Dit moet een zondag zijn… #Amsterdam
Door 2597 Views

Dit moet een zondag zijn… #Amsterdam

Dag 15: Amsterdam

Het is zondag en alles en iedereen slaapt lekker uit… Behalve ik 🥱! Ik vertrek vandaag alweer vroeg naar Amsterdam. Het wordt voor mij een drukke dag, want ik heb 5(!) koffiebarretjes op de planning staan: NAKED Espresso, De Koffieschenkerij, Scandinavian Embassy, Coffee Bru en Rum Baba. Overdosis cafeïne… ik kom eraan 🤪!

Koffiebar #46: NAKED Espresso

Jeej, eindelijk weer langs bij Jesper van Stek. Hij heeft een koffiebar midden op de Wallen genaamd NAKED Espresso. Hoe toepasselijk! Bij binnenkomst roept hij: ‘”Ohja, je bent met je koffiemarathon bezig. Hoe gaat het ermee?”. “Super goed”, reageer ik, “ik heb al veel geleerd en kan tegenwoordig zelfs mijn eigen cappuccino maken!”. En voor ik het weet sta ik mijn grote mond achter zijn machine mijn skills te tonen. Vanwege mijn propvolle planning kan ik overal maar eventjes blijven, anders ga ik het gewoon niet halen. Dus nadat we samen een bakkie koffie hebben gedronken, vertrek ik alweer naar De Koffieschenkerij.

NAKED Espresso Amsterdam

Koffiebar #47: De Koffieschenkerij

De Koffieschenkerij is een koffiebar op een bijzondere plek. Als tegenwicht voor die tjokvolle cafés met toeristen, openden Job en Anne in 2013 een koffiebar in het monumentale kerkgebouw de Oude Kerk, midden in Amsterdam. Onder het genot van een heerlijke cappuccino geeft een van de barista’s me een rondleiding door het historische pand. Dit kom je namelijk niet overal tegen! Dan mag ik mijn mouwen opstropen, want het is tijd voor een wedstrijdje latte art met Julian (@brewswayne_). Uiteraard ben ik beter 😝

Koffiebar #48: Scandinavian Embassy

Oké, heel eerlijk… Deze stond niet op mijn lijst. Maar ik hoorde van zoveel mensen dat ik toch echt bij Scandinavian Embassy moet zijn voor goede koffie. Dus neem ik een kijkje op deze zondag. Omdat het ontzettend druk is, besluit ik om achterin aan de ronde tafel te gaan zitten. Ik bedenk me net dat ik nog helemaal niets heb gegeten, dus bestel ik eerst een broodje met zalm en een watertje. Aan tafel raak ik aan de praat met 3 expats uit Amsterdam. Super gezellig! Na 2 uur kletsen vergeet ik bijna dat ik nog twee andere koffiebars moet bezoeken. Ik bestel nog een espresso aan de bar en moet alweer door.

Koffiebar #49: Coffee Bru

De een-na-laatste koffiebar van vandaag is Coffee Bru, gelegen aan het Oosterpak in Amsterdam-Oost. Deze koffiebar heeft koffiebonen van Rum Baba, waar ik vandaag de dag afsluit. Omdat ik een beetje uitloop, besluit ik een coffee to go te bestellen. Helaas heb ik niet overal tijd lang te blijven hangen. Dan maar een andere keer terug.

Koffiebar #50: Rum Baba

Bij Rum Baba heb ik afgesproken met Jeroen Keizer (de eigenaar) om een kijkje te nemen in de branderij. Eerst drink ik een heerlijke cappuccino en vertrek dan samen met Jeroen naar de branderij. Naast de koffiebar brandt Rum Baba namelijk haar eigen koffie in een branderij een paar deuren verderop. Rum Baba staat overigens ook bekend om hun heerlijke cakes en taarten die ze dagelijks zelf vers maken. Als verrassing krijg ik twee cakejes mee naar huis… NOM NOM 🍰😋 (die Roald nooit heeft gezien 🤭)

Rum Baba Amsterdam

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.