Maru Mallee, deels Japanner en deels Nederlander, heeft al vijf jaar ervaring in de specialty coffee en is momenteel barista bij Bocca en Rum Baba in Amsterdam. Hiervoor werkte hij nog in het buitenland, waaronder in Sydney en Kyoto. Hij spreekt een klein beetje Nederlands, post vaak latte art op zijn Instagram en hij heeft deelgenomen aan het Dutch AeroPress Championship 2019. Ben je benieuwd naar zijn filosofie en zijn recept voor de AeroPress? 👇
What I love about the Aeropress is that it is so versitile in the styles of brews it can produce. The Aeropress Championship has been dominated by the inverted method, which produces really amazing body that other filter methods struggle to replicate. That being said, I do really enjoy a lighter body filter coffee from time to time, and the Aeropress can achieve that too!
– Maru Mallee
Voor de echte koffie nerds onder ons, de extraction yield, de hoeveelheid koffie die geëxtraheerd wordt uit het brewing proces, is 19.6%. Volgens de formule (brewed coffee(g) x TDS(%) / coffee grounds(g)) betekent dat dus 260g x 1.45% / 19.2g = 19.6%.
Maal 17,5 gram koffie vrij grof (27 kliks op een Commandante handmolen).
Gebruik 2 papieren filters en spoel deze door met warm water.
Giet de gemalen koffie in de AeroPress op de standaard methode.
[0:00 – 0:10] – Start de timer, giet 50 gram water op met een temperatuur van 85C° in 10 sec., roer 20x en laat het tot 25 sec. bloomen.
[0:25 – 0:45] – Giet langzaam 210 gram water op in 20 sec.
[0:50 – 1:45] – Op 0:50 plaats je de plunger op de kamer en druk je gedurende 55 sec. heel langzaam door.
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.