0

Nijmegen

8x de beste Koffie van Nijmegen

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Nijmegen

Denk je aan Nijmegen, dan denk je natuurlijk aan de Nijmeegse Vierdaagse. Of aan de Vierdaagsefeesten, als je liever danst dan wandelt 😉 Waar je ook aan kunt denken bij Nijmegen: specialty coffee. In deze leuke studentenstad vind je namelijk allerlei leuke plekjes waar je superlekkere koffie kunt drinken. En, niet heel onbelangrijk, waar je ook heel gezellig zit!

In vrijwel alle koffiebars in Nijmegen vind je koffie van Blommers. Dat is een van de bekendste koffiebranderijen van de stad. En daardoor weten we: de koffie die je in Nijmegen kunt drinken, is écht goed. Hieronder zie je een overzicht van alle koffiebars met specialty coffee in Nijmegen. Besluit je over een tijdje terug te komen naar deze toffe stad? Check de lijst dan zeker opnieuw. We proberen ‘m steeds aan te vullen, dus wie weet staat er dan een leuke, nieuwe aanbeveling tussen!

Filteren
1
GESHA Nijmegen

Nijmegen

Dinsdag Closed

Het is een zaak waar je als koffieliefhebber wel even voor omloopt. Aan de Nijmeegse handelskade zit namelijk een geweldige koffiebar: Gesha. Het is nieuwe espressobar in een Boho-Chic stijltje. Deze koffiebar in Nijmegen wordt gerund door Rose (Bekend van SCA) en Christina.

Lees meer
2
PUCK specialty coffee Nijmegen

Nijmegen

Dinsdag 08:00 - 17:00

In November 2019 opende Sophie Pouwels haar eigen koffiebar in Nijmegen. Puck specialty coffee bevindt zich in een gaaf pand aan de Van Welderenstraat. Het is een koffiebar met koffiebonen van Manhattan Coffee Roasters en een wisselende koffieboon.

Lees meer
3
Blommers Coffee Brewers Nijmegen

Nijmegen

Dinsdag 08:30 - 16:00

Blommers is inmiddels al meer dan 10 jaar een geliefd koffiebranderij onder veel Nijmeegse koffieliefhebbers. In 2014 opende Blommers een lokale koffiebranderij in de oude Honigfabriek. Ze wisten dat deze fabriek ooit moest worden gesloopt, en openen dit jaar (2023) een gloednieuwe specialty koffiebranderij elders in Nijmegen. Maarja, tot die tijd, wil je natuurlijk wel koffie kunnen drinken bij Blommers?

Lees meer
4
Fika Nijmegen

Nijmegen

Dinsdag 10:00 - 20:00

Als je een fan bent van Scandinavië, is Fika het adres in Nijmegen. Het is een lunchtent waar je de lekkerste smørrebrød kunt eten. Ook is er een kleine kiosk voor als je een koffie to-go wilt. Of blijf je liever een paar uur werken? Neem dan plaats in het Fika Kantoor. De koffiebonen zijn ook hier van Blommers Roasters.

Lees meer
5
Down Town Nijmegen

Nijmegen

Dinsdag Closed

Eén van de leukste all-day brunch tentjes in Nijmegen is Down Town. Het is een schattig lunchtentje op de Kannenmarkt en het zusje van Bairro Alto. Door de hippe uitstraling waan je je zowaar eventjes in Parijs of New York. De koffie die je hier drinkt wordt gebrand door Blommers maar het is een koffielabel van Down Town. Zij hebben een speciale single origin coffee uit Peru voor hen gemaakt, namelijk Districkt Coffee. Deze koffie is nergens anders te verkrijgen.

Lees meer
6
Bairro Alto Nijmegen

Nijmegen

Dinsdag 10:00 - 17:30

Verstopt achter de Grote Markt in Nijmegen vind je Bairro Alto. Het is een lunchtentje met koffie van Districkt Coffee. Wil jij iets lekkers bij de koffie? Nou, dat kan hier! Je kunt kiezen uit heerlijke zelfgemaakte taartjes of een flinke lunch met verschillende broodjes of een knapperige salade. Met lekker weer krijg je een picknickmandje en -kleedje mee om tegenover Bairro Alto in het stadsparkje te chillen. Let op: het is vechten voor een plekje, want het is er altijd druk!

Lees meer
7
Billy’s Coffee Nijmegen

Nijmegen

Dinsdag Closed

Billy’s Coffee is dé nieuwe koffie hotspot van Nijmegen. In oktober 2022 openen twee vrouwelijke ondernemers, Merel en Alissa, deze prachtige koffiebar op de hoek van Daalseweg. De koffiebonen zijn afkomstig van Blommers Coffee uit Nijmegen. Daarnaast kun je hier heerlijk lunchen en genieten van het zonnetje achter het glas in een van de schattige zitjes.

Lees meer
8
CoffeeLab Nijmegen Nijmegen

Nijmegen

Dinsdag 07:00 - 18:00

Coffeelab Coffee is te vinden tegenover het station van Nijmegen. Deze koffiebar leent zich perfect voor een perfect plekje om rustig te werken als student of zelfstandige. Mocht je toevallig terug reizen naar het zuiden van het land? Dan heeft Coffeelab ook nog een vestiging in Den Bosch, Eindhoven en Breda.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Nijmegen

☕ Welke koffiebars zijn open voor koffie to go in Nijmegen?

De koffiebars die bijna altijd coffee to go serveren zijn Puck Specialty coffee en Gesha Coffee.

In het oude Honig complex kun je de beste koffie drinken bij First Things First.

De beste koffie in Nijmegen centrum drink je bij Down Town, Bairro Alto, Fika en Puck Specialty coffee. Buiten de stad, aan de haven vind ik onze favoriet: Gesha Coffee

Ja, ook in Nijmegen West kun je lekkere koffie drinken. De beste koffie drink je bij Gesha Coffee aan de Kaaisjouwerskade. Iets verder, in het Honig complex, drink je de beste koffie bij First Things First.

De allerbekendste specialty coffee branderij is Blommers Coffee.

Andere steden