Butchers Coffee
9
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

Antwerpen

Butchers Coffee

Google Maps
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

Butchers Coffee is te vinden op de Kasteelstraat in een van de leukere wijken van Antwerpen. In de wijk Zuid komen steeds meer hippe nieuwe plekken om te ontdekken, zo ook Butchers Coffee. Deze koffiebar is doordeweeks vanaf 07:00 uur open en in het weekend net ietsje later.

Het beenhouwersverleden

Butchers Coffee zit in een pand dat ooit een slagerij is geweest, maar nu omgetoverd tot een toffe koffiebar met een knipoog naar de vorige eigenaar. Dave (de eigenaar) vertelt ons dat de vorige eigenaar emotioneel afscheid had genomen van zijn geliefde zaak. Om iets terug te doen voor deze man hebben ze niet alleen de naam, maar ook veel kenmerken van de oude slagerij verwerkt in de koffiebar. De leuke tegeltjes op de muur, of de grote haak aan het plafond bijvoorbeeld. Wat nu wordt gebruikt als toonbank door Butchers, was ooit de snijtafel van de slager. Het heeft een stoere uitstraling, doordat je in zo’n oude slagerij bent en het heeft leuke roze accenten overal. Super leuk contrast, stoere kerels achter de bar, roze tegeltjes op de muur 😍

 

Butchers Coffee in Antwerpen
Butchers Coffee in Antwerpen
Butchers Coffee in Antwerpen

Koffie van Caffènation

De bekendste koffiebranderij van Antwerpen is Caffènation. Ze verkopen veel verschillende soorten koffies aan anderen koffiebars. Butchers werkt exclusief samen met Caffènation voor de espressobonen. Toen wij er waren hadden ze de ‘Joe’ op de koffiemolen. Voor filterkoffie gebruiken ze bonen van het Deense La Cabra. Dat de koffie in de smaak valt bij de bewoners is wel te merken op een doordeweekse woensdagochtend. De ene vaste klant na de andere loopt eventjes binnen om een koffietje te halen en een praatje te maken.

Butchers Coffee

Kasteelstraat 57
2000 Antwerpen
België
+3233349193

Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Maandag07:00 - 17:00
Dinsdag07:00 - 17:00
Woensdag07:00 - 17:00
Donderdag07:00 - 17:00
Vrijdag07:00 - 17:00
Zaterdag09:00 - 17:00
Zondag09:00 - 17:00

Andere koffiebars in Antwerpen

Antwerpen

Brandbar

Antwerpen

Kolonel Coffee

Antwerpen

ANDY ROASTERS

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.