Amsterdam

34x de beste Koffie van Amsterdam

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Specialty coffee in Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. In geen enkele andere stad zijn er zoveel koffiebarretjes. Het is een stad die geleefd wordt door toeristen, expats, influencers en de lokale bevolking. Elke wijk in Amsterdam is anders: het heeft zijn eigen mensen, eigen gewoontes en eigen koffiebarretjes. Het is ontzettend lastig om de beste koffiebars van Amsterdam aan jullie te laten zien. Maar wij hebben ons best gedaan!

Het aanbod aan koffiebars is enorm en moeilijk om te kiezen welke koffiebar nu het beste is. Er komen steeds meer nieuwe koffiebars in Amsterdam, en sommige verdwijnen helaas. Om up to date te blijven, bezoeken wij (ongeveer) een keer per maand Amsterdam voor koffiebars. We proberen een mix aan te houden tussen een gloednieuwe en gouwe ouwe koffiebar. Hieronder onze favoriete specialty coffee bars van Amsterdam:

Filteren
Toepassen Wissen
1
Trakteren Amsterdam

Amsterdam

Trakteren is één van de leukste koffiebars in Amsterdam voor specialty coffee. In 2012 gestart door Erik en Edward, twee mannen met passie voor koffie en een flinke scheut humor. Het is een plek waar je, als ik de locals moet geloven, iedere dag wel een koffie komt drinken.

Lees meer
2
FUKU Amsterdam

Amsterdam

Fuku koffiebar is te vinden in de steeds hippere wijk Bos en Lommer in Amsterdam. Als je koffie gezet wordt door Lex (eigenaar, bijna wereld kampioen barista 2018), dan weet je dat je goed zit. Bij Fuku ligt de focus op kwalitatieve koffie. Je kunt hier speciale koffie bestellen uit verschillende landen. Naast koffie uit eigen branderij, Friedhats Coffee Roasters, serveert Fuku ook boterhammen en gebakjes.

Lees meer
3
Rum Baba Coffeeroasters Amsterdam

Amsterdam

Rum Baba is een van de koffiebranderij in Amsterdam. Sinds december 2019 heeft Rum Baba een tweede locatie geopend op de Elandsgracht. In deze koffiebar kun je alleen koffie met heerlijke zelfgemaakte gebakjes krijgen.

Lees meer
4
Bocca Coffee Amsterdam

Amsterdam

Bocca Coffee Roasters is een bekende koffiebar in Amsterdam. Deze koffiebar is uniek en heeft zijn eigen school waar je workshops kunt volgen.  Je ziet de koffiebonen van Bocca veel terug bij andere koffiezaken in Nederland.

Lees meer
5
Hummingbird Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Hummingbird is een nieuwe koffiebar in Amsterdam. Het is geopend in december 2018 door Agavni. Samen met haar vriend (Kees) hebben zij besloten een koffiebar te openen op de Spuistraat. En dat is best bijzonder, want 10 jaar geleden was dit geen fraai straatje…

Lees meer
6
Uncommon Coffee Amsterdam

Amsterdam

Uncommon Coffee is een nieuwe koffiebar in Amsterdam. Je kunt hier iedere dag vanaf 08:00 een kopje koffie komen drinken.

Lees meer
7
White Label Coffee Amsterdam

Amsterdam

Een bekende koffiebranderij uit Amsterdam: White Label Coffee. Je kunt ze vinden op de Jan Evertsenstraat, tussen de slager en de groenteboer. Het is een leuk druk wijkje om te bezoeken met als hoogtepunt White Label Coffee.

Lees meer
8
Schuurman Oomkens Grassotti Amsterdam

Amsterdam

White Label Coffee heeft in januari 2019 een nieuwe koffiebar geopend in Amsterdam, namelijk Schuurman Oomkens Grassotti. Je kunt deze koffiebar bezoeken aan het einde van de Overtoom. De koffiebonen komen natuurlijk van White Label, dus dat is fijn! Kunnen we nog meer genieten van de koffie.  De koffiebar zelf ziet er rustgevend uit en nog helemaal nieuw!

Lees meer
9
Espressofabriek Zeeburgereiland Amsterdam

Amsterdam

Espressofabriek heeft sinds juni 2020 een nieuwe locatie erbij, namelijk op het Zeeburgereiland. Vanaf centraal station Amsterdam duurt het ongeveer 30 minuten met de OV of fiets om hier te komen. Gelukkig maakt de inrichting, de koffie en de barista het verre reizen helemaal waard!

Lees meer
10
Public Space Amsterdam

Amsterdam

Vlak achter de A’DAM Toren in Noord schuilt koffiebar Public Space. Ten eerste is het er groot en prachtig: veel grijze tinten, grote planten en vintage meubels en er groeit zelf een boom uit een van de tafels. Ten tweede is de koffie écht goed! Ten derde bezoek deze plek voordat iedereen het heeft ontdekt. Just kiddin’, No seriously.

Lees meer
11
Rum Baba Amsterdam

Amsterdam

Rum Baba is hét koffiebarretje in Amsterdam-Oost. Ze hebben in de Pretoriusstraat twee panden: het koffiebarretje op de hoek en een branderij. Rum Baba is een perfecte koffiebar om te gaan werken.

Lees meer
12
De Koffieschenkerij Amsterdam

Amsterdam

De koffieschenkerij is een koffiebar op een bijzondere plek. Als tegenwicht tegen de schreeuwende toeristen cafés opende Job & Anne in 2014 een koffiebar in de Stichting Oude Kerk. Daarnaast ligt deze koffiebar midden tussen de Wallen. De koffiebar heeft een mooi terras met een heerlijk ochtendzonnetje. Naast de koffie kun je hier uit veel verschillende taarten en cakes uit de vitrine kiezen. Je mag hier werken tot 12 uur middags.

Lees meer
13
Monks Coffee Roasters Amsterdam

Amsterdam

MONKS is een koffiebarretje in Amsterdam. Het ongedwongen sfeertje en de uitstraling van deze koffiebar maken het erg aangenaam hier te zitten voor een kopje koffie. De Ierse eigenaar is erg vriendelijk en geniet iedere dag van zijn koffiebar. De koffie is lekker!

Lees meer
14
Coffee & Such Amsterdam

Amsterdam

Coffee & Such is zo’n koffiebarretje die ‘per ongeluk’ in de koffie scene terecht is gekomen. Het was de bedoeling om hier een pannenkoekrestaurant van te maken, maar toch beviel de koffiebar beter! En daar zijn we alle heel blij om! De koffie is namelijk goed, de mensen zijn vriendelijk en staan open voor alles. Het ligt in de Haarlemmerbuurt met leuke boetiekjes en restaurants. Het is overigens ook op loopafstand van de Westergasfabriek.

Lees meer
15
Caffenation Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

De bekendste Antwerpse koffiebranderij zit nu ook in Amsterdam in de Schinkelbuurt. De Belgische huisstijl van Caffenation zie je terug in de koffiebar. Het heeft twee verdiepingen waar veel zitplaatsen zijn. Waar je ook kijkt, er staan overal bizarre items. De eyecatcher is toch wel de Kees van der Westen espressomachine bij binnenkomst.

Lees meer
16
White Label Noord Amsterdam

Amsterdam

White Label Noord ligt in de Tutti Frutti wijk van Amsterdam Noord. Je vertrekt met het veerpontje naar de overkant, fietst langs NDSM-terrein en komt in een nieuw deel van Amsterdam. Daarnaast delen ze dit pandje samen met Spaanders restaurant. Dus mocht je willen blijven dineren, kan dat hier!

Lees meer
17
Espressofabriek Westergasfabriek Amsterdam

Amsterdam

Espressofabriek is naast koffiebar ook een koffiebranderij. De uitstraling is industrieel en hip. De bar staat centraal in het midden met daaromheen fijne plekken om te zitten. Het is ook echt een zomers koffiebarretje met het heerlijke terras op het Westergasterrein.

Lees meer
18
Scandinavian Embassy Amsterdam

Amsterdam

Koffie drinken in de Pijp Amsterdam doe je bij Scandinavian Embassy. Er staan altijd ervaren baristas achter de La Marzocco om jouw kopje koffie tot in de perfectie te maken. Het is hier wel vaak heel druk, maar altijd de moeite waard.

Lees meer
19
Back to Black Weteringstraat Amsterdam

Amsterdam

Back to Black is gevestigd in hartje centrum, maar tóch loop je hier niet zomaar op af. Het ligt verscholen in een hoekpand op de Weteringstraat. Je hebt het dus opgezocht op je telefoon of je bent bekend in Amsterdam. De drukte van mensen vertelt je dat je bij het juiste adres bent. Iedereen wil hier zijn koffie halen. De koffie wordt sinds 2015 door Inge en Noortje zelf gebrand.

Lees meer
20
NAKED Espresso Amsterdam

Amsterdam

De allereerste koffiebar op de Wallen in Amsterdam is zonder enige twijfel NAKED. Twee broers, Jesper en Niels, hebben deze zaak in 2017 geopend. Met als enige een Slayer espressomachine in Amsterdam, zetten zij heerlijke verschillende koffies. Je kunt hier 7 dagen per week koffie drinken.

Lees meer
21
Back to Black Van Hallstraat Amsterdam

Amsterdam

Back to Black op de Van Hallstraat is de tweede vestiging van deze Amsterdamse koffiebar. Deze koffiebar is helemaal anders dan de eerste Back to Black koffiebar in het centrum. Deze koffiebar is groter en met een diversiteit aan meubels maakt het dit tot een gezellig koffiebarretje. Zo kun je aan de achterkant werken aan de grote tafel, of lekker weg dromen in de leuke schommelbank. Voorin kun je aan de grote ramen zitten, of op een sofa. De koffie werd, zoals wij gewend zijn van Back to Black, heerlijk geserveerd.

Lees meer
22
The Coffee Virus Amsterdam

Amsterdam

The Coffee Virus in Amsterdam Noord is de plek voor creatievelingen. Het koffiebarretje ligt verstopt in het A-lab achter de A’DAM Toren. De barista achter de machine stelt je altijd de vraag: Zoet, zuur of bitter? Je kunt namelijk kiezen uit drie verschillende koffiebonen.

Lees meer
23
CT Coffee & Coconuts Amsterdam

Amsterdam

CT Coffee & Coconuts Amsterdam is te vinden in de Pijp. Het is een grote koffiebar in Amsterdam met meerdere verdiepingen en altijd druk! Wees er op tijd bij en reserveer je plekje!

Lees meer
24
Koffie Academie Amsterdam

Amsterdam

Koffie Academie is gelegen aan het begin van de Overtoom, dichtbij het centrum en het Vondelpark. Deze koffiebar doet me denken aan een gezellig hutje. De toonbank, de vloer, de kast en alle tafels zijn namelijk van hout! Dit creëert een fijn gevoel waar ik graag mijn koffietje drink.

Lees meer
25
Coffee Bru Amsterdam

Amsterdam

Coffee Bru is een vrolijk koffietentje op de Beukenlaan in Amsterdam Oost. De koffiebonen van Coffee Bru zijn van Rum Baba. Een koffiebranderij van een paar straten verderop. In deze koffiebar is alles kleurrijk: de muren, de bekertjes en zelfs het personeel heeft leuke shirtjes aan op maandag.

Lees meer
26
Black Gold Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Black Gold is maar een paar straten verwijderd van de drukke stad. Het ligt op de Korte Koningsstraat waar de koffie als muziek in je oren klinkt. Er hangt een relax sfeertje waar men kunt neuzen tussen de lp- platen, beluisterde en zelfs kopen! Er is achterin een hoekje ingericht voor mensen die graag rustig een boekje willen lezen. De koffiebonen zijn afkomstig van White Label Coffee.

Lees meer
27
Lot Sixty One Amsterdam

Amsterdam

Lot Sixty One is voor veel Amsterdammers een dagelijkse stop voor kopje koffie. Het is een klein koffiebarretje waar je aan het raam kunt gaan zitten of beneden waar de koffiebonen worden gebrand. De meeste mensen bestellen hier een coffee to go en zijn vaak binnen 10 minuutjes weer weg. Bij goed weer is het overigens ook heerlijk om op de gevelbankjes te zitten buiten.

Lees meer
28
Koffiespot Amsterdam

Amsterdam

Koffiespot is een koffiebar in de Jordaan. Het is een heel gezellig buurtje om eens te wandelen. Maak vooral eventjes een pitstop bij Koffiespot voor goede koffie en heerlijke verschillende juices.

Lees meer
29
CoffeeConcepts Amsterdam

Amsterdam

Coffee Concepts is te vinden op de Jacob Obrechtstraat in Amsterdam. Deze koffiebar heeft naast koffie ook een PR & Communication bureau. Zakelijk samen een koffie drinken? Dat kan!

Lees meer
30
Screaming Beans Amsterdam

Amsterdam

Screaming Beans is te vinden in de 9-straatjes van Amsterdam. Deze koffietent is vaak vol met shoppende mensen. Logisch ook, een heerlijk kopje koffie na een middagje shoppen. Wie heeft dat nu niet nodig?

Lees meer
31
Hartje Oost Amsterdam

Amsterdam

Hartje Oost is de ultieme koffiebar voor een vrouw. Een echte hotspot voor leuke spulletjes zoals woonaccessoires, kleding en mooie sieraden. De koffie daarentegen is iets minder en kan nog wat verbetering krijgen. Het is namelijk echt een heel leuk concept en hip, alleen de koffie is echt niet lekker. Gelukkig zijn er in Amsterdam Oost meerdere koffiebars om te bezoeken. Maar bezoek deze vooral om inspiratie op te doen voor thuis.

Lees meer
32
Espressofabriek IJburg Amsterdam
Open voor koffie to go

Amsterdam

Espressofabriek IJburg

33
Frederix Roastery X Coffee bar Amsterdam

Amsterdam

Frederix Coffee is een klein koffiebar in Amsterdam. Ze verkopen voornamelijk koffies online voor de koffieliefhebbers thuis.

Lees meer
34
Toki Amsterdam

Amsterdam

TOKI is een echte hipster koffiebar van Amsterdam. Iedereen is welkom en er hangt een relax sfeertje.

Lees meer

Andere steden

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.