Ron de Wit is geen vreemde in de koffiewereld. Als je Ron de Wit eens googelt, kom je al snel uit bij SCA Nederland. Hij organiseert namelijk alle wedstrijden die door SCA Nederland worden verzorgd en krijgt daarbij hulp van vrijwilligers. Kijken we iets verder dan Google, kom je terecht op zijn website Ron’s Coffee! Waar je terecht kunt voor trainingen en advies. Ook kun je Ron gewoon inhuren als barista op beurzen, festivals en recepties.
Ron is sinds 2016 actief als eventmanager voor SCA Nederland en is daardoor eindverantwoordelijk voor alle voorrondes en finales van koffiewedstrijden die SCA Nederland organiseert. Zelf is hij trouwens ook niet vies van een wedstrijd. Zo deed Ron ook mee aan het Dutch AeroPress Championship 2019 met zijn recept genaamd “33”. Waarom die 33? Nou, omdat iedere stap iets met het getal 33 te maken heeft. Ontstaan als geintje, maar verdomd lekker als filterkoffie! Benieuwd? Probeer het dan zelf door Ron’s AeroPress recept te volgen.
33 gram koffie grof malen met de Handground (standje 3)
250 – 300 gram Spa Blauw water op 92ºC
Doe de gemalen koffie in de inverted Aeropress.
Gebruik 2 papieren filters en spoel deze door met warm water.
Start de timer en giet 4 x 33 gram Spa Blauw water in de AeroPress.
Wacht 33 sec. en roer vervolgens 33 keer in de AeroPress.
Wacht weer 33 sec. en roer nog eens 33 keer in de AeroPress.
Wacht nog eens 33 sec. en plaats in deze tijd de cap op de AeroPress.
Draai de AeroPress om en druk door in 33 sec.
Verdun de brew met 3 x 33 gram Spa Blauw water.
Op smaak testen en eventueel een cuppinglepel water toevoegen.