Dessert
2
3:00
14 december 2023 Door Sam 476 Views

Peanut affogato

Ben jij helemaal nuts van peanuts? Dan is deze peanut affagato hét drankje voor jou. Lekker romig door het vanilleroomijs en de pindakaas, maar ook crunchy en een beetje zout door de pinda’s. Serveer in een leuk glas en je hebt een toptoetje!

Ingrediënten

  • 250 milliliter vanilleroomijs
  • 3 eetlepels 100% pindakaas naturel
  • 2 eetlepels gezouten pinda’s
  • 2 espresso’s

Ook nodig

  • Mixer
  • Melkopschuimer
  • 2 glazen

Zo maak je het

1

Schep het vanille-ijs in een plastic bakje, en laat het ijs indien nodig nog een beetje smelten. Roer de pindakaas er vervolgens losjes doorheen. Zet dit mengsel een half uur in de vriezer.

2

Hak de gezouten pinda’s fijn. Schep 1 á 2 bollen vanilleroomijs in elk glas (je houdt wat ijs over). Schenk hier de espresso’s over en bestrooi tot slot met de fijngehakte pinda’s.

Bron: magazine Boon Albert Heijn 2023

Deel dit recept

Andere recepten proberen?