Barcelona

18x de beste koffiebars van Barcelona

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Waarom we graag naar Barcelona gaan? Omdat het aan het strand ligt. Omdat je er heerlijke tapas kunt eten. Omdat je er heel goed kunt shoppen en uitgaan. En omdat je in Barcelona héle goede koffie kunt drinken, in hele leuke koffiebars.

Barcelona is een grote stad en er zijn dus ook meer dan genoeg specialty coffee bars die je kunt bezoeken. Wij hebben er 17 bezocht en beoordeeld. Een weekendje Barcelona is al bijna te kort als je in elke specialty coffee bar koffie zou willen drinken! Het kan niet anders dan dat er steeds meer tentjes bijkomen. Kom jij een nieuwe tegen tijdens je tripje naar deze Spaanse stad? Laat het ons weten, wie weet kunnen we ‘m toevoegen aan de lijst.

Filteren
1
Nømad Coffee Lab & Shop Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:30 - 17:30

Dé beste koffiebar van Barcelona is echt NOMAD! Het is een klein koffiebar, met een grote bar in het midden. Je kunt aan de bar zitten en het personeel staat tegenover je. Er is een ingebouwde koffieautomaat, die er super vet uitziet! Doordat je aan de bar zit, praat je snel met het personeel. Zij maken ook een praatje met je over de koffie en adviseren je over de koffiebonen. Ze hebben hier namelijk veel verschillende single origins voor je.

Lees meer
2
The Right Side Coffee Barcelona

Barcelona

Dinsdag 09:00 - 17:00

Wie al eens in Barcelona is geweest en bekend is in de specialty coffee scene, zal even gek opkijken. Huh? Zat hier niet altijd Satan’s Coffee Corner? Klopt! Nu niet meer (joh 😛). Sinds een tijdje zit hier The Right Side Coffee. Daar wordt niet alleen koffie geschonken, maar ook gebrand.

Lees meer
3
Dalston Coffee Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:30 - 17:30

Dalston Coffee is de kleinste koffiebar van Barcelona. Je ziet het koffiebarretje bijna niet, en toch is het een druk bezochte koffiebar door de locals. Je kunt hier niet zitten want er zijn geen zitplaatsen. De koffiebonen komen van Nomad en de koffie smaakt lekker. Het is overigens niet erg om een to go te bestellen, want binnen een paar minuten sta je op Placa de Catalunya!

Lees meer
4
Orval Studio Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:30 - 18:00

Op weg naar het strand van Barcelona? Dan is Orval Studio een fijne stop voor een koffie-to-go. Het personeel is hier echt super vriendelijk en de koffie (van Three Marks Coffee, Right Side Coffee en Nomad) hartstikke lekker. Ik vind het zelf niet een plek om uren en uren te zitten, maar zeker een bezoek waard als je in de buurt bent.

Lees meer
5
Three Marks Coffee Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:30 - 18:00

Koffie hotspot van 2019!
Three Marks Coffee is een nieuwe koffiebar in de buurt van het centrum van Barcelona, vlakbij de Arc de Triomf (Ja, die staat ook in Barcelona). Er hangt een gezellige en levendig sfeertje, doordat de eigenaars er vaak zijn. Het ligt op een hoekpand die minimalistisch en industrieel is ingericht. De koffie is heerlijk, en de service is top!

Lees meer
6
NØMAD Coffee Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:30 - 18:30

Bij Nomad kun je op drie verschillende plaatsen terecht in Barcelona: Roaster’s Home, Lab Coffee en Every Day. Deze koffiebar is meer om te ontspannen. Het is een grote ruimte, waar je naast koffie ook ijsjes of koekjes kunt bestellen. Je kunt hier niet lunchen. De lieve dame achter de balie vertelt je meer over de koffie, maar niet zo uitgebreid als bij het Lab. Elke Nomad is anders, maar de koffie is precies hetzelfde.

Lees meer
7
SKYE Coffee Co. Barcelona

Barcelona

Dinsdag 09:00 - 17:00

SKYE Coffee Co heeft iets unieks. Iets wat alle andere koffiebars in Barcelona niet hebben. Het heeft sowieso vier wielen, oke flauw grapje! SKYE Coffee Co. heeft een concept ontwikkeld waar mensen koffie komen drinken om vervolgens daar een zakelijke meeting te organiseren. Je ziet hier alleen maar werkende mensen en door de open ruimte lijkt het net een bedrijf. Maar je kunt hier als toerist gewoon een kopje koffie drinken. Ik vind het een heerlijke plek in de wijk Poblenou. Zeker een aanrader!

Lees meer
8
Nømad Roaster’s Home Barcelona

Barcelona

Dinsdag 09:00 - 19:00

Er zijn drie Nomad koffiebars in Barcelona. Nomad Shop & Lab, Nomad Every Day en Nomad Roaster’s Home. Op deze locatie branden ze hun eigen koffiebonen en verkopen ze vanuit hier allerlei verschillende koffiebonen. Ook kun je hier terecht voor workshops. Het is niet echt een koffiebar, maar als je toch op weg bent naar het strand, kun je hier net zo goed eventjes binnen wandelen voor een koffietje.

Lees meer
9
SlowMov Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:30 - 15:00

SlowMov, een bekende onder de koffie scene van Barcelona. Het is de beste koffiebar in de wijk Gracia. SlowMov heeft een eigen branderij in het cafe. Je krijgt hier altijd uitleg over de koffiebonen, wij hadden koffiebonen uit Ethiopië. De koffie was heerlijk, alleen je kon hier niet echt genieten. Het was super druk met werkende mensen, waardoor je eigenlijk nergens meer kon zitten. Let dus goed op wanneer je deze koffiebar wilt bezoeken. Hoe vroeger, hoe beter!

Lees meer
10
Espai Joliu Barcelona

Barcelona

Dinsdag 09:00 - 19:00

Espai Joliu is een van de beste koffiebars in Barcelona. Het heeft gewoon alles waar een koffiebar aan moet voldoen! De koffiebonen komen van Nomad, dus qua koffie zit je goed! Daarnaast kun je hier genieten van al het groen en het vintage design. Het enige nadeel is dat het buiten het centrum ligt. Stukje lopen… Maar het is zeker de moeite waard.

Lees meer
11
Departure Coffee Co. Barcelona

Barcelona

Dinsdag 09:00 - 19:00

Departure Coffee is een verborgen koffiebar. Yes, dat willen we! Dit koffietentje ligt midden in het centrum, maar dan net in een steegje waar ‘niks’ te beleven is, behalve Departure. Hierdoor lopen veel mensen door en weten de locals deze koffiebar voor zichzelf te houden. Het is heerlijk om hier een koffietje te doen, vlak voordat je gaat shoppen of een kunstgalerij gaat bekijken.

Lees meer
12
Syra Coffee Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:00 - 19:00

Syra Coffee is super klein maar niet de kleinste koffiebar van Barcelona. Je kunt hier alleen coffee to go halen. En de locatie is eventjes zoeken, want het ligt namelijk achter een verlaten Mercado in Gracia. Je kunt hier niet kiezen uit verschillende koffiebonen. Toch is het hier iedere dag druk met locals die tussendoor een koffie komen halen. Sinds 2019 is zelfs een tweede vestiging geopend in Koeweit.

Lees meer
13
Hidden Cafe Barcelona Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:00 - 20:30

Hidden Cafe, een koffiebar die niet in het centrum ligt. Er is haast geen toerist te bekennen en de locals zijn hier niet weg te slaan. Het is een leuk tentje waar men perfect kan werken. Naast heerlijke koffie staat er een volle vitrinekast met allerlei lekkers. Hidden Cafe is wel wat rommelig en de sfeer is nogal chaotisch. Het leuke aan een koffiebar ver buiten het centrum is dat je de ‘echte’ locals krijgt te zien.

Lees meer
14
Bermont Coffee Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:30 - 18:00

Net buiten het drukke gedeelte van de wijk Gracia bevindt zich Bermont Coffee. Het is een rustige koffiebar waar men echt kunt genieten van de koffie. Je kunt hier alleen aan de zijkanten zitten met je gezicht naar de muur toe. Het kan hierdoor nogal raar overkomen, maar het is ontzettend relaxed. Ook is hier facetime of bellen verboden.  Je kunt hier dus prima in alle stilte werken.

Lees meer
15
The Miners Coffee Gran Via Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:00 - 19:00

The Miners begon ooit als een soort cultureel centrum. Een plek waar je lekker kon werken en sparren met andere creatieve, sociale mensen. Werken kun je er nog steeds. Maar eerlijk: nu lopen er ook héél veel mensen in en uit voor de specialty coffee. En vooruit, ook een lekker gebakje uit de bakkerij.

Lees meer
16
Satan´s Coffee Co. Barcelona

Barcelona

Dinsdag 07:00 - 18:00

Satan’s Coffee: De favoriete koffiebar van Barcelona. Er zijn twee vestigingen, Gotic en Eixample. Het is hier altijd super druk en nogal bekend onder de toeristen. De inrichting ziet er super gaaf uit, en daarnaast verbonden met een gaaf boutique hotel! En dat is mooi meegenomen, want hierdoor is dit koffietentje elke dag om 7uur open!

Lees meer
17
Morrow Barcelona

Barcelona

Dinsdag 08:30 - 20:00

Morrow is een koffiebranderij en een koffiebar ver buiten het centrum. Er hangt een relaxed sfeertje, en de koffie is prima. De koffiebar is hondvriendelijk ingericht. Er komen hier nauwelijks toeristen en je kunt hier chill werken.

Lees meer
18
Paradero Barcelona

Barcelona

Dinsdag 09:00 - 19:00

Bij Paradero vinden ze koffiedrinken en brunchen echt een levensstijl. Nou, helemaal mee eens natuurlijk. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik niet per se terug zou komen voor de koffie. Wel voor de brunch daarentegen, want die kaart is ZO LEKKER.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden