Wendelien van Bunnik werkt al bijna acht jaar bij Single Estate Coffee in Den Haag. Dat 2019 het jaar van Wendelien is, lijkt mij wel overduidelijk! Ze is eerste geworden tijdens Dutch Barista Championship (maart 2019), eerste geworden tijdens Dutch AeroPress Championship (oktober 2019) én eerste geworden tijdens World AeroPress Championship in London (november 2019).?
Benieuwd hoe dit recept smaakt? Bekijk dan onderstaande stappen en maak thuis je eigen AeroPress op Wendelien’s winnende manier! Wist je dat Wendelien nog veel meer recepten heeft op haar eigen website?
30 gram grof gemalen koffie
100 gram van het zacht water (92 graden)
Spoel je papieren filter door
Start de timer meteen na het toevoegen van het water
Roer 20 keer krachtig met de AeroPress-lepel
Plaats de filterdrager op de AeroPress
Duw overtollig lucht eruit
Wees snel, op 0:40 seconden draai je de AeroPress
Press de koffie door de filter in je kopje
Verdun de sterke brew met 120 gram water op 92 graden
Koel de brew af door het heen en weer te schenken
Serveer op ongeveer 60 graden
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.