Breda

6x de beste Koffie & Koffiebars van Breda

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Breda

Brabant staat bekend om de gezelligheid. Zo ook in Breda! De gastvrijheid van de eigenaren in de koffiebars is al een reden op zich om in Breda koffie te drinken. De bruisende stad waar je heerlijk kunt shoppen, wandelen door het park of terrassen is ideaal voor een dagje weg. Maar waar drink je hier de beste koffie? Onderstaand de beste koffie hotspots in Breda.

Filteren
1
Koffie bij Teun Breda

Breda

Zaterdag 09:30 - 18:00

Al meer dan zes jaar staat Teun iedere dag met trots in zijn koffiebar. Je kunt deze koffiebar vinden op een unieke locatie, namelijk op het pleintje van de Barones. Dit is het winkelcentrum van Breda. Koffie Bij Teun is meer dan alleen goede koffie. Het zijn de gezellige mensen die er werken, de open en lichte ruimte, en natuurlijk de relaxte sfeer. Met zo’n specialty coffee bar in het winkelcentrum is shoppen een feest!

Lees meer
2
SIP FIRST breda

breda

Zaterdag 09:00 - 18:00

Met Sip First willen de eigenaren, Teun & Inge, een nóg hoger niveau koffie schenken in Breda. In deze koffiebar vindt je daarom alleen maar uitgesproken koffiebonen met verrassende smaken en aroma’s. Ze serveren specialty coffee van verschillende koffiebranders uit buitenland en Nederland.

Lees meer
3
Sowieso koffiebar Breda

Breda

Zaterdag 09:00 - 17:30

Je kunt deze koffiebar vinden in een rustig straatje midden in het bruisende centrum van Breda. Als ik deze koffiebar in één woord zou moeten omschrijven, is het wel “gastvrijheid”. Het is een leuke ingerichte koffiebar die zijn eigen branderij heeft in Amsterdam. Sowieso dat jullie deze koffiebar moeten proberen!

Lees meer
4
Yirga Breda

Breda

Zaterdag 09:30 - 18:00

Yirga is een rustige espressobar gevestigd in de St. Annastraat. Dit is één van de oudste straatjes van Breda. Je kunt hier heerlijke filterkoffie krijgen, maar er staan ook andere koffie drankjes op de kaart. Naast koffie kun je ook lekker lunchen en gezellig borrelen in het zonnetje op terras.

Lees meer
5
Kamu Breda

Breda

Zaterdag 09:00 - 17:00

Kamu is het bewijs dat koffie en fietsen makkelijk samen gaan. Het is een fietscafé geopend in 2016 door Ralf en Rob op de Boschstraat. Koffie staat daarbij op de eerste plaats. De barista’s gebruiken koffie van de Amsterdamse branderij: White Label Coffee. Voorin is de koffiebar met gezellige zitplaatsen en achterin in de fietsenwinkel.

Lees meer
6
Anne&Max Breda Breda

Breda

Zaterdag 08:00 - 19:00

Anne & Max is een koffieketen in Nederland. Met 19 verschillende vestigingen proberen ze allemaal een huiskamer gevoel te creëren. Deze koffiebar in Breda bevindt zich op de Wilhelminastraat net buiten het centrum.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Breda

Voor een koffie to go in Breda kun je tijdens de coronacrisis onder andere terecht bij Koffie bij Teun en SowiesoCheck hier de volledige lijst.

Op of in de buurt van het station in Breda zitten geen specialty koffietentjes (voor zover wij weten). Wil je dus goede koffie koffie drinken in Breda, zul je het station in zuidelijke richting uit moeten lopen, over de Mark, via het Park Valkenberg naar het centrum.

Jazeker, in het centrum, in de buurt van de Grote Markt, vind je als eerste in oostenlijke richting Yirga. Daarnaast drink je goede koffie bij onze favoriet Koffie bij Teun en Sowieso in het centrum van Breda.

Op de Boschstraat in Breda vind je Kamu, een koffietentje dat fietsen en koffie combineert. Een paar deuren verder ligt KoffieTenTje. Daar zijn wij helaas nog niet geweest.

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.