Black & Bloom
8 2
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

Groningen

Black & Bloom

Google Maps
Bezocht op
Koffie
Locatie
Uitstraling
Personeel
Werken

In 2012 opende Gerben Enkelkes de allereerste specialty coffee bar in Groningen. Sindsdien heeft Black & Bloom verschillende prijzen gewonnen, waaronder winnaar van de Misset Horeca Koffie Top 100 in 2016. Naast het serveren van specialty coffee is Gerben in 2016 begonnen met het branden van zijn eigen koffie, die ook zeer beperkt aan horeca wordt verkocht.

Gerben is geen vreemde in de koffiewereld. Voordat hij Black & Bloom startte was hij betrokken bij een franchise, waarin hij verantwoordelijk was voor 2 koffiebarretjes in Groningen. In 2011 besloot hij dat hij toch wat meer vrijheid wilde, vooral in de keuze van koffie, waarmee Black & Bloom was geboren.

Black & Bloom in Groningen
Black & Bloom in Groningen
Black & Bloom in Groningen

Micro roastery

In 2016 heeft Gerben besloten zijn passie voor koffie verder uit te breiden, door zelf te starten met branden. De branderij ligt echter wel een stukje buiten het centrum, in een bedrijvenverzamelgebouw. Daar brandt hij iedere woensdag koffie op een Giessen W6 die hij verkoopt in zijn zaak, maar ook vrij beperkt verkoopt aan verschillende horeca. Zo kom je de koffie van Black & Bloom ook wel eens tegen bij Koffie Leute Brauhaus in Utrecht.

Black & Bloom in Groningen

Woonkamer gevoel

Als je Black & Bloom binnenstapt, krijg je al vrij snel een huiselijk gevoel. De koffiebar ziet er namelijk uit als een woonkamer uit de jaren ’60 / ‘ 70. Met name het zithoekje achterin met de vintage stoelen en lamp oogt wat old-school. De vibe is er overigens ook naar, lekker ontspannen, chill en sowieso geen laptops (meer). Daar wilde Gerben van af, vooral omdat het gewoon niet gezellig meer was.

 

Black & Bloom in Groningen
Black & Bloom in Groningen

Koffie nerd

Voor wie de eerste keer naar Black & Bloom gaat, misschien even een klein beetje advies. Gerben is een koffie nerd, een specialist pur sang. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken! Nadat het ijs gebroken is, merk je Gerben’s passie in alles wat hij doet. Naast eigen koffie maakt hij bijvoorbeeld ook zelf alle gebak. En lunch, dat doet hij bewust niet. Daarvoor kun je bij genoeg andere plekken in Groningen terecht.

Groningen

Black & Bloom

In 2012 opende Gerben Enkelkes de allereerste specialty coffee bar in Groningen. Sindsdien heeft Black & Bloom verschillende prijzen gewonnen, waaronder winnaar van de Misset Horeca Koffie Top 100 in 2016.

Koffiebonen
Koffiebonen

Black & Bloom

Melk
Melk

Volle melk, Havermelk

Koffiemachine
Koffiemachine

Synesso

Zetmethodes
Zetmethode(s)

V60, Aeropress, & Kalita

Prijzen

Onderstaand de prijzen van Black & Bloom. Deze worden vergeleken met de gemiddelde prijzen van een koffie, espresso en cappuccino in Groningen.

Koffie
€2,50
€2,90
€3,50
Espresso
€2,25
€2,50
€3,00
Cappuccino
€2,00
€2,00
€3,00

Overige informatie

Hebben ze WiFi? Kun je er iets eten? Is er tafelservice? Hieronder een overzicht van alle kenmerken van Black & Bloom in Groningen.

Melk
Eten

Je kunt genieten van heerlijke koffie. Daarnaast heeft Black & Bloom zelfgemaakte gebak.

Melk
Laptopbeleid

Bij Black & Bloom mag je niet met je laptop komen werken.

Specialty Coffee
Branderij
Verkoop bonen
Plantaardig
Tafelservice
Pin Only
WiFi
Spaarkaart
Terras
Diervriendelijk
Mindervaliden
Kindvriendelijk
Eten & gebak
Flexwerken

Adres

Black & Bloom
Oude Kijk in Het Jatstraat 32
9712 EK Groningen
Nederland
06 13165729
Bekijk op Google Maps

Openingstijden

Maandag09:30 - 17:00
Dinsdag09:30 - 17:00
Woensdag09:30 - 17:00
Donderdag09:30 - 17:00
Vrijdag09:30 - 17:00
Zaterdag09:30 - 17:00
Zondag10:00 - 17:00

Andere koffiebars in Groningen

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.