon gezellig kletsen? Ik bestel een cappuccino en doe gewoon mijn ding (voor mensen die me niet kennen, dat is dus kletsen 🤭). Ik raak aan de praat met Rick, de barista bij White Label Coffee. Hij vraagt me welke koffie ik thuis het liefste drink, en voordat ik het weet, krijg ik een zakje koffiebonen mee voor thuis! Heerlijk! Dit maakt mijn dag helemaal af! Goede keuze dat ik toch gewoon binnen ben blijven zitten.

White Label Coffee

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.