Sauzen & rubs
1
5:00
28 februari 2023 Door Sam 1188 Views

Koffie-karamelsaus

Karamelsaus kennen we allemaal. Sterker nog, het is dé saus die we gebruiken om een saai bolletje vanille-ijs mee op te pimpen. Bestaat er een saus die nog beter is? Jawel, koffie-karamelsaus! De koffie geeft de saus precies de pit die je hele toetje naar een hoger level tilt. Om je vingers bij af te likken, zo lekker.

Ingrediënten

  • 25 ml koffie
  • 1/4e theelepel oploskoffie
  • 75 ml room
  • 125 gram suiker
  • 1 eetlepel water
  • Snufje kaneel

Ook nodig

  • Mengkom
  • Pan met dikke bodem
  • Garde
  • Fles of kom (om de saus in over te gieten)

Zo maak je het

1

Meng de koffie, de oploskoffie, de room en de kaneel goed door elkaar in een mengkom. Zet het mengsel even weg.

2

Doe de suiker in een pan met een dikke bodem.

3

Giet het water bij de suiker. Wentel voorzichtig met de pan (niet roeren!), tot alle suiker nat is.

4

Zet de pan op middelhoog vuur. Laat de suiker rustig karamelliseren. Let op, roer nog steeds niet in de pan!

5

Zodra de suiker mooi goudbruin geworden is, voeg je het koffiemengsel toe. Pas op voor spetters. Roer het mengsel door elkaar met een garde, totdat er een mooie karamelsaus ontstaat.

6

Schenk de saus in een fles of kom. Laat goed afkoelen voor gebruik.

Deel dit recept

Andere recepten proberen?