Barista(s) Edward Beumer
Zetmethode AeroPress Inverted
Aantal kopjes 2
Tijd 1:30
Door Sam 973 Views

Het AeroPress recept van Edward Beumer

Edward heeft samen met Erik een eigen koffiebar in Amsterdam. Het voelt voor mij als even thuiskomen in Amsterdam. Het is een leerschool waar je veel kunt leren over koffie, dankzij Edje en Erik!

Mocht je echt op zoek zijn naar heerlijke AeroPress koffie in Amsterdam, neem dan een bezoekje aan Trakteren. Edward en Erik hebben namelijk meerdere prijzen gewonnen tijdens verschillende AeroPress kampioenschappen door de jaren heen 👌.

Zo heeft Edward de Dutch AeroPress Championship 2016 gewonnen en werd hij vierde tijdens World AeroPress Championship 2016. Voor het eerst deelt hij zijn geheime recept met ons! Ben jij benieuwd naar zijn recept? Check dan de onderstaande stappen en maak thuis het AeroPress recept van Edward.😍

 

Benodigdheden

  • AeroPress
  • 1x Papieren filter
  • Weegschaal
  • Handmolen
  • Waterkoker
  • Spatel
  • Serveerkan
  • Icelandic water
  • Kruve zeef

Instructies

1
Maal 37 gram koffie vrij grof.
2
Zeef de fines eruit en hou 32 gram koffie over.
3
Spoel de papierenfilter door met warm water.
4
Doe de gemalen koffie in de AeroPress op de inverted manier.
5
Giet 120 gram Icelandic water op met een temperatuur van 85°C.
6
2 of 3 keer roeren.
7
Filter erop en gaan met de banaan!
8
Niet te langzaam doorduwen.
9
Verdun de sterke brew met 80 gram Icelandic water.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand tips voor de beste koffiebars, aankomende winacties en de lekkerste recepten voor filterkoffie.