Tilly van Arendonk staat iedere dag te popelen om je mee te nemen in de wereld van koffie. Zij is geautoriseerd SCA-trainer bij Giraffe Coffee Roasters in Rotterdam en zit zelfs in het bestuur van SCA Nederland!
Sinds 2018 werkt deze leuke dame bij Giraffe Coffee om andere koffieliefhebbers op te leiden tot een geweldige barista! Dus ben je nieuwsgierig en wil je zelf meer leren over koffie? Check dan haar trainingen op de website bij Giraffe Coffee Roasters.
De Gabi Master is misschien niet zo’n populaire filtermethode als de Aeropress, toch kun je met een Gabi Master oneindig experimenteren. Zo heeft Tilly een recept dat perfect past bij ongewassen koffiebonen, zoals de Oeganda koffie van Giraffe Coffee. Benieuwd naar het recept?
Maal 16 gram koffie grof (je kunt het vergelijken met grof zeezout)
Spoel de filter eerst door met warm water.
Doe de gemalen koffiebonen in de Gabi Master.
Plaats de Gabi Master op de weegschaal en tarreer op nul.
[0:00 – 0:30] – Start de timer en giet 30 gram water op 95°C om het te laten bloomen.
[0:00 – 0:30] – Wals het koffiebed om alle koffie goed nat te krijgen.
Zet de waterspout + water bottle (trechter) op de dripper en tarreer nogmaals je weegschaal.
Schenk nu 220 gram water (ook 95 graden) in de water bottle en voila!
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.