Weekendje Limburg & live op de radio bij L1!
Door 2755 Views

Weekendje Limburg & live op de radio bij L1!

Dag 21 & 22: Sittard, Valkenburg & Maastricht

Dit weekend blijf ik iets dichterbij huis, ik bezoek namelijk koffiebars in Limburg! “Zijn er specialty koffiebars in Limburg?” Hoor ik je denken… Jazeker wel! We beginnen dit weekend in Sittard bij KOP en Coffee Mundo. Vervolgens vertrekken we richting Valkenburg (of all places). Op zondag rijden we naar Maastricht voor een heerlijke koffie bij Joost & Maartje, Alley Cat Bikes & Coffee en sluiten we het weekend af bij Coffeelovers.

Koffiebar #69: KOP

Bij KOP vindt je alles wat met een “kop” te maken heeft. Zo kun je hier een goede kop koffie krijgen, maar ook met een knappe kop naar buiten lopen. Het is namelijk een koffiebar en kapperszaak in één. De koffie die ze serveren wordt gebrand door Beans Coffee in Ittervoort en verkocht verpakt onder hun eigen label “Kop_”. Kortom, zin om een koppie te doen, ga hier dan vooral even langs 😉

Koffiebar #70: Coffee Mundo

Voor heerlijke koffie in Sittard is Coffee Mundo dé koffiebar waar je moet zijn. Wij bezoeken de vestiging op de Markt: Coffee Mundo Espresso & Brew bar (ze hebben namelijk 2 vestigingen in Sittard). Tot mijn grote verbazing komt mijn schoonfamilie gezellig op de koffie! We drinken samen een koffietje en krijgen zelfs gebak van het huis. Na een heerlijke ochtend in het zonnetje op de markt in Sittard is het tijd om richting Valkenburg te rijden.

Koffiebar #71: Fixed Gear Coffee

Tijdens de voorbereidingen van mijn koffiemarathon heb ik ruimte vrij gelaten voor “verrassingen”. De eerste verrassing van deze koffiemarathon was Capriole Café in Den Haag, waar ik zelf koffie heb mogen branden. De tweede verassing is Fixed Gear Coffee. Ze benanderde me onlangs met het bericht dat er echt wel lekkere koffie in Zuid-Limburg te krijgen is, en nodigde ons uit de koffie bij hun te proberen. Zo gezegd, zo gedaan, uiteraard. Bij Fixed Gear Coffee krijg je namelijk een perfecte espresso 👌 op een vette Kees van der Westen machine, met bonen gebrand door White Label (Amsterdam). Je kunt deze koffiebar eigenlijk niet overslaan als je in het zonnige zuiden bent. Wij zijn ontzettend blij dat Brian, de eigenaar, ons heeft gevraagd om langs te komen.

Koffiebar #72: Joost & Maartje

Het is weer zondag! Waar ik vorige week nog vroeg richting Amsterdam vertrok, kan ik nu heerlijk uitslapen… Rond een uurtje of 11 drinken we onze eerste kop koffie bij Joost en Maartje. We zitten heerlijk in het zonnetje 😎 buiten te genieten van onze koffiemarathon. Terwijl ik naar het toilet loop, zie ik alleen maar “laptoppers” werken. Vreselijk! Het is zondag… doe normaal! Ga toch chillen lieve mensen! Na onze eerste koffie deze ochtend en een flinke dosis zon, besluiten we naar de volgende koffiebar te gaan.

Koffiebar #73: Alley Cat Bikes & Coffee

YES, Jack is er! Oeps, zei ik dat hardop!? Jack is de hond van de twee eigenaren Renske en Ruud van Alley Cat Bikes & Coffee. Als je de foto ziet van deze lieve viervoeter, snappen jullie wel waarom ik deze koffiebar wil bezoeken, toch!? We bestellen een filterkoffietje en gaan bij het raam zitten. Lekker naar buiten staren. Heerlijk!

Koffiebar #74: Coffeelovers Dominicanen

Coffeelovers is dé bekendste koffiebar (koffieketen eigenlijk) van Limburg. In totaal zijn er negen vestigingen in Nederland. Van die negen vestingen zijn er zes gevestigd in Maastricht. Ik besluit om de “mooiste” Coffeelovers te bezoeken en dat is in een bibliotheek. Coffeelovers Dominicanen was vroeger een kerk, maar is nu omgetoverd tot koffiebar én bibliotheek.

Live op de radio bij L1 Nieuwsshow

Mijn weekendje in Limburg blijft overigens niet onopgemerkt. Zo word ik op zondag, vlak voordat we naar huis willen gaan, gebeld door de L1 Nieuwsshow. Of ik zin heb om samen met hun in de studio een koffietje te drinken? Zin wel, tijd helaas niet. Morgenochtend moet ik namelijk door naar Groningen. Ik ga het niet redden dat te combineren met een bezoek aan de studio. Helaas! “Zullen we je dan inbellen voor de live-uitzending?”, wordt mij gevraagd. “Waaaah!!”, denk ik. “JA!”, antwoord ik. Luister hieronder mijn (zenuwachtig stemmetje) 2e radio interview (ooit) over deze koffiemarathon.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.