0
Hario V60
1 kopje
2:15
Jens Crabbé
Door Sam 2934 Views

Het V60 recept van Jens Crabbé

Op een ochtend in Juli 2020 ontmoeten wij Jens Crabbé, de man achter MOK Specialty Coffee! Zijn gastvrije ontvangst, de inrichting van de koffiebar, en de ruime keuze aan verschillende koffiebonen smaakt naar meer! Na het leuke gesprek vroeg ik hem of hij zijn Hario V60 recept met ons wilt delen.

Jens Crabbé was pas 21 jaar toen hij zijn eerste koffiebar en branderij opende in 2012 in Leuven. Al snel volgde een tweede vestiging in Brussel in de opkomende wijk Dansaert. Zo heeft hij in 2014 en 2019 de Belgische cuptasters kampioenschappen gewonnen 🥇. Zijn verfijnde filosofie over specialty coffee proef je terug in elk kopje koffie bij MOK. De V60 filterkoffie recepten zijn vrij simpel bij MOK. De reden hiervoor is namelijk dat het recept afhangt van het water, de koffiebonen en de maling.

Ingrediënten

  • 14,5 à 15 gram koffiebonen van MOK
  • 250 gram zacht water (rond 60ppm)

Ook nodig

Zo maak je het

1

Maal 14,5 à 15 gram koffiebonen van MOK fijn.

2

Spoel het Sibarist V60 filter door met warm water.

3

Doe de gemalen koffie in de V60 en maak een kuiltje in het koffiebed.

4

[0:00 – 0:30] Start de timer, giet 3 x zoveel water als koffie voor de bloom.

5

[0:00 – 0:30] Roer na het opgieten van het water de koffie, zodat de bloom zo efficiënt mogelijk is.

6

[0:30 – 2:15] Giet de rest van het 250 gram zacht water in één keer op de koffiebonen in cirkelbewegingen.

7

[0:30 – 2:15] De doorlooptijd van deze V60 filterkoffie is tussen 02:00 – 02:15 minuten.

Deel dit recept

Andere recepten proberen?