Amsterdam

47x de beste Koffie van Amsterdam

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Specialty coffee in Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. In geen enkele andere stad zijn er zoveel koffiebarretjes. Het is een stad die geleefd wordt door toeristen, expats, influencers en de lokale bevolking. Elke wijk in Amsterdam is anders: het heeft zijn eigen mensen, eigen gewoontes en eigen koffiebarretjes. Het is ontzettend lastig om de beste koffiebars van Amsterdam aan jullie te laten zien. Maar wij hebben ons best gedaan!

Het aanbod aan koffiebars is enorm en moeilijk om te kiezen welke koffiebar nu het beste is. Er komen steeds meer nieuwe koffiebars in Amsterdam, en sommige verdwijnen helaas. Om up to date te blijven, bezoeken wij (ongeveer) een keer per maand Amsterdam voor koffiebars. We proberen een mix aan te houden tussen een gloednieuwe en gouwe ouwe koffiebar. Hieronder onze favoriete specialty coffee bars van Amsterdam:

Filteren
1
Trakteren Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Trakteren is één van de leukste koffiebars in Amsterdam voor specialty coffee. In 2012 gestart door Erik en Edward, twee mannen met passie voor koffie en een flinke scheut humor. Het is een plek waar je, als ik de locals moet geloven, iedere dag wel een koffie komt drinken.

Lees meer
2
FUKU Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:00

Fuku koffiebar is te vinden in de steeds hippere wijk Bos en Lommer in Amsterdam. Als je koffie gezet wordt door Lex (eigenaar, bijna wereld kampioen barista 2018), dan weet je dat je goed zit. Bij Fuku ligt de focus op kwalitatieve koffie. Je kunt hier speciale koffie bestellen uit verschillende landen. Naast koffie uit eigen branderij, Friedhats Coffee Roasters, serveert Fuku ook boterhammen en gebakjes.

Lees meer
3
Five Ways Coffee Roasters Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 08:30 - 17:30

Een relatief nieuwe speler in de Amsterdamse specialty coffee scene is Five Ways Coffee Roasters, opgericht in 2021 door Australiër Benjamin Kozica-O’Callaghan. Na een ongepland weekendje Amsterdam in 2017 heeft hij besloten om hier definitief te blijven wonen.

Lees meer
4
Rum Baba Coffeeroasters Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 10:00 - 16:30

Rum Baba is een van de koffiebranderij in Amsterdam. Sinds december 2019 heeft Rum Baba een tweede locatie geopend op de Elandsgracht. In deze koffiebar kun je alleen koffie met heerlijke zelfgemaakte gebakjes krijgen.

Lees meer
5
Bocca Coffee Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Bocca Coffee Roasters is een bekende koffiebar in Amsterdam. Deze koffiebar is uniek en heeft zijn eigen school waar je workshops kunt volgen.  Je ziet de koffiebonen van Bocca veel terug bij andere koffiezaken in Nederland.

Lees meer
6
Hummingbird Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Hummingbird is een nieuwe koffiebar in Amsterdam. Het is geopend in december 2018 door Agavni. Samen met haar vriend (Kees) hebben zij besloten een koffiebar te openen op de Spuistraat. En dat is best bijzonder, want 10 jaar geleden was dit geen fraai straatje…

Lees meer
7
Uncommon Amsterdam Coffee Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 08:00 - 17:00

Uncommon Coffee is een nieuwe koffiebar in Amsterdam. Je kunt hier iedere dag vanaf 08:00 een kopje koffie komen drinken.

Lees meer
8
White Label Coffee Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 08:30 - 18:00

Een bekende koffiebranderij uit Amsterdam: White Label Coffee. Je kunt ze vinden op de Jan Evertsenstraat, tussen de slager en de groenteboer. Het is een leuk druk wijkje om te bezoeken met als hoogtepunt White Label Coffee.

Lees meer
9
YUSU Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

YUSU is een specialty koffiebar in het Oosten van Amsterdam op de Andreas Bonnstraat 2. Deze koffiebar staat bekend om ‘the new coffee culture’, heerlijke pasteitjes en de rustige ligging met een heerlijk terras.

Lees meer
10
Schuurman Oomkens Grassotti Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 23:00

White Label Coffee heeft in januari 2019 een nieuwe koffiebar geopend in Amsterdam, namelijk Schuurman Oomkens Grassotti. Je kunt deze koffiebar bezoeken aan het einde van de Overtoom. De koffiebonen komen natuurlijk van White Label, dus dat is fijn! Kunnen we nog meer genieten van de koffie.  De koffiebar zelf ziet er rustgevend uit en nog helemaal nieuw!

Lees meer
11
Espressofabriek Zeeburgereiland Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:30 - 17:00

Espressofabriek heeft sinds juni 2020 een nieuwe locatie erbij, namelijk op het Zeeburgereiland. Vanaf centraal station Amsterdam duurt het ongeveer 30 minuten met de OV of fiets om hier te komen. Gelukkig maakt de inrichting, de koffie en de barista het verre reizen helemaal waard!

Lees meer
12
Public Space Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Vlak achter de A’DAM Toren in Noord schuilt koffiebar Public Space. Ten eerste is het er groot en prachtig: veel grijze tinten, grote planten en vintage meubels en er groeit zelf een boom uit een van de tafels. Ten tweede is de koffie écht goed! Ten derde bezoek deze plek voordat iedereen het heeft ontdekt. Just kiddin’, No seriously.

Lees meer
13
Rum Baba Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 -18:00

Rum Baba is hét koffiebarretje in Amsterdam-Oost. Ze hebben in de Pretoriusstraat twee panden: het koffiebarretje op de hoek en een branderij. Rum Baba is een perfecte koffiebar om te gaan werken.

Lees meer
14
Luuk’s coffee Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 16:30

In een van de leukste wijkjes van Amsterdam bevindt zich Luuk’s Coffee. Het is een koffiebar met enkel espresso based drinks. Denk bijvoorbeeld aan een flat white, cappuccino, americano en natuurlijk de espresso. Alle dagen van de week is Luuk’s coffee open voor een perfect kopje koffie on the road!

Lees meer
15
De Koffieschenkerij Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

De koffieschenkerij is een koffiebar op een bijzondere plek. Als tegenwicht tegen de schreeuwende toeristen cafés opende Job & Anne in 2014 een koffiebar in de Stichting Oude Kerk. Daarnaast ligt deze koffiebar midden tussen de Wallen. De koffiebar heeft een mooi terras met een heerlijk ochtendzonnetje. Naast de koffie kun je hier uit veel verschillende taarten en cakes uit de vitrine kiezen. Je mag hier werken tot 12 uur middags.

Lees meer
16
Good Beans Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:00

Good Beans is een klein specialty koffiebarretje in de Haarlemmerstraat. Ze branden zelf koffie onder het label ‘fucking strong coffee’. Daarnaast kun je hier perfect nieuwe koffiebranderijen ontdekken, omdat Good Beans bijna wekelijks wisselt van guest roasters.

Lees meer
17
Monks Coffee Roasters Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:00

MONKS is een koffiebarretje in Amsterdam. Het ongedwongen sfeertje en de uitstraling van deze koffiebar maken het erg aangenaam hier te zitten voor een kopje koffie. De Ierse eigenaar is erg vriendelijk en geniet iedere dag van zijn koffiebar. De koffie is lekker!

Lees meer
18
Coffee & Such Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 10:00 - 18:00

Coffee & Such is zo’n koffiebarretje die ‘per ongeluk’ in de koffie scene terecht is gekomen. Het was de bedoeling om hier een pannenkoekrestaurant van te maken, maar toch beviel de koffiebar beter! En daar zijn we alle heel blij om! De koffie is namelijk goed, de mensen zijn vriendelijk en staan open voor alles. Het ligt in de Haarlemmerbuurt met leuke boetiekjes en restaurants. Het is overigens ook op loopafstand van de Westergasfabriek.

Lees meer
19
Caffenation Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:00

De bekendste Antwerpse koffiebranderij zit nu ook in Amsterdam in de Schinkelbuurt. De Belgische huisstijl van Caffenation zie je terug in de koffiebar. Het heeft twee verdiepingen waar veel zitplaatsen zijn. Waar je ook kijkt, er staan overal bizarre items. De eyecatcher is toch wel de Kees van der Westen espressomachine bij binnenkomst.

Lees meer
20
White Label Noord Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:30

White Label Noord ligt in de Tutti Frutti wijk van Amsterdam Noord. Je vertrekt met het veerpontje naar de overkant, fietst langs NDSM-terrein en komt in een nieuw deel van Amsterdam. Daarnaast delen ze dit pandje samen met Spaanders restaurant. Dus mocht je willen blijven dineren, kan dat hier!

Lees meer
21
Scandinavian Embassy Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Koffie drinken in de Pijp Amsterdam doe je bij Scandinavian Embassy. Er staan altijd ervaren baristas achter de La Marzocco om jouw kopje koffie tot in de perfectie te maken. Het is hier wel vaak heel druk, maar altijd de moeite waard.

Lees meer
22
Back to Black Weteringstraat Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Back to Black is gevestigd in hartje centrum, maar tóch loop je hier niet zomaar op af. Het ligt verscholen in een hoekpand op de Weteringstraat. Je hebt het dus opgezocht op je telefoon of je bent bekend in Amsterdam. De drukte van mensen vertelt je dat je bij het juiste adres bent. Iedereen wil hier zijn koffie halen. De koffie wordt sinds 2015 door Inge en Noortje zelf gebrand.

Lees meer
23
NAKED Espresso Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 08:00 - 20:00

De allereerste koffiebar op de Wallen in Amsterdam is zonder enige twijfel NAKED. Twee broers, Jesper en Niels, hebben deze zaak in 2017 geopend. Met als enige een Slayer espressomachine in Amsterdam, zetten zij heerlijke verschillende koffies. Je kunt hier 7 dagen per week koffie drinken.

Lees meer
24
Harvey Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:00

In december 2021 opent Harvey voro het eerst zijn deuren. De koffiebar is te vinden in een rustig wijkje in Amsterdam-Oost op de Galileïplantsoen.

Lees meer
25
Back to Black Van Hallstraat Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Back to Black op de Van Hallstraat is de tweede vestiging van deze Amsterdamse koffiebar. Deze koffiebar is helemaal anders dan de eerste Back to Black koffiebar in het centrum. Deze koffiebar is groter en met een diversiteit aan meubels maakt het dit tot een gezellig koffiebarretje. Zo kun je aan de achterkant werken aan de grote tafel, of lekker weg dromen in de leuke schommelbank. Voorin kun je aan de grote ramen zitten, of op een sofa. De koffie werd, zoals wij gewend zijn van Back to Black, heerlijk geserveerd.

Lees meer
26
The Coffee District – Hendrik Jacobszstraat Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 08:30 - 16:30

The Coffee District heeft twee koffiebars in Amsterdam-Zuid. Deze locatie bevindt zich op de Hendrik Jacobszstraat, tegenover de Jumbo. Het is een rustig koffiebarretje waar veel koffie-to-go wordt besteld door de buurtbewoners.

Lees meer
27
The Coffee Virus Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag Closed

The Coffee Virus in Amsterdam Noord is de plek voor creatievelingen. Het koffiebarretje ligt verstopt in het A-lab achter de A’DAM Toren. De barista achter de machine stelt je altijd de vraag: Zoet, zuur of bitter? Je kunt namelijk kiezen uit drie verschillende koffiebonen.

Lees meer
28
CT Coffee & Coconuts Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 08:00 - 23:00

CT Coffee & Coconuts Amsterdam is te vinden in de Pijp. Het is een grote koffiebar in Amsterdam met meerdere verdiepingen en altijd druk! Wees er op tijd bij en reserveer je plekje!

Lees meer
29
Koffie Academie Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:00

Koffie Academie is gelegen aan het begin van de Overtoom, dichtbij het centrum en het Vondelpark. Deze koffiebar doet me denken aan een gezellig hutje. De toonbank, de vloer, de kast en alle tafels zijn namelijk van hout! Dit creëert een fijn gevoel waar ik graag mijn koffietje drink.

Lees meer
30
Coffee Bru Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Coffee Bru is een vrolijk koffietentje op de Beukenlaan in Amsterdam Oost. De koffiebonen van Coffee Bru zijn van Rum Baba. Een koffiebranderij van een paar straten verderop. In deze koffiebar is alles kleurrijk: de muren, de bekertjes en zelfs het personeel heeft leuke shirtjes aan op maandag.

Lees meer
31
Black Gold Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 10:00 - 18:00

Black Gold is maar een paar straten verwijderd van de drukke stad. Het ligt op de Korte Koningsstraat waar de koffie als muziek in je oren klinkt. Er hangt een relax sfeertje waar men kunt neuzen tussen de lp- platen, beluisterde en zelfs kopen! Er is achterin een hoekje ingericht voor mensen die graag rustig een boekje willen lezen. De koffiebonen zijn afkomstig van White Label Coffee.

Lees meer
32
Lot Sixty One Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Lot Sixty One is voor veel Amsterdammers een dagelijkse stop voor kopje koffie. Het is een klein koffiebarretje waar je aan het raam kunt gaan zitten of beneden waar de koffiebonen worden gebrand. De meeste mensen bestellen hier een coffee to go en zijn vaak binnen 10 minuutjes weer weg. Bij goed weer is het overigens ook heerlijk om op de gevelbankjes te zitten buiten.

Lees meer
33
Koffiespot Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Koffiespot is een koffiebar in de Jordaan. Het is een heel gezellig buurtje om eens te wandelen. Maak vooral eventjes een pitstop bij Koffiespot voor goede koffie en heerlijke verschillende juices.

Lees meer
34
CoffeeConcepts Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:00

Coffee Concepts is te vinden op de Jacob Obrechtstraat in Amsterdam. Deze koffiebar heeft naast koffie ook een PR & Communication bureau. Zakelijk samen een koffie drinken? Dat kan!

Lees meer
35
Screaming Beans Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:00

Screaming Beans is te vinden in de 9-straatjes van Amsterdam. Deze koffietent is vaak vol met shoppende mensen. Logisch ook, een heerlijk kopje koffie na een middagje shoppen. Wie heeft dat nu niet nodig?

Lees meer
36
Hartje Oost Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

Hartje Oost is de ultieme koffiebar voor een vrouw. Een echte hotspot voor leuke spulletjes zoals woonaccessoires, kleding en mooie sieraden. De koffie daarentegen is iets minder en kan nog wat verbetering krijgen. Het is namelijk echt een heel leuk concept en hip, alleen de koffie is echt niet lekker. Gelukkig zijn er in Amsterdam Oost meerdere koffiebars om te bezoeken. Maar bezoek deze vooral om inspiratie op te doen voor thuis.

Lees meer
37
Ao Bar Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 17:00

Op de Van Hallstraat, waar ook Back to Black ligt, opent Abdul (voorheen barista bij Back to Black) met 2 andere partners hun nieuwe zaak genaamd Ao Bar. Super strak en minimalistisch gekleurd in blauw wit, wat meteen de betekenis van het Japanse “Ao” is. De koffiebonen worden speciaal voor hen gebrand door Monks Coffee Roasters.

Lees meer
38
Badeta Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 07:30 - 18:00

De vrienden Tomas en Joost openen in maart 2018 Badeta, een koffiebar en koffiebranderij, in de Pijp in Amsterdam. Beiden hebben een bak aan horeca ervaring en kopen hun koffie zoveel mogelijk rechtstreeks bij de product zelf in.

Lees meer
39
Bar Stock Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 7:00 - 17:00

Hotel The Exhange heropent Bar Stock op het Damrak in Amsterdam, ditmaal met specialty coffee van Friedhats (voorheen Bocca), melk van MOMA Amsterdam en gebak en brood van lokale bakkerij Ulmus.

Lees meer
40
BLCK. Coffee and The Masters Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 10:00 - 18:00

BLCK. Coffee and the Masters opent in april 2020 haar deuren op de Zuidas in Amsterdam. Naast espresso en “normale” koffie vind je hier een aantal specials als hun pistachio iced coffee, of hun inmiddels bekende redvelvet iced coffee.

Lees meer
41
Espressofabriek IJburg Amsterdam

Amsterdam

Espressofabriek IJburg

Zaterdag 10:00 - 18:00
42
Espressofabriek Westergasfabriek Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 10:00 -18:00

Espressofabriek is naast koffiebar ook een koffiebranderij. De uitstraling is industrieel en hip. De bar staat centraal in het midden met daaromheen fijne plekken om te zitten. Het is ook echt een zomers koffiebarretje met het heerlijke terras op het Westergasterrein.

Lees meer
43
Jones Brothers Coffee Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag Gesloten

Richard Jones, afkomstig uit Wales, startte in 2013 Jones Brothers Coffee, met als doel eerlijke en lekkere koffiebonen te proeven en verkopen. Je kunt hier enkel 100% arabica koffiebonen proeven. Ze hebben zelfs biologisch afbreekbare koffiecapsules!

Lees meer
44
Orange Heart Coffee Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag Gesloten

Orange heart coffee is de eerste espressobar in de HVA die zich focust op specialty coffee, met een visie sinds 2020 om de hard lerende studenten het beste wat koffie te bieden heeft te laten ervaren, op deze locatie wordt er zelfs Geisha geserveerd. Er is ruim binnenterras met genoeg zit mogelijkheden om te studeren, en het is daarbij gelegen bij het Aumc ziekenhuis.

Lees meer
45
The Coffee District – Willemsparkweg Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 16:00

Adil en Rosa, bekend van The Coffee District op de Hendrik Jacobszstraat vlakbij het Vondelpark, openden in september hun 2e vestiging aan de Willemsparkweg vlakbij het Rijksmuseum. Deze bar is super strak, minimalistisch en lekker knus. De koffie wordt gebrand door LOT61.

Lees meer
46
Toki Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 18:00

TOKI is een echte hipster koffiebar van Amsterdam. Iedereen is welkom en er hangt een relax sfeertje.

Lees meer
47
Venu Amsterdam

Amsterdam

Zaterdag 09:00 - 16:00

Venu is gevestigd in de Haarlemmerbuurt en heeft haar deuren op 16 augustus 2020 geopend. Er wordt specialty coffee van Single Estate uit Den Haag geserveerd. Venu kenmerkt zich door haar strakke en moderne interieur en de verschillende (co)working spaces.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.