Sinds 2017 werkt Ardy Brood bij DENF Coffee in Eindhoven. Als hij geen kunst in een kopje koffie maakt, staat hij in de branderij koffiebonen te roasten. Je kunt bij hem terecht met al je koffie vragen of om gewoon gezellig te babbelen aan de bar.
Als je het aan Ardy vraagt is een kopje filterkoffie een heerlijk begin van de dag. Ben jij benieuwd naar zijn recept? Check dan de onderstaande stappen en maak thuis het Chemex recept van Ardy.
Maal 30 gram koffie vrij medium grof. Standje 22 op de Baratza Encore. (Kan natuurlijk ook op een andere maler).
Spoel de papieren filter door met warm water.
Doe de koffie in de Chemex.
[0:00 – 0:40] Giet eerst 100ml water op 94°C om de koffie te bloomen.
[0:00 – 0:40] Tijdens de bloom licht walsen om alle koffie nat te maken.
[0:40 – 1:00] Na 40 seconden opgieten tot 300ml water op 94°C
[1:00 – 4:00] Daarna een rustige constante straal in het midden houden tot de 500ml water op 94°C. Met rustig bedoel ik dat het waterlevel constant blijft. Hiermee zorg ik er mede voor dat de ‘Brew’ warm blijft en er een constante waterflow is.
Je bent klaar tussen 3:50 – 4:30 minuten. Enjoy your coffee! ?
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.