Barista(s) Jens Crabbé
Zetmethode V60 Koffie
Aantal kopjes 1
Tijd 2:15
Door Sam 158 Views

Het V60 recept van Jens Crabbé

Op een ochtend in Juli 2020 ontmoeten wij Jens Crabbé, de man achter MOK Specialty Coffee! Zijn gastvrije ontvangst, de inrichting van de koffiebar, en de ruime keuze aan verschillende koffiebonen smaakt naar meer! Na het leuke gesprek vroeg ik hem of hij zijn V60 recept met ons wilt delen.

Jens Crabbé was pas 21 jaar toen hij zijn eerste koffiebar en branderij opende in 2012 in Leuven. Al snel volgde een tweede vestiging in Brussel in de opkomende wijk Dansaert. Zo heeft hij in 2014 en 2019 de Belgische cuptasters kampioenschappen gewonnen 🥇. Zijn verfijnde filosofie over specialty coffee proef je terug in elk kopje koffie bij MOK. De V60 filterkoffie recepten zijn vrij simpel bij MOK. De reden hiervoor is namelijk dat het recept afhangt van het water, de koffiebonen en de maling.

Benodigdheden

  • V60
  • Sibarist V60 filter
  • Weegschaal
  • Koffiemaler
  • Klein lepeltje
  • 14,5 á 15 gram koffiebonen van MOK
  • 250 gram zacht water (rond 60ppm)

Instructies

1
Maal 14,5 á 15 gram koffiebonen van MOK fijn.
2
Spoel de Sibarist V60 filter door met warm water.
3
Doe de gemalen koffie in de V60 en maak een kuiltje in het koffiebed.
4
[0:00 - 0:30] Start de timer, giet 3 x zoveel water als koffie voor de bloom.
5
[0:00 - 0:30] Roer na het opgieten van het water de koffie, zodat de bloom zo efficiënt mogelijk is.
6
[0:30 - 2:15] Giet de rest van het 250 gram zacht water in één keer op de koffiebonen in cirkelbewegingen.
7
[0:30 - 2:15] De doorlooptijd van deze V60 filterkoffie is tussen 02:00 - 02:15 minuten.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.