Karamelsaus kennen we allemaal. Sterker nog, het is dé saus die we gebruiken om een saai bolletje vanille-ijs mee op te pimpen. Bestaat er een saus die nog beter is? Jawel, koffie-karamelsaus! De koffie geeft de saus precies de pit die je hele toetje naar een hoger level tilt. Om je vingers bij af te likken, zo lekker.
Meng de koffie, de oploskoffie, de room en de kaneel goed door elkaar in een mengkom. Zet het mengsel even weg.
Doe de suiker in een pan met een dikke bodem.
Giet het water bij de suiker. Wentel voorzichtig met de pan (niet roeren!), tot alle suiker nat is.
Zet de pan op middelhoog vuur. Laat de suiker rustig karamelliseren. Let op, roer nog steeds niet in de pan!
Zodra de suiker mooi goudbruin geworden is, voeg je het koffiemengsel toe. Pas op voor spetters. Roer het mengsel door elkaar met een garde, totdat er een mooie karamelsaus ontstaat.
Schenk de saus in een fles of kom. Laat goed afkoelen voor gebruik.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.