Maastricht

9x de beste Koffie van Maastricht

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Maastricht

Bijna nergens in Nederland heb je zó het gevoel in het buitenland te zijn als in Maastricht. Niet gek ook, want deze hippe en bourgondische studentenstad ligt op een steenworp afstand van de Belgische grens. En ook in Duitsland ben je zo. Wij zijn helemaal fan van Maastricht – en dat heeft er óók mee te maken dat je hier superleuke koffiebars met goede specialty coffee vindt.

Gelukkig maar dat Maastricht zoveel toffe koffiebars heeft, want van alle leuke dingen die je in deze stad kunt doen krijg je dorst! Ben je een dagje of weekendje in Maastricht en heb je zin om lekkere koffie te drinken? In onderstaande lijst vind je de allerleukste plekjes om naartoe te gaan. En ben je nu in deze leuke stad en ontdek je een nieuwe koffiebar die niet op de lijst staat, laat het ons dan weten. We zijn altijd op zoek naar goede aanvullingen!

Filteren
1
Fixed Gear Coffee – Maastricht Maastricht

Maastricht

Donderdag 10:00 - 17:00
Staat bekend om de hechte fiets community

Dit is de tweede locatie van Fixed Gear Coffee, waar koffie- en fietsliefhebbers samenkomen. Deze koffiebar in Maastricht is pas geopend, namelijk in februari 2020. Het is een grote koffiebar met leuke zithoekjes en een super vette kelder! Ben je fan van White Label uit Amsterdam? Dan zit je hier goed!

Lees meer
2
KOFFIE bij Joost en Maartje Maastricht

Maastricht

Donderdag 08:00 -18:00

Koffie Joost en Maartje is écht een bezoekje waard! Je kunt hier ‘vroeg’ terecht voor een heerlijk kopje koffie en ontbijt. Het is een vrij grote ruimte waar koffie centraal staat. De omvang van deze koffiebar maakt het overigens niet minder gezellig! Voorin de zaak kun je lekker naar buiten kijken, terwijl achterin hard gewerkt wordt aan de picknicktafel. De koffie smaakt heerlijk en er hangt een relaxed sfeertje.

Lees meer
3
Blanche Dael koffiecafé Maastricht

Maastricht

Donderdag 10:00 - 17:00

De Blanche Dael Branderij is dé ontmoetingsplek voor koffie- en theeliefhebbers in Maastricht. De branderij is gelegen in het Sphinxkwartier en iedere dag geopend. Het is een super leuke ervaring als je nog nooit in een koffiebranderij bent geweest, dan is dit de plek waar je moet zijn in Maastricht.

Lees meer
4
Alley Cat Bikes & Coffee Maastricht

Maastricht

Donderdag 09:00 -17:30

Bij binnenkomst is het meteen duidelijk, hier wordt meer dan alleen koffie verkocht. Overal fietsen! Dat fietsen en koffie goed samen gaan, hebben wij al eerder gezien in Breda. Alley Cat Coffee is een grote fietsenwinkel met een koffiebar. Je kunt hier heerlijk een koffietje drinken en neuzen tussen de fixies.

Lees meer
5
Fixed Gear Groene Loper Maastricht Maastricht

Maastricht

Donderdag 10:00 - 17:00

Komt je de naam Fixed Gear Coffee bekend voor? Dat zou wel eens kunnen kloppen, want er zijn vestigingen van in het centrum van Maastricht en aan de voet van de Cauberg. Op 6 mei 2023 opende de koffiebar een derde vestiging op de Groene Loper in Maastricht. Opnieuw een fijne plek waar koffie en fietsen samenkomt.

Lees meer
6
Bandito Espresso Maastricht

Maastricht

Donderdag 10:00 - 14:00

Verstopt tussen de universiteit van Art en Social Sciences bevindt zich Bandito Espresso. Je kunt hier doordeweeks koffie drinken van 08:15 tot 16:00 en is ideaal voor studenten.

Lees meer
7
Coffeelovers de Annex Maastricht

Maastricht

Donderdag 10:00 - 18:00

Coffeelovers de Annex is een van de zes vestigingen in Maastricht. Deze locatie bevindt zich aan Plein 1992 met een groot terras. Daarnaast heeft deze Coffeelovers perfect ingespeeld op de studenten en ZZP’ers uit de stad. Het interieur bestaat voornamelijk uit veel zitplaatsen met stopcontacten en er is gratis Wifi.

Lees meer
8
Coffeelovers Dominicanen Maastricht

Maastricht

Donderdag 09:00 - 21:00

Coffeelovers is een kleine koffieketen met in totaal negen vestigingen in Nederland. De mooiste vestiging is Coffeelovers Dominicanen in Maastricht! Deze koffiebar bevindt zich namelijk in een 11e-eeuwse kerk in het centrum. Deze kerk is verbouwd tot een boekhandel en espressobar. De koffiebonen worden geleverd door Blanche Dael.

Lees meer
9
Coffeelovers Plein 1992 Maastricht

Maastricht

Donderdag 08:00 - 18:00

Coffeelovers Plein 1992 is een van de zes vestigingen in Maastricht. Deze locatie bevindt zich aan Plein 1992 met een groot terras. Zodra je de brug oversteekt, ben je in het oude centrum van Maastricht.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Maastricht

☕ Welke koffiebars zijn op en voor een koffie to go in Maastricht?

Voor een koffie to go in Maastricht kun je tijdens de coronacrisis vooralsnog alleen terecht bij Fixed Gear CoffeeCheck hier de volledige lijst.

Er zijn (voor zover wij weten) geen specialty koffietentjes in de buurt van het station in Maastricht (Wyck). Voor écht goede koffie in Maastricht, zul je dus al snel de brug over de Maas naar de binnenstad moeten nemen.

Ook Maastricht Randwyck is voor ons onbekend als het op plekjes aankomt waar je lekkere koffie kunt drinken. Heb je tips voor goede, leuke en hippe koffietentjes in Randwyck, laat het ons dan vooral weten.

Andere steden