Bijna jarig? Haal je taart dan dit jaar eens níét bij de bakker of supermarkt. Maak ‘m in plaats daarvan helemaal zelf! Superleuk, extreem lekker en vaak helemaal niet zo moeilijk. Neem nou deze koffie-melkchocoladetaart: een toptaart die echt ie-der-een lust.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen van de vorm in met boter en bestuif met amandelmeel of bloem.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Laat de chocolade met de boter en het espressopoeder in een pan op heel laag vuur smelten. Roer regelmatig door. Als de chocolade helemaal gesmolten is, laat je het iets afkoelen
Splits de eieren. Klop het eiwit in een schone kom tot stijve pieken.
Klop in een andere kom het eigeel met de suiker tot een lichte crème. Schenk al roerend het gesmolten chocolademengsel erdoor.
Meng met de garde ongeveer 1/3e van het eiwit erdoor. Spatel daarna de rest van het eiwit erdoor.
Schep alles in de springvorm en zet deze vervolgens 30 minuten in de oven. Let op: de taart zal heel erg gaan rijzen en eenmaal uit de oven weer instorten. Schrik daar niet van, dat is de bedoeling!
Laat de taart afkoelen in de vorm en zet daarna nog minstens 2 uur in de koelkast. Los de taart daarna uit de vorm.
Meng het cacaopoeder met de poedersuiker en bestuif daar de taart mee.