Barista(s) Erik Oosterhuis
Zetmethode AeroPress Inverted
Aantal kopjes 1
Tijd 1:30
Door Sam 946 Views

Het AeroPress recept van Erik Oosterhuis

Erik & Edward, dan denk je al snel aan Trakteren in Amsterdam! Het zijn twee legendarische vrienden die al méér dan zes jaar samenwerken. Het draait hier om lol, genieten én natuurlijk om koffie!

Dat ze goed koffie kunnen zetten, bewijzen de vele AeroPress wedstrijdbekers achter de bar. Beide mannen hebben namelijk meerdere prijzen gewonnen tijdens verschillende Aeropress kampioenschappen door de jaren heen 👌.

Het was natuurlijk geen verrassing dat Erik het ver zou schoppen. Hij eindigde op de tweede plaats tijdens het Dutch Aeropress Championship 2019. Ben jij benieuwd naar zijn recept? Check dan de onderstaande stappen en maak thuis het AeroPress recept van Erik.

Benodigdheden

  • AeroPress
  • 1x Papieren filter
  • Weegschaal
  • Handmolen
  • Waterkoker
  • Spatel
  • Serveerkan
  • Icelandic water

Instructies

1
Maal 32 gram koffie vrij grof.
2
Spoel je papieren filter met warm water.
3
Giet de koffie in de AeroPress op de Inverted methode.
4
[0:00 - 0:45] - Start de timer, giet 60 gram Icelandic water op met een temperatuur van 60°C en laat het tot 45 sec. bloomen.
5
[0:45 - 1:30] - Giet 60 gram Icelandic water op met een temperatuur van 95°C en roer een paar keer.
6
Niet te langzaam doorduwen.
7
Verdun de sterkte brew met 75 gram Icelandic water.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.