Groningen

7x de beste koffie van Groningen

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Koffie drinken in Groningen

Groningen staat bekend als de studentenstad van het noorden. Je zou zeggen dat hier de specialty koffiebars als paddenstoelen uit de grond schieten. Helaas is dit niet het geval. Mocht je zelf ooit een koffiebar willen openen is Groningen the place to be.

Wil je écht goede koffie drinken in Groningen, dan is er nu eigenlijk maar één koffiebar waar je geweest moet zijn in Groningen! Uiteraard zijn er meerdere leuke plekken om koffie te drinken in Groningen, maar daar draait het (volgens ons) net iets minder om de koffie zelf. Niets mis mee, uiteraard. Maar als koffiesnobs hebben wij een sterke voorkeur 😉

Filteren
1
Black & Bloom Groningen

Groningen

Woensdag 09:30 - 17:00

In 2012 opende Gerben Enkelkes de allereerste specialty coffee bar in Groningen. Sindsdien heeft Black & Bloom verschillende prijzen gewonnen, waaronder winnaar van de Misset Horeca Koffie Top 100 in 2016.

Lees meer
2
Spaak Koffie en Koers Groningen

Groningen

Woensdag 08:30 - 18:00

Misschien wel een van de bekendste koffiebars in Groningen is Spaak Koffie en Koers. Zoals de naam al doet vermoeden, een (bekende) combinatie tussen specialty coffee en fietsen. Sinds 2016 kun je hier als koffie- en fietsliefhebber terecht voor goede koffie, maar dus ook voor onderhoud en reparaties aan je fiets.

Lees meer
3
MASMAS Groningen

Groningen

Woensdag 12:00 - 18:00

MASMAS is ontzettend populair in Groningen. Deze koffiebar wordt gezien als een ‘tweede huiskamer’ onder de studenten. De koffiebonen zijn afkomstig van een branderij uit Groningen, namelijk Koffiestation.

Lees meer
4
Barista Cafe Groningen Groningen

Groningen

Woensdag 09:00 - 18:00

Barista Café is een koffieketen in Nederland met 24 verschillende vestigingen. Het is een ontmoetingsplek voor mensen die graag een lekker bakje koffie willen drinken.

Lees meer
5
Koffiestation Groningen

Groningen

Woensdag 10:00 - 17:00

In oktober 2020 heeft branderij Koffiestation de handen met Boekhandel Riemer ineengeslagen en is een specialty koffiebar geopened in de boekhandel. Een slimme zet, want dat die combinatie werkt zien we o.a. ook bij Coffeelovers in Eindhoven.

Lees meer
6
PS Koffie, thee & taart Groningen

Groningen

Woensdag 09:00 - 18:00

PS Koffie, thee en taart is te vinden in dezelfde straat als Black & Bloom. Ze serveren koffie van Single Estate Coffee uit Den Haag. Deze koffiebar is iedere dag geopend vanaf 09:00 uur.

Lees meer
7
Revista Coffee Groningen

Groningen

Woensdag 09:00 - 17:00

Revista Coffee is de nieuwe koffiehotspot van Groningen. Waar je bij andere koffiebars lekker binnen kunt zitten, is het bij Revista net iets anders. Het is namelijk een koffiebar op wielen. Ze serveren verschillende specialty koffies en hebben naast koffie een prachtige selectie aan prints en tijdschriften.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Veelgestede vragen over koffie in Groningen

☕ Welke koffiebars zijn open voor koffie to go in Groningen?

Voor een koffie to go in Groningen kun je tijdens de coronacrisis alleen terecht bij Black & BloomCheck hier de volledige lijst.

Vrijwel alle koffietentjes in Groningen liggen een paar honderd meter van elkaar verwijderd. Op de Oude Kijk in het Jatstraat vind je Black & Bloom, MasMas en PS Koffie, thee & taart. Parallel daaraan vind je op de Oude Boteringestraat koffiebar Spaak.

Ja, dat ook in Groningen Noord kun je goede koffie drinken.  Je kunt terecht bij Barista Cafe Groningen. We zijn er zelf echter niet geweest, maar de ervaringen van anderen zijn positief.

Andere steden