Dat Farouq gek is op koffie weten we allemaal! Farouq Agha deed voor het eerst mee aan het Dutch Aeropress Championship 2019 (DAC2019), en belandde in de halve finale.?
Naast dat Farouq een superstrakke AeroPress filterkoffie zet, werkt hij al 2,5 jaar als barista en brander bij Rum Baba. Dit is een koffiebranderij in Amsterdam met meerdere locaties. Ben jij benieuwd hoe Farouq’s Aeropress recept smaakt? Maak het dan zelf thuis door onderstaande stappen te volgen!
Maal 25 gram koffie vrij grof. (Grover dan zeezout)
Gebruik 2 papieren filters en spoel deze door met warm water.
Doe de gemalen koffie in de AeroPress op de inverted methode.
[0:00 – 1:00] Giet 100 gram zacht water op 87°C in 1 keer in de AeroPress.
[0:00 – 1:00] Roeren met een lepel.
[0:00 – 1:00] Plaats de filterdrager op de AeroPress.
[0:00 – 1:00] Duw overtollig lucht eruit.
[1:00 – 1:30] Draai de AeroPress om bij 1:00 minuut en press de koffie helemaal door in 30 seconden.
Beginnen met 80 gram water toevoegen of naar smaak tot 120 gram. Even roeren en uitschenken
Dat wil jij toch ook? Lekker makkelijk! Twee keer per maand onze nieuwsbrief in je inbox. Met tips voor nieuwe koffiebars, exclusieve winacties en de lekkerste koffie recepten.