Koffie workshops

Wil jij het beste uit je koffie halen?

Heb jij thuis een espressoapparaat met een stoompijpje, maar weet je niet hoe je ermee om moet gaan? Is je koffie vaak te zuur of te bitter, maar heb je geen idee hoe je dat oplost? Of wil je nu eindelijk wel eens de kunst van latte art onder de knie krijgen?

Dankzij een koffieworkshop kent de wereld van koffie geen geheimen meer voor jou. Via Koffietje kun je je aanmelden voor de leukste koffieworkshops van het land. Klaar om de beste thuisbarista te worden?

Over onze koffie workshops
Barista workshop in Den Haag
Den Haag Door Single Estate
Barista workshop in Den Haag
Espresso workshop in Utrecht
Utrecht Door Cupp
Espresso workshop in Utrecht
Barista workshop in Utrecht
Utrecht Door Cupp
Barista workshop in Utrecht
Over onze koffie workshops

Over de koffie workshops

Koffie is hip. Daarom kun je tegenwoordig steeds meer koffieworkshops volgen. De leukste koffie- en barista-workshops van Nederland? Daar hoef je niet zelf naar te zoeken. Die hebben we namelijk hier voor je verzameld. Je vindt hier informatie over latte art-workshops, barista-workshops (ook voor 2 personen!), espressoworkshops en filterkoffieworkshops. Daarnaast lees je ook meer over de serieuze SCA-trainingen, die je kunt volgen als je écht een koffiemaster wil worden. Check het aanbod hierboven.

Veelgestelde vragen

Uiteraard kan het zijn dat je na bovenstaande informatie nog vragen hebt. De meest gestelde vragen hebben we hier voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op.

Hoe kan ik me inschrijven voor een koffieworkshop?

Je kunt een koffie workshop via onze website bestellen in de vorm van een leuke cadeaubon, of je wordt doorgestuurd naar een andere website om daar meteen een datum te prikken.

De prijs van een koffie workshop is overal anders, dit kan te maken hebben met maximaal aantal deelnemers, tijdsduur, locatie en barista. Gemiddeld kost een koffie workshop van 3 uur €60,-.

Bij een latte art workshop leer je de basis van het opschuimen van melk. Waar hoort het stoompijpje? Hoe heet wordt de melk? Wanneer is er schuim? Daarnaast leer je meestal drie latte art figuurtjes te schenken; het hartje, de rosetta en de tulp.

Bij een barista workshop ga je direct aan de slag met theorie over (de herkomst van) koffie, de maling van koffie en wat voor invloed dat heeft op de smaak van koffie. En natuurlijk hoe je een espresso zet.

SCA staat voor Specialty Coffee Association. SCA-certificeringen worden internationaal erkend over de hele wereld. SCA biedt drie verschillende koffieprogramma’s aan: Coffee Skills, Coffee Sustainability, Coffee Technicians. Meer weten over SCA? Check dan hier de opleidingen.

Droom jij om ooit een eigen koffiebar te openen? Wil jij de beste barista van Nederland worden? Heb jij ambities om groene koffiebonen te branden? Dan zijn de SCA cursussen perfect. Wil je thuis showen met je latte art of koffiezetapparaat? Dan zijn alle andere koffie workshops prima.

De beste tip die ik je kan meegeven is: trek geen witte kleding of nieuwe (witte) schoenen aan. Je gaat knoeien! Lees hier meer tips over hoe je je voor kan bereiden op een koffie workshop.

Yes, some of them are in English.

Op dit moment zijn er nog geen koffie workshops thuis beschikbaar via onze website.

Het boek van Charlene De Buysere, barista en eigenaresse van WAY uit Gent, leert je in haar boek alles over specialty koffie. Je kunt het boek “De Smaak van Specialty Koffie” in onze shop bestellen.

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Ontvang onze nieuwsbrief ±2x per maand in je inbox. Boordevol (nieuwe) koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffierecepten.

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken.