Primeurtje: Ik mag voor het eerst koffie branden!
8 oktober 2019 Door 2724 Views

Primeurtje: Ik mag voor het eerst koffie branden!

Dag 18: Delft

Vandaag mag ik iets speciaals doen, ik ga namelijk voor het eerst in mijn leven zelf koffie branden bij Capriole Café in Den Haag! Hoe vet!! Daarna verlaat ik Den Haag, rijdt Roald naar huis en vertrek ik naar Delft. Daar bezoek ik KEK, Miss Morrison en Koffie & Zo. En als klapper op de vuurpijl, slaap ik vanavond weer in mijn eigen bedje 🙏!

Koffiebar #59: Capriole Café

Tijdens de voorbereidingen van mijn koffiemarathon heb ik ruimte vrij gelaten voor “verrassingen”. Capriole Cafe is zo’n verrassing! Deze stond niet op onze lijst voor de koffiemarathon, maar wat zijn we blij dat we gevraagd zijn hier langs te komen. Na een uitgebreide rondleiding en uitleg over de historie van Capriole Café door Pascal Ultee (de eigenaar) drinken we uiteraard eerst een koffie. Deze wordt gemaakt door hoofdbarista Didi Meijer op een Sanremo Opera, dé Rolls Royce onder de koffiemachines. Wist je dat deze machine gewoon met een tablet in te stellen en te bedienen is? Nou, nu wel 😉. Na de heerlijke koffie mag ik (een tikkeltje zenuwachtig) beginnen met het branden van mijn allereerste batch koffiebonen. Spannend! Gelukkig helpt Didi me met het hele proces en legt stap voor stap uit wat er gebeurt.

Wist je trouwens ook dat Pascal ons heeft gevonden via de Instagram van DENF uit Eindhoven?. Daar hangt een expositie van dezelfde fotograaf waarvan ook een foto bij Capriole hangt. Pascal zag zo dat wij bezig waren met een koffiemarathon en nodigde ons uit langs komen.

Koffiebar #60: KEK Delft

Na een super leuke ochtend bij Capriole vertrek ik weer in mijn eentje naar Delft. Roald gaat naar huis, er moet ook “serieus” gewerkt worden (aldus Roald 🙄). Eenmaal in Delft ben ik eigenlijk een beetje verrast. Het is een ontzettend mooi dorp en besluit te beginnen bij KEK. Dit is dé koffiebar van Delft. Het is super druk met alleen maar vrouwen binnen. Na een leuke ontmoeting met Lot (die ook een koffiebar gaat openen in Delft) vertrek ik richting Miss Morrison.

Koffiebar #61: Miss Morrison

Miss Morrison is eigenlijk geen koffiebar, maar een koffiebranderij. Toch wil ik hier een kijkje nemen. Het is een mooie zaak die goede koffie verkoopt. Je kunt hier heerlijk zitten buiten en anders binnen bij het raam. Ow… en ze maken zelf chocolade met koffie. Ik neem er eentje mee voor Roald 🍫

Koffiebar #62: Koffie & Zo

Als je van het station naar het centrum wandelt is Koffie & Zo de eerste koffiebar die je tegenkomt. Christopher is sinds kort de nieuwe eigenaar van deze vintage koffiebar. Hij heeft al eens eerder in koffiebar geopend, maar dan niet in Delft. In jawel, Toronto! Wist je dat alle spulletjes in deze koffiebar te koop zijn?

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.