Barista(s) Wendelien van Bunnik
Zetmethode AeroPress Inverted
Aantal kopjes 2
Tijd 0:40
Door Sam 870 Views

Het winnende AeroPress recept van Wendelien van Bunnik

Wendelien van Bunnik werkt al bijna acht jaar bij Single Estate Coffee in Den Haag. Dat 2019 het jaar van Wendelien is, lijkt mij wel overduidelijk! Ze is eerste geworden tijdens Dutch Barista Championship (maart 2019), eerste geworden tijdens Dutch AeroPress Championship (oktober 2019) én eerste geworden tijdens World AeroPress Championship in London (november 2019).🙌

Benieuwd hoe dit recept smaakt? Bekijk dan onderstaande stappen en maak thuis je eigen AeroPress op Wendelien’s winnende manier!

Benodigdheden

  • AeroPress
  • 2x Papieren filter
  • Weegschaal
  • Handmolen
  • Waterkoker
  • Zacht water
  • Spatel
  • 2x Serveerkan

Instructies

1
30 gram grof gemalen koffie
2
100 gram van het zacht water (92 graden)
3
Spoel je papieren filter door
4
Start de timer meteen na het toevoegen van het water
5
Roer 20 keer krachtig met de AeroPress-lepel
6
Plaats de filterdrager op de AeroPress
7
Duw overtollig lucht eruit
8
Wees snel, op 0:40 seconden draai je de AeroPress
9
Press de koffie door de filter in je kopje
10
Verdun de sterke brew met 120 gram water op 92 graden
11
Koel de brew af door het heen en weer te schenken
12
Serveer op ongeveer 60 graden

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.