Nijmegen

10x de beste Koffie van Nijmegen

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Nijmegen

Nijmegen is wereldberoemd! Door de jaarlijkse internationale vierdaagse is deze stad bekend tot in de verste uithoeken van de wereld. Daarnaast is het ook nog eens van de eerste steden in Nederland. Historie, parken, musea, conceptstores, hotspots en koffie. Goede koffie. Van Blommers uiteraard! De bonen van deze bekende branderij vind je in iedere koffiebar in Nijmegen terug. Hieronder een overzicht van de leukste en beste koffietentjes in Nijmegen.

Filteren
1
First Things First Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 10:00 - 17:00

Je kunt de stad Nijmegen niet verlaten zonder een bezoekje aan First Things First. Het is dé koffiebar waar koffieliefhebbers samenkomen. Je vindt deze koffiebar in de oude Honigfabriek aan de Waalbandijk. Je drinkt koffie van Blommers, je ruikt verse koffiebonen van Blommers en je ziet de koffie gebrand worden door Blommers. First Things First is namelijk ontstaan in 2014 door een leuke samenwerking met Blommers én is daarmee een van de beste koffiebar in Nijmegen.

Lees meer
2
GESHA Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 09:00 -17:30

Het is een zaak waar je als koffieliefhebber wel even voor omloopt. Aan de Nijmeegse handelskade zit namelijk een geweldige koffiebar: Gesha. Het is nieuwe espressobar in een Boho-Chic stijltje. Deze koffiebar in Nijmegen wordt gerund door Rose (Bekend van SCA) en Christina.

Lees meer
3
PUCK specialty coffee Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 09:00 - 17:00

In November 2019 opende Sophie Pouwels haar eigen koffiebar in Nijmegen. Puck specialty coffee bevindt zich in een gaaf pand aan de Van Welderenstraat. Het is een koffiebar met koffiebonen van Manhattan Coffee Roasters en een wisselende koffieboon.

Lees meer
4
Fika Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 10:00 - 20:00

Als je een fan bent van Scandinavië, is Fika het adres in Nijmegen. Het is een lunchtent waar je de lekkerste smørrebrød kunt eten. Ook is er een kleine kiosk voor als je een koffie to-go wilt. Of blijf je liever een paar uur werken? Neem dan plaats in het Fika Kantoor. De koffiebonen zijn ook hier van Blommers Roasters.

Lees meer
5
Down Town Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 08:30 - 17:00

Eén van de leukste all-day brunch tentjes in Nijmegen is Down Town. Het is een schattig lunchtentje op de Kannenmarkt en het zusje van Bairro Alto. Door de hippe uitstraling waan je je zowaar eventjes in Parijs of New York. De koffie die je hier drinkt wordt gebrand door Blommers maar het is een koffielabel van Down Town. Zij hebben een speciale single origin coffee uit Peru voor hen gemaakt, namelijk Districkt Coffee. Deze koffie is nergens anders te verkrijgen.

Lees meer
6
Locals Only Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 10:00 - 17:00

Locals Only is dé nieuwe koffiebar van dit moment. De bar is begin februari 2019 geopend en is nu al razend populair onder de Nijmegenaren (de locals dus!). Je kunt Locals Only vinden in de Splendorfabriek. Deze oude gloeilampenfabriek vind je naast het tankstation, vlakbij de kruising met de Groenestraat.

Lees meer
7
Bairro Alto Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 10:00 - 17:30

Verstopt achter de Grote Markt in Nijmegen vind je Bairro Alto. Het is een lunchtentje met koffie van Districkt Coffee. Wil jij iets lekkers bij de koffie? Nou, dat kan hier! Je kunt kiezen uit heerlijke zelfgemaakte taartjes of een flinke lunch met verschillende broodjes of een knapperige salade. Met lekker weer krijg je een picknickmandje en -kleedje mee om tegenover Bairro Alto in het stadsparkje te chillen. Let op: het is vechten voor een plekje, want het is er altijd druk!

Lees meer
8
The Fuzz Coffee & Tunes Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 10:00 - 18:00

Bij Fuzz Coffee & Tunes voel je je direct thuis, dankzij de gezellige sfeer. Het is huiselijk ingericht met een verzameling aan verschillende stijlen meubels. Overal is het kleurrijk. De spelletjeskast is gevuld én de knalrode La Marzocco staat voor je klaar. Je kunt deze koffiebar vinden in een prachtig hoekpand op de Van Broeckhuysenstraat.

Lees meer
9
CoffeeLab Nijmegen Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 08:00 - 18:00

Coffeelab Coffee is te vinden tegenover het station van Nijmegen. Deze koffiebar leent zich perfect voor een perfect plekje om rustig te werken als student of zelfstandige. Mocht je toevallig terug reizen naar het zuiden van het land? Dan heeft Coffeelab ook nog een vestiging in Den Bosch, Eindhoven en Breda.

Lees meer
10
De Blonde Pater Nijmegen

Nijmegen

Zaterdag 08:30 - 22:00

De Blonde Pater is een begrip in de Nederlandse koffiecultuur. Het was een leerschool voor veel barista-kampioenen. Het is nu meer een lunchcafé met een heerlijk terras geworden, maar de koffie blijft van hoog niveau.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Nijmegen

Voor een koffie to go in Nijmegen kun je tijdens de coronacrisis onder andere terecht bij Gesha Coffee Bar, Puck Specialty Coffee en Locals Only. Check hier de volledige lijst.

In het oude Honig complex kun je de beste koffie drinken bij First Things First. Ook vind je hier de branderij van Blommers Nijmegen, in hetzelfde pand.

De beste koffie in Nijmegen centrum drink je bij Down Town, Bairro Alto, Fika en The Fuzz. Onze favoriet Blommers vind je een stukje lopen in westelijke richting van het centrum.

Ja, ook in Nijmegen West kun je lekkere koffie drinken. De beste koffie drink je bij Blommers Bar aan de Kaaisjouwerskade. Iets verder, in het Honig complex, drink je de beste koffie bij First Things First.

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.