We hebben koffie al op vele manieren voorbij zien komen. Koffiekoekjes, koffietaartjes, koffiesmoothies, koffiecocktails… zelfs koffie-burgersaus heeft al op het menu gestaan. Deze koffie-ijsblokjes mochten niet op onze lijst ontbreken.
Superlekker op warmere dagen, als toevoeging aan je koude drankje bijvoorbeeld. Maar ook een ideale basis om deze lekkere espresso-granita mee te maken. Maak gelijk een grote batch, dan heb je er altijd een paar achter de hand. In de vriezer blijven ze toch maanden goed.
Zet 8 espresso’s (240 milliliter in totaal). Doe de espresso’s in een bakje en zet een aantal uren in de vriezer, totdat de koffie bevroren is.
Haal uit de vriezer en doe ermee wat je wil. Maak er bijvoorbeeld espresso-granita van of breek een stukje af voor in je cold brew ijskoffie. Enjoy!
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.