Planning gewijzigd… dat wordt een extra dagje Den Bosch
Door 2554 Views

Planning gewijzigd… dat wordt een extra dagje Den Bosch

Dag 12: Den Bosch

Ja, ik weet het, vandaag heb ik mijn eigen planning omgegooid. Ik had eigenlijk in Delft moeten zijn, maar na twee nachtjes slecht slapen in Rotterdam besluit ik om mijn eigen bedje op te zoeken. Vandaag plan ik dus gewoon nog een extra dagje Den Bosch in. Handig, want dan kan ik straks met Roald meerijden. Mijn energie (ondanks alle cafeïne) is ver te zoeken en besluit het rustig aan te doen. Ik ga gewoon gezellig koffie drinken bij L’oro Nero, Oerwoud en Coffeelab.

Koffiebar #38: L’oro Nero

Bij een opkomende wijk (het Paleiskwartier, aan de achterzijde van het station) hoort natuurlijk een gloednieuwe koffiebar. Deze Italiaanse koffiebar is te vinden aan het water op de Hoflaan. Anders dan de meeste specialty koffiebars die ik bezoek, zijn de koffiebonen in deze koffiebar van Manetti Espresso Italia. Een aanrader als je een straf bakkie Italiaanse koffie houdt! Na een uurtje kletsen met de eigenaar besluit ik dat het tijd wordt voor de volgende koffiebar.

L' Oro Nero Den Bosch

Koffiebar #39: Oerwoud

Een bekende hotspot in Den Bosch is Oerwoud. Het is een stadstuinwinkel die allerlei planten verkoopt, maar daarnaast ook een healthy café is. Bij Oerwoud is alles groen, gezond, duurzaam, lokaal en vers! De koffiebonen zijn afkomstig van Blommers Coffee Roasters. Een prima plek dus om het even rustig aan te doen. Het is er gelukkig niet druk als ik er mijn cappuccino drink. Even heerlijk opladen.

Koffiebar #40: Coffeelab Den Bosch

Na de eerste twee koffiebarretjes zakt de energie in mijn schoenen. Ik merk dat drie dagen lang door Rotterdam slenteren mij veel energie heeft gekost. Ik besluit een coffee to go te bestellen en even uit te rusten bij Roald op kantoor. Mijn coffee to go blijft alleen niet onopgemerkt. Jeroen Veldkamp, de mede-eigenaar van Coffeelab, ziet mijn post op Instagram en vraagt of ik toch nog even terug kom om te kletsen. En voor ik het weet zitten wij samen te kletsen in Coffeelab over mijn ervaringen én mijn verhaal op de Coffee Stage tijdens Horecava 2020 in Amsterdam! Maar daarover later meer…

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.