Als webdesigner werkte Danny Calders jarenlang met zijn laptop vanuit koffiebars. Hier leerde hij specialty coffee kennen waarbij zijn interesse en kennis over koffie groeide tot een passie.
In 2014 werd Danny gevraagd zelf achter de bar te werken, waarop hij natuurlijk geen nee kon zeggen! Danny werd meteen lid van de Barista Guild of Europe en werkte ook een tijdje als vrijwilliger mee aan Barista Camps en Colabs in heel Europa.
Mijn mooiste koffie ervaring was het bezoeken van boerderijen, branderijen en koffiebars in Colombia.
Giet 120ml water van 60 graden in de serveerkan en dek af met een dop of deksel.
Maal 28 gram koffie heel grof (50 clicks op een Comandante) terwijl het water opwarmt tot 85 graden.
Giet de gemalen koffie in de inverted Aeropress.
[0:00 – 0:20] – Voeg 140ml water toe van 85 graden.
[0:20 – 0:30] – Roer 7 maal.
[0:30 – 3:15] – Wachten… Spoel ondertussen de filter(s) met het warme water. Nog meer wachten… (doe gerust een dansje 🕺)
[3:15] – Roer nogmaals 7 keer en haal de dop of het deksel van de serveerkan.
[3:30 – 4:00] – Draai de Aeropress om op de serveerkan en druk langzaam door. Doordat de brew die je doordrukt in contact komt met het koudere water is de koffie meteen op drinktemperatuur!