Barista(s) Rob Kerkhoff
Zetmethode The Phoenix 70
Aantal kopjes 1
Tijd 2:30
26 juni 2021 Door Sam 339 Views

World Brewers Cup 2016 recept van Keen Coffee

Keen Coffee is de koffiebranderij van Rob Kerkhoff en Bonne Postma. Twee vrienden voor het leven met een enorme passie voor specialty coffee. Op hun website verkopen ze bijzondere koffiebonen uit diverse landen. Keen Coffee kom je tegen in veel verschillende Utrechtse koffiebarretjes en zaten twee keer in onze Koffiebox.

Rob en Bonne houden van uitdagingen en zijn erg leergierig. Zo vinden zij het leuk om mee te doen aan nationale en internationale wedstrijden. In 2016 werd Rob voor de tweede keer Nederlands kampioen op de Dutch Brewers Cup tijdens het Amsterdam Coffee Festival. Hij mocht naar Dublin om daar te strijden voor de World Brewers Cup titel.

Zijn koffie kwam uit Costa Rica, een natural anaerobic gefermenteerde koffie. Een juweeltje om te drinken met smaken van kaneel en rode appeltjes. Tijdens de zenuwslopende wedstrijd stonden niet alleen zijn vrienden en familie er, maar was de koffieproducer uit Costa Rica ook uitgenodigd door Keen om hem te komen supporten. Lief hè!?

Uiteindelijk wist Rob de achtste plek te behalen op de World Brewers Cup! En dat recept hebben wij van hem gekregen. Wil je dus op wereldniveau koffie zetten? Lees dan zijn recept en laat ons weten hoe die heeft gesmaakt!

Benodigdheden

  • The Phoenix 70 + papieren filter
  • 15g El Diamante koffie uit Costa Rica
  • 230g water
  • Koffiemolen
  • Weegschaal

Instructies

1
Maal 15 gram El Diamante koffie van Keen Coffee.
2
Verwarm 230 gram gefilterd water tot 93 graden.
3
Maak de filter nat en spoel het water weg.
4
Giet de gemalen koffie voorzichtig in de Phoenix, zodat deze (ongeveer) gelijk verdeeld is.
5
Zet de filterset klaar op de weegschaal, alles op nul en start de timer.
6
[00:00 - 00:30] Bloom de koffie met 30 gram water en wacht 30 seconden.
7
[00:30 - 00:40] Schenk in 10 seconden 70 gram water op de koffie (totaal water = 100 gram).
8
[01:00- 01:10] Na 1 minuut schenk je weer in 10 seconden 70 gram water op de koffiebonen (totaal water = 170 gram).
9
[01:30 - 02:00] Na 1,5 minuut schenk je weer in 70 gram water op de koffiebonen (totaal water = 230 gram).
10
Geniet van je kopje koffie!

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.