Espresso workshop bij Bocca
Door 2741 Views

Espresso workshop bij Bocca

Dag 4: Amsterdam

De derde dag in Amsterdam. Vandaag hoef ik het niet helemaal alleen te doen, want Roald gaat een dagje mee. Hij is vanochtend vroeg de auto in gesprongen en belt om 7:30 aan bij Inge. Om 10 uur begint de eerste espresso workshop die ik mag doen bij Bocca. Daarna gaan we koffie drinken en kletsen bij Trakteren en sluiten we af bij Coffee & Such.

Koffiebar #12: Bocca

Om 10 uur ben ik uitgenodigd deel te nemen aan een espresso workshop bij Bocca. Bij Bocca! Een van dé grote namen in de koffiebranche! Uiteraard ben ik een beetje zenuwachtig, maar heb er enorm veel zin in. Omdat Roald vroeg is opgestaan en nog helemaal geen koffie heeft gehad, vertrekken we iets eerder naar Bocca. Als we de koffiebar binnenlopen, word ik begroet door een Engelssprekende barista die ik eergisteren bij Fuku heb gezien. We bestellen een espresso en een cappuccino (zoals gewoonlijk). Roald ziet Menno’s (de oprichter) favoriet op de kaart staan (een naked espresso) en kan niet anders dan die bestellen. Aan zijn gezicht af te lezen, smaakt hij heerlijk!

Het is 10 uur en we worden begroet door Sanne. Ze legt kort uit wat de bedoeling is en stelt ons voor aan Boris die de workshop geeft. Boris vertelt dat we vanochtend de enige zijn. Dus… ik krijg een privé workshop! Hoe vet! Roald mag filmen en fotograferen, terwijl ik espresso leer zetten, melk leer schuimen, enzovoorts. Ben je benieuwd hoe mij dat afging? Bekijk dan binnenkort het filmpje 😉 Hieronder vast een preview.

Koffiebar #13: Trakteren

Na de workshop springen we de tram in op weg naar Trakteren. Dat wordt gezellig en heb nu al zin om met Edward en Erik te kletsen! Onderweg leg ik Roald uit dat Trakteren echt anders is dan de meeste koffiebars. Hier voert gezelligheid namelijk altijd de boventoon. Eenmaal binnen worden we uitbundig begroet door Edward, Erik en een paar vaste klanten die allemaal bij de ingang staan te kletsen. Roald voelt zich een beetje ongemakkelijk en we besluiten eerst even rustig een filterkoffie te drinken achterin de zaak. Terwijl Roald zich settelt, loop ik naar Edward toe achter de bar en begin te kletsen en te filmen. Uiteraard bestel ik een Aeropress koffie, Edward is namelijk de winnaar van het Dutch Aeropress Championship in 2016!

Als Roald ontdooit is verplaatsen we naar de voorkant van de bar, want daar is het gezellig. Iedere dag hangen hier de vaste klanten, en kletsen met elkaar. Tussendoor stel ik Edward en Erik vragen voor het interview. Dat duurt oneindig, want er lopen continue nieuwe mensen in en uit. Een van de vragen die ik stel is “Wat is je grootste koffieblunder”. Ze beginnen beide keihard te lachen… en halen een boekje te voorschijn. Nu komt het hoor! Erik en Edward lezen verhalen die ze door de jaren heen hebben verzameld en lachen hartelijk. Een klant roept: “Is het leuk? Laat ons eens meegenieten!”. Wil je ook meelachen? Dan kun je het volledige interview later op mijn blog lezen 🤭

Trakteren Amsterdam

Koffiebar #14: Coffee & Such

De laatste van vandaag… en maar goed ook, want we zijn beide kapot! Koffie drinken, kletsen, foto’s maken, interviews houden én een workshop volgen kost stiekem veel energie. Als we Coffee & Such op de Haarlemmerdijk binnenlopen is het ook hier al snel gezellig en super chill. Jos, de eigenaar, laat ons heel even op adem komen onder het genot van relaxte jazz muziek, een cappuccino en espresso met bonen van White Label Coffee. Jos en ik besluiten dat het leuk is een interview te doen, waarna ik zelf koffie mag zetten. Met de skills die ik vanochtend heb opgedaan, komt dat helemaal goed!

Coffee & Such Amsterdam

Gerelateerde artikelen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.