Maastricht

8x de beste Koffie van Maastricht

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Maastricht

Maastricht is anders dan alle Nederlandse steden. Deze stad geeft je het gevoel dat je op vakantie bent in het buitenland. Niet gek ook, want je bent op een steenworp afstand van België. Maastricht is hip, leuk en lekker bourgondisch. Kortom, perfect voor een citytrip!

En goede, leuke of hippe koffietentjes? Die hebben ze in Maastricht ook! Hoe kan het ook anders in deze meest zuidelijke studentenstad van Nederland. Ben jij benieuwd waar je de beste koffie van Maastricht kunt drinken? Scroll down!

Filteren
1
Fixed Gear Coffee – Maastricht Maastricht

Maastricht

Donderdag 10:00 - 17:00
Staat bekend om de hechte fiets community

Dit is de tweede locatie van Fixed Gear Coffee, waar koffie- en fietsliefhebbers samenkomen. Deze koffiebar in Maastricht is pas geopend, namelijk in februari 2020. Het is een grote koffiebar met leuke zithoekjes en een super vette kelder! Ben je fan van White Label uit Amsterdam? Dan zit je hier goed!

Lees meer
2
KOFFIE bij Joost en Maartje Maastricht

Maastricht

Donderdag 08:00 -18:00

Koffie Joost en Maartje is écht een bezoekje waard! Je kunt hier ‘vroeg’ terecht voor een heerlijk kopje koffie en ontbijt. Het is een vrij grote ruimte waar koffie centraal staat. De omvang van deze koffiebar maakt het overigens niet minder gezellig! Voorin de zaak kun je lekker naar buiten kijken, terwijl achterin hard gewerkt wordt aan de picknicktafel. De koffie smaakt heerlijk en er hangt een relaxed sfeertje.

Lees meer
3
Alley Cat Bikes & Coffee Maastricht

Maastricht

Donderdag 09:00 -17:30

Bij binnenkomst is het meteen duidelijk, hier wordt meer dan alleen koffie verkocht. Overal fietsen! Dat fietsen en koffie goed samen gaan, hebben wij al eerder gezien in Breda. Alley Cat Coffee is een grote fietsenwinkel met een koffiebar. Je kunt hier heerlijk een koffietje drinken en neuzen tussen de fixies.

Lees meer
4
DARQ Maastricht Maastricht

Maastricht

Donderdag 09:00 - 18:00

Een hotspot waar elke chocolade liefhebber héél blij van wordt! Hier draait alles om chocolade én koffie. Het is een uniek concept waarbij luxe en historie centraal staan. Je kunt DARQ vinden aan de oever van de Maas in het begin van het Stokstraatkwartier.

Lees meer
5
Bandito Espresso Maastricht

Maastricht

Donderdag 10:00 - 14:00

Verstopt tussen de universiteit van Art en Social Sciences bevindt zich Bandito Espresso. Je kunt hier doordeweeks koffie drinken van 08:15 tot 16:00 en is ideaal voor studenten.

Lees meer
6
Coffeelovers de Annex Maastricht

Maastricht

Donderdag 10:00 - 18:00

Coffeelovers de Annex is een van de zes vestigingen in Maastricht. Deze locatie bevindt zich aan Plein 1992 met een groot terras. Daarnaast heeft deze Coffeelovers perfect ingespeeld op de studenten en ZZP’ers uit de stad. Het interieur bestaat voornamelijk uit veel zitplaatsen met stopcontacten en er is gratis Wifi.

Lees meer
7
Coffeelovers Dominicanen Maastricht

Maastricht

Donderdag 09:00 - 21:00

Coffeelovers is een kleine koffieketen met in totaal negen vestigingen in Nederland. De mooiste vestiging is Coffeelovers Dominicanen in Maastricht! Deze koffiebar bevindt zich namelijk in een 11e-eeuwse kerk in het centrum. Deze kerk is verbouwd tot een boekhandel en espressobar. De koffiebonen worden geleverd door Blanche Dael.

Lees meer
8
Coffeelovers Plein 1992 Maastricht

Maastricht

Donderdag 08:00 - 18:00

Coffeelovers Plein 1992 is een van de zes vestigingen in Maastricht. Deze locatie bevindt zich aan Plein 1992 met een groot terras. Zodra je de brug oversteekt, ben je in het oude centrum van Maastricht.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Maastricht

Voor een koffie to go in Maastricht kun je tijdens de coronacrisis vooralsnog alleen terecht bij Fixed Gear CoffeeCheck hier de volledige lijst.

Er zijn (voor zover wij weten) geen specialty koffietentjes in de buurt van het station in Maastricht (Wyck). Voor écht goede koffie in Maastricht, zul je dus al snel de brug over de Maas naar de binnenstad moeten nemen.

Ook Maastricht Randwyck is voor ons onbekend als het op plekjes aankomt waar je lekkere koffie kunt drinken. Heb je tips voor goede, leuke en hippe koffietentjes in Randwyck, laat het ons dan vooral weten.

Andere steden

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.