Deze koffiegranita is het hele jaar door een topidee. In de zomer is deze ijskoffie heerlijk fris, maar ook in de winter doet-ie het goed door de lekkere kaneelsmaak. Het maken van de granita kost wat geduld: je moet een aantal uren wachten totdat het koffiemengsel bevroren is. Maar geloof ons, het is het wachten helemaal waard.
Verwarm 200 milliliter water en los er 70 gram suiker in op. Laat afkoelen en meng het met de afgekoelde espresso.
Zet het mengsel in de vriezer en laat het in een paar uur helemaal bevriezen. Roer tussendoor goed door elkaar, zodat er een soort ‘slush’ (van de slush puppie) ontstaat.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Voeg daar wat kaneel aan toe.
Schep de granita in glaasjes en verdeel er wat van de kaneelroom over.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.