Koffiemarathon is van start!
Door 2926 Views

Koffiemarathon is van start!

Dag 1: Eindhoven

Onze koffiemarathon trapt af in, hoe kan het ook anders, thuisbasis Eindhoven. Vascobelo, Coffeelab en Yellow Monkey staan op dag 1 op de planning. Vroeg uit de veren, de auto geparkeerd, lopen we met klamme handjes naar Vascobelo. Daar ga ik meteen een paar uurtjes meedraaien in de koffiebar. Spannend!

Koffiebar #1: Vascobelo Eindhoven

Vol enthousiasme worden we door Daantje vanochtend begroet. We zijn overigens niet de eerste. Er zijn al een aantal tafels bezet met andere vroege vogels. Na een beetje kletsen met Daantje, en mijn eerste heerlijke cappuccino, kom ik er niet onderuit. Ik moet aan de bak! Waaaahhh… Eerst nog een beetje kletsen met mijn ouders (die zijn uiteraard langsgekomen om me succes te wensen 🤗), waarna Daantje me voorstelt aan het team; haar dochter, een Franse meid en een Italiaanse kok. Dan legt ze me uit hoe alles werkt en mag ik al snel mijn eerste koffietjes maken.

We nemen Sám in dienst

De tijd vliegt, maar helaas kan ik niet teveel van mijn planning afwijken. Ik moet al snel door naar nummer 2 van de 100, al was ik hier graag nog uren gebleven!

Vascobelo Eindhoven

Koffiebar #2: Coffeelab Eindhoven

Na Vascobelo lopen we snel naar Two B’s om een broodje te eten. Shit! Dicht! Roald krijgt (alweer) zijn zin en we lopen naar Bagel & Juice. We bestellen (zoals altijd) de “hero” op een meergranen bagel en gaan snel door naar koffiebar #2, Coffeelab Eindhoven. Hier is het drukker, en er staat een rij voor de kassa. Binnen is het iets te hectisch, dus besluiten we buiten op het terras te gaan zitten. Het zonnetje schijnt immers. Ik loop naar binnen om een cappuccino en een espresso te bestellen en leg uit dat ik een afspraak heb gemaakt. Ik weet dat de eigenaar er niet zal zijn om ons te ontvangen. Helaas is het super druk voor een praatje en loop ik met mijn bestelling naar buiten. Nog even snel wat foto’s maken en weer door.

Coffeelab Eindhoven

Koffiebar #3: Yellow Monkey

Het bezoek aan Coffeelab ging een stuk sneller dan gepland, en we lopen voor op schema. Een uur te vroeg stappen we bij Yellow Monkey binnen. Ik bedenk me dat dit volgens mij de enige koffiebar in Eindhoven is die we niet eerder hebben bezocht. Binnen stellen we ons voor aan Jørgen, die helemaal blij is met onze komst. We kletsen even over de marathon en de koffiebars van vanochtend, waarna we aan een tafel midden in de zaak plaatsnemen. De koffiebar lijkt ruimer en is vooral lichter dan de vorige 2. Misschien doordat de zon lekker binnenschijnt. Jørgen vraagt ons welke koffie we graag drinken, hij heeft 2 verschillende bonen van Blommers op de molen. Ik kies de ene, Roald (uiteraard) de andere. Tussendoor maken we foto’s, want die hebben we nog helemaal niet.

Jørgen legt uit dat hij zo’n 2 jaar geleden Yellow Monkey is gestart, nadat hij jaren in de horeca heeft gewerkt. Hij heeft er altijd van gedroomd zijn eigen zaak te beginnen. Om financiële redenen heeft hij ervoor gekozen de koffiebar iets meer in te steken op lunch, maar probeert nu toch meer koffiedrinkend publiek binnen te krijgen. Aan ons zal het niet liggen, de koffie smaakt namelijk heerlijk!

Yellow Monkey

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.