0
Dessert
Door Sam 538 Views

S’mores Koffie Deluxe

Ken je s’mores? Dat is een Amerikaans toetje dat vooral in de zomer héél vaak wordt gegeten in dat land. Je maakt het door een geroosterde marshmallow en wat chocola (die door de warmte van de marshmallows smelt) tussen 2 tarwebiscuitjes te stoppen. Albert Heijn kwam met het geniale idee om dit toetje in een koffiespecial te verwerken. Dit is het recept!

Geniet lekker van je American style coffee special! Vind je ‘m nog niet zoet genoeg? Dan kun je er nog 1 of 2 eetlepels Monin Amaretto-siroop aan toevoegen. Maar eerlijk: wij denken niet dat dat nodig is.

Ingrediënten

  • 50 gram extra pure chocolade
  • 1 eetlepel gerookte amandelen
  • 150 milliliter Alpro Barista Amandel
  • 1 vers gezette Americano-koffie
  • 2 theebiscuitjes
  • 6 marshmallows

Ook nodig

  • Spuitzak
  • Crème brûlée-brander

Zo maak je het:

1

Houd 1 stukje chocolade achter en hak de rest grof.

2

Smelt de gehakte chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen, tot het mengsel weer een beetje stevig is.

3

Schep de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit de chocolade aan de binnenkant van een glas. Zorg ervoor dat het een dramatisch effect krijgt, dus dat het over het glas lijkt te drippen.

4

Hak het achtergehouden stukje chocolade en de gerookte amandelen fijn. Zet even apart.

5

Schuim de amandeldrink koud op. Schenk de koffie in het glas en vul aan met de opgeschuimde amandeldrink.

6

Leg een biscuitje op het glas en daarop 3 marshmallows. Brand ze een beetje bruin met een crème brûlée-brander. Leg bovenop de gebrande marshmallows het tweede theebiscuitje en herhaal wat je net deed met de 3 overgebleven marshmallows.

7

Bestrooi tot slot met de gehakte amandelen en chocolade.

Deel dit recept

Andere recepten proberen?

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.