Milaan

5x de beste koffiebars van Milaan

Sám Lasaroms
Bijgewerkt op

Milaan is al jaren een stedentrip bestemming. De stad staat natuurlijk bekend om de luxe winkels en de mode. Er is een rijke historie aan cultuur met meerdere musea en andere bezienswaardigheden. Je zou zeggen dat de ‘koffie’, net als de mode, super luxe is. Uh helaas..

Koffie drinken in Milaan gaat SNEL. Staand aan een bar. Typisch Italiaans. De doorgebrande koffie is een ‘slap in your face’ om de dag te beginnen. Het is (nog) ongebruikelijk rustig je koffietje te drinken en zo de dag te beginnen.

Gelukkig zijn er een paar koffiebarretjes in Milaan die wél liefde voor koffie hebben en daarmee bijdragen aan de specialty coffee scene in Milaan. Zie hieronder de beste koffie van Milaan.

Filteren
1
Cafezal Specialty Coffee Milaan

Milaan

Woensdag 08:00 - 18:00

Het wordt de hotspot koffiebar van 2020!
Cafezal Specialty Coffee is ontstaan door vrienden met dezelfde passie, namelijk koffie. Cafezal is geopend in 2018 en het trekt nu al veel publiek. De koffie smaakt perfect en het interieur is heel subtiel ingericht. Je kunt hier genieten van je koffietje, terwijl je het aroma van vers gebrande koffie door het de hele koffiebar ruikt. Je kunt hier overigens ook koffiebonen kopen voor thuisgebruik.

Lees meer
2
Cofficina Milaan

Milaan

Woensdag 08:00 - 19:30

Voor een stoere barista met specialty coffee moet je bij Cofficina zijn. Dit koffiebarretje ligt in het noorden van Milaan. Het is een van de grootste koffiebranders van Milaan, en dat proef je terug in de koffie. Naast koffie kun je hier ook heerlijke vers gebakken broodjes nuttigen.

Lees meer
3
ORSONERO COFFEE Milaan

Milaan

Woensdag 08:00 - 18:00

In 2016 was Orsonero Coffee de eerste specialty coffee bar in Milaan. Het is een klein koffietentje net buiten het centrum, maar iedereen kent deze koffiebar. Het is druk met locals, maar ook met toeristen. De koffie is (volgens locals) misschien wel de beste, toch is er een reden waarom deze koffiebar niet bovenaan ons lijstje staat.

Lees meer
4
Hygge Corner Milaan

Milaan

Woensdag 08:30 - 18:30

Hygge Corner is een van de koffiebars uit Milaan. De smaak van de koffie was ietsjes onder de maat, maar door de sterke verhalen aan de muur waren we dat alweer snel vergeten. Hygge heeft zijn eigen wereldkaart geschilderd op de muur, om mooie momenten te koesteren. Geweldig om te zien en om te lezen.

Lees meer
5
Pause Milaan

Milaan

Woensdag 08:00 - 22:00

Pause is een schattig vintage winkeltje en een koffiebar. De eigenaar van het koffietentje is erg vriendelijk en probeert met iedereen een klein praatje te maken. De koffie was prima, maar niet de beste van Milaan.

Lees meer

Ontbreekt er een koffiebar?

Uiteraard doen wij ons uiterste best alle specialty koffiebars te bezoeken. Ontbreekt er een koffiebar die we écht niet mogen missen? Laat het ons dan weten!

Stuur je tip

Andere steden