Dessert
Door Sam 39 Views

Kardemom Latte Brûlée

Wil je écht eens lekker uitpakken met een bijzondere koffiespecial? Dan maak je deze Kardemom Latte Brûlée, die eruitziet als een freak shake. Je weet wel, die enorme milkshakes met van alles erop en eraan, die perfect zijn voor een goede foto op Instagram. 😉 Deze variant met kardemom en karamelpopcorn is geweldig lekker, maar pas op: je hoeft de rest van de dag geen eten meer.

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 100 gram + 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel kardemompeulen
  • 1 vers gezette espresso
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 150 milliliter Oatly
  • IJsblokjes
  • 1,5 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel karamelpopcorn
  • 1 mespunt gemalen kardemom
  • Siroop naar smaak

Ook nodig

  • Vijzel
  • Steelpan
  • Mixer
  • Spuitzak
  • Crème brûlée-brander

Zo maak je het

1

Zet een hoog glas in de vriezer.

2

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het merg en het vanillestokje met 100 gram suiker en 100 milliliter water in een steelpan.

3

Kneus de kardemompeulen in een vijzel. Voeg ze toe aan het mengsel in het steelpannetje.

4

Breng het mengsel aan de kook. Roer door tot de suikerkristallen helemaal zijn opgelost. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur: dit duurt ongeveer 20 minuutjes. Schenk de siroop dan door een fijne zeef. Terwijl je de siroop laat afkoelen, zet je de espresso.

5

Klop met een mixer de slagroom, de klopfix en 1 theelepel fijne kristalsuiker stijf. Doe de room in een spuitzak. Haal het glas uit de vriezer en spuit kleine roomwolkjes aan de binnenkant van het glas.

6

Schuim de havermelk koud op.

7

Vul het glas met ijsblokjes. Doe dit voorzichtig, de roomwolkjes moeten heel blijven. Schenk naar smaak siroop over de ijsblokjes heen. Giet daarna de afgekoelde espresso en havermelk erbij.

8

Bestrooi de schuimlaag gelijkmatig met de rietsuiker. Brand de suiker met een crème brûlée-brander donkerbruin. Maak af met wat popcorn, die je met wat kardemom bestrooit.

Deel dit recept

Andere recepten proberen?

Nieuwe koffiebars, recepten & winacties?

Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.