Barista(s) Leslie Page
Zetmethode AeroPress Inverted
Aantal kopjes 2
Tijd 2:00
10 april 2020 Door Roald 1002 Views

Het AeroPress recept van Leslie Page

Leslie Page werkt al een tijdje als barista bij koffiebar Full Circle in Gent, een veganistische koffiebar die dus ook 100% plant-based koffies serveert. Leslie deed in oktober 2019 mee aan het Belgian AeroPress Championship en eindigde met haar AeroPress recept in de halve finale!

Naast dat Leslie precies weet hoe ze met een AeroPress om moet gaan, weet ze hoe je lichaam en geest gezond kan houden. Zo geeft ze workshops omtrent fermentatie en voeding, en kan je onder andere yoga-, pilates- en dancefitnesslessen bij haar volgen. In de voorbereiding op de kampioenschappen heeft Leslie veel geëxperimenteerd met gefilterd water van Aquaphor. Benieuwd hoe haar AeroPress recept smaakt, maak ‘m dan zelf door onderstaande stappen te volgen!

Benodigdheden

  • 30 gram koffie
  • 285 gram water (gefilterd met Aquaphor)
  • AeroPress
  • 2x Papieren filters
  • Weegschaal
  • Handmolen
  • Waterkoker
  • Lepel / spatel
  • Serveerkan

Instructies

1
Maal 30 gram koffie vrij grof.
2
Spoel 2 papieren filters door met warm water.
3
Doe de gemalen koffie in de AeroPress op de inverted methode.
4
[0:00 - 0:30] Start de timer, giet 60 gram water op op 80°C en laat 30 sec. bloomen.
5
[0:30 - 1:00] Giet 150 gram water op na 30 sec. en roer vervolgens 8 keer.
6
[1:00 - 1:30] Flip de AeroPress en zet hem op een serveerkan en laat hem 30 sec. staan.
7
[1:30 - 2:00] Duw de AeroPress langzaam in 30 sec. door.
8
Verdun de brew met 135 gram water op 72°C.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.