Amsterdam

24x de beste Koffie van Amsterdam

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. In geen enkele andere stad zijn er zoveel koffiebarretjes. Het is een stad die geleefd wordt door toeristen, expats, influencers en de lokale bevolking. Elke wijk in Amsterdam is anders: het heeft zijn eigen mensen, eigen gewoontes en eigen koffiebarretjes. Het is ontzettend lastig om de beste koffiebars van Amsterdam aan jullie te laten zien. Maar wij hebben ons best gedaan!

Het aanbod aan koffiebars is enorm en moeilijk om te kiezen welke koffiebar nu het beste is. Er komen steeds meer nieuwe koffiebars in Amsterdam, en sommige verdwijnen helaas. Om up to date te blijven, bezoeken wij (ongeveer) een keer per maand Amsterdam voor koffiebars. We proberen een mix aan te houden tussen een gloednieuwe en gouwe ouwe koffiebar. Hieronder onze favoriete koffiebars van Amsterdam:

1
Trakteren Amsterdam
10

Amsterdam

Trakteren is één van de leukste koffiebars in Amsterdam voor specialty coffee. In 2012 gestart door Erik en Edward, twee mannen met passie voor koffie en een flinke scheut humor. Het is een plek waar je, als ik de locals moet geloven, iedere dag wel een koffie komt drinken.

Lees meer
2
FUKU Amsterdam
10

Amsterdam

Fuku koffiebar is te vinden in de steeds hippere wijk Bos en Lommer in Amsterdam. Als je koffie gezet wordt door Lex (eigenaar, bijna wereld kampioen barista 2018 én leuke vent), dan weet je dat je goed zit. Bij Fuku ligt de focus op kwalitatieve koffie. Je kunt hier speciale koffie bestellen uit verschillende landen. Naast koffie uit eigen branderij, Friedhats Coffee Roasters, serveert Fuku ook boterhammen en gebakjes.

Lees meer
3
Bocca Coffee Amsterdam
9 6

Amsterdam

Bocca Coffee Roasters is een bekende koffiebar in Amsterdam. Deze koffiebar is uniek en heeft zijn eigen school waar je workshops kunt volgen.  Je ziet de koffiebonen van Bocca veel terug bij andere koffiezaken in Nederland.

Lees meer
4
Public Space Amsterdam
9 3

Amsterdam

Vlak achter de A’DAM Toren in Noord schuilt koffiebar Public Space. Ten eerste is het er groot en prachtig: veel grijze tinten, grote planten en vintage meubels en er groeit zelf een boom uit een van de tafels. Ten tweede is de koffie écht goed! Ten derde bezoek deze plek voordat iedereen het heeft ontdekt. Just kiddin’, No seriously.

Lees meer
5
Hummingbird Amsterdam Amsterdam
9 1

Amsterdam

Hummingbird is een nieuwe koffiebar in Amsterdam. Het is geopend in december 2018 door Agavni. Samen met haar vriend (Kees) hebben zij besloten een koffiebar te openen op de Spuistraat. En dat is best bijzonder, want 10 jaar geleden was dit geen fraai straatje…

Lees meer
6
Monks Coffee Roasters Amsterdam
8 6

Amsterdam

MONKS is voor ons hét koffiebarretje in Amsterdam. Het ongedwongen sfeertje en de uitstraling van deze koffiebar maken het erg aangenaam hier te zitten voor een kopje koffie. De Ierse eigenaar is erg vriendelijk en geniet iedere dag van zijn koffiebar. De koffie is lekker!

Lees meer
7
White Label Coffee Amsterdam
8 5

Amsterdam

Een bekende koffiebranderij uit Amsterdam: White Label Coffee. Je kunt ze vinden op de Jan Evertsenstraat, tussen de slager en de groenteboer. Het is een leuk druk wijkje om te bezoeken met als hoogtepunt White Label Coffee.

Lees meer
8
Rum Baba Amsterdam
8 1

Amsterdam

Rum Baba is hét koffiebarretje in Amsterdam-Oost. Ze hebben in de Pretoriusstraat twee panden: het koffiebarretje op de hoek en een branderij. Rum Baba is een perfecte koffiebar om te gaan werken.

Lees meer
9
De Koffieschenkerij Amsterdam
8 1

Amsterdam

De koffieschenkerij is een koffiebar op een bijzondere plek. Als tegenwicht tegen de schreeuwende toeristen cafés opende Job & Anne in 2014 een koffiebar in de Stichting Oude Kerk. Daarnaast ligt deze koffiebar midden tussen de Wallen. De koffiebar heeft een mooi terras met een heerlijk ochtendzonnetje. Naast de koffie kun je hier uit veel verschillende taarten en cakes uit de vitrine kiezen. Je mag hier werken tot 12 uur middags.

Lees meer
10
Espressofabriek Westergasfabriek Amsterdam
7 9

Amsterdam

Espressofabriek is naast koffiebar ook een koffiebranderij. De uitstraling is industrieel en hip. De bar staat centraal in het midden met daaromheen fijne plekken om te zitten. Het is ook echt een zomers koffiebarretje met het heerlijke terras op het Westergasterrein.

Lees meer
11
Coffee & Such Amsterdam
7 7

Amsterdam

Coffee & Such is zo’n koffiebarretje die ‘per ongeluk’ in de koffie scene terecht is gekomen. Het was de bedoeling om hier een pannenkoekrestaurant van te maken, maar toch beviel de koffiebar beter! En daar zijn we alle heel blij om! De koffie is namelijk goed, de mensen zijn vriendelijk en staan open voor alles. Het ligt in de Haarlemmerbuurt met leuke boetiekjes en restaurants. Het is overigens ook op loopafstand van de Westergasfabriek.

Lees meer
12
NAKED Espresso Amsterdam
7 3

Amsterdam

De allereerste koffiebar op de Wallen in Amsterdam is zonder enige twijfel NAKED. Twee broers, Jesper en Niels, hebben deze zaak in 2017 geopend. Met als enige een Slayer espressomachine in Amsterdam, zetten zij heerlijke verschillende koffies. Je kunt hier 7 dagen per week koffie drinken.

Lees meer
13
Back to Black Van Hallstraat Amsterdam
7 3

Amsterdam

Back to Black op de Van Hallstraat is de tweede vestiging van deze Amsterdamse koffiebar. Deze koffiebar is helemaal anders dan de eerste Back to Black koffiebar in het centrum. Deze koffiebar is groter en met een diversiteit aan meubels maakt het dit tot een gezellig koffiebarretje. Zo kun je aan de achterkant werken aan de grote tafel, of lekker weg dromen in de leuke schommelbank. Voorin kun je aan de grote ramen zitten, of op een sofa. De koffie werd, zoals wij gewend zijn van Back to Black, heerlijk geserveerd.

Lees meer
14
Koffie Academie Amsterdam
7 2

Amsterdam

Koffie Academie is gelegen aan het begin van de Overtoom, dichtbij het centrum en het Vondelpark. Deze koffiebar doet me denken aan een gezellig hutje. De toonbank, de vloer, de kast en alle tafels zijn namelijk van hout! Dit creëert een fijn gevoel waar ik graag mijn koffietje drink.

Lees meer
15
The Coffee Virus Amsterdam
6 9

Amsterdam

The Coffee Virus in Amsterdam Noord is de plek voor creatievelingen. Het koffiebarretje ligt verstopt in het A-lab achter de A’DAM Toren. De barista achter de machine stelt je altijd de vraag: Zoet, zuur of bitter? Je kunt namelijk kiezen uit drie verschillende koffiebonen.

Lees meer
16
Back to Black Weteringstraat Amsterdam
6 8

Amsterdam

Back to Black is gevestigd in hartje centrum, maar tóch loop je hier niet zomaar op af. Het ligt verscholen in een hoekpand op de Weteringstraat. Je hebt het dus opgezocht op je telefoon of je bent bekend in Amsterdam. De drukte van mensen vertelt je dat je bij het juiste adres bent. Iedereen wil hier zijn koffie halen. De koffie wordt sinds 2015 door Inge en Noortje zelf gebrand.

Lees meer
17
Coffee Bru Amsterdam
6 7

Amsterdam

Coffee Bru is een vrolijk koffietentje op de Beukenlaan in Amsterdam Oost. De koffiebonen van Coffee Bru zijn van Rum Baba. Een koffiebranderij van een paar straten verderop. In deze koffiebar is alles kleurrijk: de muren, de bekertjes en zelfs het personeel heeft leuke shirtjes aan op maandag.

Lees meer
18
Toki Amsterdam
6 5

Amsterdam

TOKI is een echte hipster koffiebar van Amsterdam. Iedereen is welkom en er hangt een relax sfeertje.

Lees meer
19
Schuurman Oomkens Grassotti Amsterdam
6 5

Amsterdam

White Label Coffee heeft in januari 2019 een nieuwe koffiebar geopend in Amsterdam, namelijk Schuurman Oomkens Grassotti. Je kunt deze koffiebar bezoeken aan het einde van de Overtoom. De koffiebonen komen natuurlijk van White Label, dus dat is fijn! Kunnen we nog meer genieten van de koffie.  De koffiebar zelf ziet er rustgevend uit en nog helemaal nieuw!

Lees meer
20
Caffenation Amsterdam Amsterdam
6 4

Amsterdam

De bekendste Antwerpse koffiebranderij zit nu ook in Amsterdam in de Schinkelbuurt. De Belgische huisstijl van Caffenation zie je terug in de koffiebar. Het heeft twee verdiepingen waar veel zitplaatsen zijn. Waar je ook kijkt, er staan overal bizarre items. De eyecatcher is toch wel de Kees van der Westen espressomachine bij binnenkomst.

Lees meer
21
Lot Sixty One Amsterdam
6 4

Amsterdam

Lot Sixty One is voor veel Amsterdammers een dagelijkse stop voor kopje koffie. Het is een klein koffiebarretje waar je aan het raam kunt gaan zitten of beneden waar de koffiebonen worden gebrand. De meeste mensen bestellen hier een coffee to go en zijn vaak binnen 10 minuutjes weer weg. Bij goed weer is het overigens ook heerlijk om op de gevelbankjes te zitten buiten.

Lees meer
22
Black Gold Amsterdam Amsterdam
6 1

Amsterdam

Black Gold is maar een paar straten verwijderd van de drukke stad. Het ligt op de Korte Koningsstraat waar de koffie als muziek in je oren klinkt. Er hangt een relax sfeertje waar men kunt neuzen tussen de lp- platen, beluisterde en zelfs kopen! Er is achterin een hoekje ingericht voor mensen die graag rustig een boekje willen lezen. De koffiebonen zijn afkomstig van White Label, en smaakte een beetje te bitter.

Lees meer
23
Screaming Beans Amsterdam
6

Amsterdam

Screaming Beans is te vinden in de 9-straatjes van Amsterdam. Deze koffietent is vaak vol met shoppende mensen. Logisch ook, een heerlijk kopje koffie na een middagje shoppen. Wie heeft dat nu niet nodig?

Lees meer
24
Hartje Oost Amsterdam
5 6

Amsterdam

Hartje Oost is de ultieme koffiebar voor een vrouw. Een echte hotspot voor leuke spulletjes zoals woonaccessoires, kleding en mooie sieraden. De koffie daarentegen is iets minder en kan nog wat verbetering krijgen. Het is namelijk echt een heel leuk concept en hip, alleen de koffie is echt niet lekker. Gelukkig zijn er in Amsterdam Oost meerdere koffiebars om te bezoeken. Maar bezoek deze vooral om inspiratie op te doen voor thuis.

Lees meer
30ML Coffee Roasters Amsterdam

Amsterdam

30ML Coffee Roasters

Europaplein 71
1078 GX Amsterdam
Nog te bezoeken
4850 Amsterdam

Amsterdam

4850

Camperstraat 48-50
1091 AH Amsterdam
Nog te bezoeken
Back to Black Van Hallstraat Amsterdam

Amsterdam

Van Hallstraat 268
1051 HM Amsterdam
Lees meer
Back to Black Weteringstraat Amsterdam

Amsterdam

Weteringstraat 48
1017 SP Amsterdam
Lees meer
Black Gold Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Korte Koningsstraat 13H
1011 EX Amsterdam
Lees meer
Bocca Coffee Amsterdam

Amsterdam

Kerkstraat 96HS
1017 GP Amsterdam
Lees meer
Caffenation Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Warmondstraat 120
1058 KZ Amsterdam
Lees meer
Coffee & Such Amsterdam

Amsterdam

Haarlemmerdijk 182
1013 JK Amsterdam
Lees meer
Coffee Bru Amsterdam

Amsterdam

Beukenplein 14
1092 KG Amsterdam
Lees meer
CoffeeConcepts Amsterdam

Amsterdam

CoffeeConcepts

Jacob Obrechtstraat 5
1071 KC Amsterdam
Nog te bezoeken
CT Coffee & Coconuts Amsterdam

Amsterdam

CT Coffee & Coconuts

Ceintuurbaan 282-284
1072 GK Amsterdam
Nog te bezoeken
De Koffieschenkerij Amsterdam

Amsterdam

Oudekerksplein 27
1012 GX Amsterdam
Lees meer
Espressofabriek IJburg Amsterdam

Amsterdam

Espressofabriek IJburg

IJburglaan 1489
1087 KM Amsterdam
Nog te bezoeken
Espressofabriek Westergasfabriek Amsterdam

Amsterdam

Pazzanistraat 39
1014 DB Amsterdam
Lees meer
Frederix Roastery X Coffee bar Amsterdam

Amsterdam

Frederix Roastery X Coffee bar

Frederiksplein 29
1017 XL Amsterdam
Nog te bezoeken
FUKU Amsterdam

Amsterdam

Bos en Lommerweg 136
1055 ED Amsterdam
Lees meer
Hartje Oost Amsterdam

Amsterdam

Javastraat 23
1094 KM Amsterdam
Lees meer
Hummingbird Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Spuistraat 217
1012 VN Amsterdam
Lees meer
Koffie Academie Amsterdam

Amsterdam

Overtoom 95
1054 HD Amsterdam
Lees meer
Koffiespot Amsterdam

Amsterdam

Koffiespot

Elandsgracht 53
1016 TN Amsterdam
Nog te bezoeken
Lot Sixty One Amsterdam

Amsterdam

Kinkerstraat 112
1053 ED Amsterdam
Lees meer
Monks Coffee Roasters Amsterdam

Amsterdam

Bilderdijkstraat 46
1052 NB Amsterdam
Lees meer
NAKED Espresso Amsterdam

Amsterdam

Warmoesstraat 46
1012 JE Amsterdam
Lees meer
Public Space Amsterdam

Amsterdam

Bercylaan 301
1031 KP Amsterdam
Lees meer
Rum Baba Amsterdam

Amsterdam

Pretoriusstraat 33
1092 EX Amsterdam
Lees meer
Scandinavian Embassy Amsterdam

Amsterdam

Scandinavian Embassy

Sarphatipark 34
1072 PB Amsterdam
Nog te bezoeken
Schuurman Oomkens Grassotti Amsterdam

Amsterdam

Overtoom 558
1054 LN Amsterdam
Lees meer
Screaming Beans Amsterdam

Amsterdam

Runstraat 6
1016 GK Amsterdam
Lees meer
The Coffee Virus Amsterdam

Amsterdam

Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam
Lees meer
Toki Amsterdam

Amsterdam

Binnen Dommersstraat 15
1013 HK Amsterdam
Lees meer
Trakteren Amsterdam

Amsterdam

Jan Pieter Heijestraat 119-A
1054 MD Amsterdam
Lees meer
Vascobelo Noma House Amsterdam

Amsterdam

Vascobelo Noma House

Parnassusweg 400, 1076 AV Amsterdam 400
1076 AV Amsterdam
Nog te bezoeken
Vascobelo Rijnstraat Amsterdam

Amsterdam

Vascobelo Rijnstraat

Rijnstraat 117
1079 HB Amsterdam
Nog te bezoeken
Vascobelo Stadionplein Amsterdam

Amsterdam

Vascobelo Stadionplein

Stadionplein 100
1076 CK Amsterdam
Nog te bezoeken
White Label Coffee Amsterdam

Amsterdam

Jan Evertsenstraat 136
1056 EK Amsterdam
Lees meer

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle goede koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Vertel het ons

Veelgestede vragen over koffie in Amsterdam

Andere steden